20.1.2019

Blogin nimi muuttui // Deko 133 on nyt Korkalainen

Elämä menee eteenpäin. Lähes seitsemän vuoden ajan, kesästä 2012 lähtien, blogi-identiteettini on ollut Deko 133 -blogin Kristiina. Nyt on aika uudistua.

Blogin perustamisen aikaan oli melko yleistä, että raksablogi sai nimensä rakenteilla olevan talomallin mukaan. Siitä myös Deko 133 syntyi, ensimmäisen oman kotimme pohjalta nimettynä. Kevääseen 2017 saakka nimi tuntui relevantilta, asustimmehan edelleen samaa taloa.

Kodin myymisen jälkeen (klik) nimiasia alkoi pujahdella silloin tällöin mieleen, mutta päätin antaa ajatuksille muhimisrauhan. Vaihtoehto uuden projektin mukaan nimetystä blogista ei inspiroinut, joten oli mukavampi mennä edellisellä ja tuumiskella blogin olemusta kiireettömästi.

Rautavaaran raksa oli pitkä ja raskas projekti. Vaikka pääsimme muuttamaan taloon viime helmikuussa, meni puristuksesta toipuessa koko loppuvuosi. Vähän ennen joulua alkoi viimein tuntua siltä, että voimavarat ovat palautuneet normaalitasolle. Tämän myötä alkoivat aivot surrata myös blogiasioille ja mielessä vahvistui ajatus, että on aika vaihtaa nimeä.

Kun olin saanut vaihtopäätöksen pureskeltua, piti alkaa miettiä, mikä uusi bloginimi sitten olisi. Määrittelisikö jo se itsessään postausten sisältöä, olisiko siinä jotakin paikallista vivahdetta, pyrkisikö se olemaan mahdollisimman persoonallinen tai neutraali, vai keksisiko siihen jotain omakohtaista sivallusta.

Nämä puntaroinnit supistuivat joka kerta siihen, että näin silmissäni ihan vain omaa sukunimeäni kantavan bannerin - tuon, joka sivun ylälaidasta nyt löytyy. Mitäpä sitä muuksi muljaamaan, kulkekoon blogi tästä eteenpäin siis nimellä Korkalainen. Se on omakohtainen ja neutraali, eikä profiloi aihealueita enää vain kotiin, asumiseen tai sisustamiseen liittyviksi.

Osoitetta en ihan saanut yksi yhteen. Fi-, com- ja blogspot-päätteiset korkalaiset oli jo varattu, joten alkuun piti lisätä etunimestä tupla k. Osoiterimpsu on siis tästä lähtien kkorkalainen.blogspot.fi

Fundeerasin kyllä myös sitä, olisinko valinnut blogin nimeen mukaan myös etunimeni, mutta se tuntui liian yksilöidyltä. Sen verran tosissani kuitenkin olin, että ehdin tarkistelemaan kristiinakorkalainen.blogspot.com -osoitteen saatavuutta. Se olikin yllätykseksekseni varattu ja ihmettelin jo mielessäni, kuka perhanan jantteri on mennyt buukkaamaan osoitetta minun nimelläni. Sitten kuitenkin muistin, että ai juu, minähän itse tein yliopistossa (joskus vuonna nakki) nettiportfolion Bloggerin pohjalle, omalla nimellä. Noiden sivujen tarkoitus oli olla hyödyksi työnhaussa, mitä ne myös sittemmin olivatkin. Mutta noin, onpahan takataskussa vielä tuokin vaihtoehto.

Korkalainen on täällä meidän huudeilla hyvin yleinen sukunimi, vaikka se valtakunnallisessa mittakaavassa onkin melko harvinainen; Suomen 855 Korkalaisesta täällä asuu reilut sata. Vain Korhosia on paikkakunnalla enemmän, muita sukunimiä ilmenee sitten reilusti pienemmillä lukemilla. 

