31.8.2017

Runko pystyssä

Siitä se talo alkaa hahmottua. Runko on nyt pystytetty ja kirvesmiehet askaroivat parhaillaan päätykolmioiden parissa. Siis noiden, jotka nojailevat päätyihin näissäkin kuvissa. Ne tehdään maassa ensin valmiiksi ja nostetaan sitten yläilmoihin. Nosturi on tulossa tontille ylihuomenna, jolloin kattotuolit nostetaan paikoilleen. 

Toivottavasti saataisiin aluskatekin pian, sillä säät ovat olleet viime päivinä todella kurjat. On myrskynnyt ja satanut vaakatasossa ja työt on välillä pitänyt keskeyttää kertalaakista. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa ongelma, vaan suurempi huoli meillä on ollut rungon kastumisesta. Ennen eristämistä sen pitääkin saada tuulettua kuivaksi ja kuivuus tarkistetaan vielä sitten kunnollisilla kosteusmittauksilla. Sanonpahan vaan, että voi perhanan luontoäiti sateineen, olisi saanut suoda meille edes pari poutaista viikkoa.

Jokunen on jo ehtinyt toteamaan, että "Sellaista se syksyrakentaminen on", mutta eipä tuolla vuodenajalla ole tainnut olla viimeiseen kahteen vuoteen väliä - yhtä sateiset olosuhteet ovat vaivanneet muitakin ajankohtia.

Vaan se siitä säälöpinästä. Eiköhän tehdä kierros rungon ympärillä. Ensiksi kuvia sen ulkopuolelta:

...ja sitten otoksia sisäpuolelta:

Hauskinta tässä runkovaiheessa on ehdottomasti astua sokkelin sisälle oviaukoista ja asettua ikkuna-aukkojen eteen katselemaan maisemia. Että miltä ne nyt sitten ruutujen takaa näyttäisivät. Takapiha ei mahdu millään yhteen kuvaan, joten koostin alueesta nopsan panoraamaotoksen kahden kuvan yhdistelmästä. Tämä on ehdottomasti oma lempparinäkymä, koska vesialue levittäytyy laajalle ja vastarannalla sijaitseva Kipari kohoilee kauniisti. Mökki asettuu oman kumpunsa päälle luontevasti ja rajaa takapihaa juuri oikealla tavalla. Vaikka tätä rakennusten sijoittelua on tullut pähkäiltyä ja epäröityä monen monta kertaa, niin tyytyväisenä voi todeta onnistuneensa. Juuri näin näiden pitää olla.


Kuvista voisi luulla, että täällä on jo maaruska alkanut. Vaan eipä ole, maassa möllöttävät oranssit alueet ovat nimittäin rannasta raivattuja, kuivuneita koivunoksia. Missähän välissä tässä ehtisi niitäkin siivoamaan? :')


Viimeinen kuva on omistettu uskollisille kumppareilleni, jotka ovat olleet käytössä päivittäin. Tämä otos kiteyttää viime aikojen olosuhteista mielestäni kaiken mahdollisen. 

Vaan nyt meikäläinen kipuaa mökin parvelle ja alkaa pakkailemaan viimeisiä printtikamppeita. Huristelen viikonlopuksi Jyväskylään, missä järjestetään lauantaina Designtori. Tapahtuman sijainti on tällä kertaa aivan keskustassa, Torikeskuksessa. Ovet ovat avoinna klo 10-16, joten tulkaahan moikkaamaan jos satutte huudeille! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...