Itse olen kuullut tarinan, jonka mukaan näille tienoille on aikoinaan vaeltanut kaksi veljestä, jotka ovat sitten asettuneet seudulle kodiksi. Siitä on alkanut erkaantumaan kaksi Korkalaisten sukuhaaraa, jotka eivät enää nykyisin ole läheisesti sukua toisilleen.

Koulussa Korkalaisten ja Korhosten yleisyys on välillä hymyilyttävää. Ohjaan oman ydintyöni lisäksi oppilaskunnan hallitusta, jossa on jäseniä kaikilta alakoulun luokka-asteilta. Tästä joukosta 60 % edustaa kahta yleisimpää nimeä, loput 40 % kaikkia muita.




Blogivuosi tulee olemaan viitoittamaton. Sisältösuunnittelua en aio erityisemmin tehdä, sillä tässä hommassa ei ole häivettäkään ammattimaisuudesta. Tunnelmia ja tuumia kotiympyröistä, aivan kuten ennenkin. Postaustahtiin jätän takalaidan asettamatta, jottei syntyisi riskiä julkaisustressistä - viime vuoden verkkainen tahti oli tervehdyttävä ja houkutteli esiin pienesti kareilevan bloggausinnostuksen. Sen kuitenkin osaan jo nyt sanoa, että Julkaise-napin painaminen on uudella nimellä paljon kutkuttavampaa. Olisi hauskaa ehtiä postailemaan sunnuntaisin, jos ei joka viikko niin vaikkapa sitten joka toinen.

Lupsakkaa päivää!

P.S. Haluaisitko itsellesi tuon kuvissa vilahtavan sisustuskalenterin? Tein ilmaiseksi printattavan tiedoston tuttuun tapaan tänäkin vuonna. Kalenteripohja löytyy sekä mustalla että valkoisella pohjalla. Voit tallentaa ja tulostaa kalenterin itsellesi täältä.


6 kommenttia:

  1. Hyvän nimen blogillesi valitsit. Minulla oli syksyllä myös blogin nimenvaihto edessä. Samalla lopetin kokonaan vanhan blogini MÖKKI JA KOTI AHVENANMAALLA ja aloitin uuden nimen alla blogin KRISTIINA K. Nyt tuntuu vapaammalta kirjoittaa vaikka mistä kun blogin nimi ei rajaa kirjoittamisaihetta. Sukunimesi on minun korviini tosi harvinainen. Olen Lounais-Suomesta enkä tuota nimeä ole koskaan kuullut. Oma sukunimeni vihkimisen myötä on Kortelahti ja se tulee Keski-Suomesta eikä ole kovin yleinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, kaimaseni! :) Eikö vain, kummasti piristää blogata uudella nimella!

      Poista
  2. Kauniit kuvat ja mielenkiintoinen nimi blogillasi. Tarkoitan, että enpä ole ennen vastaavaa nimeä kuullut missään yhteydessä.
    Mukavaa alkavaa pakkasviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienenä sitä ajatteli, että nimi on tylsä ja supertavallinen, mutta kun aikuisiällä lähti kotipaikkakunnan ulkopuolisiin ympyröihin, niin sitten vasta havahtui tajuamaan, ettei nimeä olekaan joka toisella. :D Mukavia pakkaspäiviä myös sinne!

      Poista
  3. Oikein hyvä valinta blogisi uudeksi nimeksi ja oli kiva lukea siitä vähän taustatietoa. hauskaa, miten yleinen nimi on siellä teillä päin, mutta täällä Länsi-Suomessa en ole ikinä kuulutkaan moista nimeä... :)Jatka vaan samaan tahtiin, omalla tyylilläsi. Oikein mukavia talvisia päiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! :) Joo, täällä on kunnon Korkalaisten keskittymä! Pienenä muuten ihailin aina länsisuomalaisia, ruotsalaisvivahteisia nimiä, jotka omaan korvaan kuulostivat niin hienoilta. Kauniilta ne kuulostavat edelleen. Mukavia pakkaspäiviä sinnekin!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...