25.6.2023

Maailman helpoin kirjainkakku


Olen ehkä aiemminkin maininnut, etten ole mikään kokki kolmonen ja menen keittiössä yleensä sieltä, missä aita on matalin. Edellisessä nimiäispostauksessa vilahti kuva Romeon kirjainkakusta, johon halusin palata vielä omana postauksenaan. Uskon, että sieltä ruudun toiselta puolelta löytyy muitakin, jotka karttavat liian monimutkaisia reseptejä - siksi nyt pieni vinkki tällaisen kirjainkakun toteuttamisesta superhelpolla tavalla.

Alustuksena kerrottakoon, että selasin ensiksi netin kirjainkakkuohjeita ja olin jo lähestulkoon valmistautumassa keksikerrosten leipomiseen ja mascarpone-täytteen vääntämiseen. Koska juhlien laittoaika oli rajattu, en kuitenkaan halunnut alkaa kuluttamaan aikaa installaatioon, jonka onnistumisesta en ollut varma. Hieroin sitten aivonystyröitä ja lopputuloksena keksin, kuinka voin oikaista kakun tekemisessä. Joko arvaatte, mistä muotoilin R-kirjaimen?


No tietenkin Puffet-jäätelöistä! Ladoin jäätelöitä päällekkäin kaksi kerrosta ja niiden väliin levitin täytteeksi kermavaahtoa. Jätskit muotoilin oikeaan muotoon sahateräisellä veitsellä. Kakun pinnan koristelin kermavaahdon lisäksi suklaarouheella, mintunlehdillä sekä Pätkis- ja After Eight -suklailla. Koristeluun olisi voinut käyttää vaikka sun mitä, mutta nämä ainekset tuntuivat sopivan simppeleiltä.

Kirjainkakun sivuja en halunnut peittää kermavaahdolla, vaan jätin kerrosmaisen rakenteen tarkoituksella näkyviin. Kermavaahtoa värjäsin hennosti siten, että se vivahti vaaleanviolettiin.

Käytin kakkua kerrosten välissä pakastimessa kovettumassa, sillä en halunnut Puffetien lähtevän pehmenemään liian aikaisin. Kaikkine vaiheineen operaatio oli kuitenkin nopea toteuttaa ja sopi nimiäispäivän tehokkaaseen aikatauluun hyvin.

Osa näistä kuvista on otettu jälkikäteen, sillä en ehtinyt kuvailla kakkua ennen juhlia muutamaa kännykkäräpsyä enempää. Kemuissa kakku meni melkein kokonaan ja tähteeksi jäi vain pieni pala. Hieman oli haastetta saada palasesta minkäänlaista otosta aikaiseksi, mutta ehkäpä näistäkin saa selvää ideasta.


R-kirjainkakkuun meni

  • 18 kpl Puffet-jäätelöitä
  • 4 dl kuohukermaa
  • pussi Pätkis-palasia
  • muutama After Eight -suklaa pienemmiksi palasiksi murrettuna
  • pari palasta Fazerin sinistä suklaata rouhittuna 
  • mintunlehtiä

Tällä reseptillä sain kakun kasaan vaivattomasti ja onnistumistakuulla. Kakku oli näppärä tehdä aiemmin aamulla valmiiksi, säilöä pakastimessa ja nostaa sieltä suoraan tarjoilupöytään (ainoastaan loput koristelut tein H-hetkellä).

Puffet-jäätelöistä muotoilee helposti niin kirjaimet kuin numerot, joten varasta ihmeessä idea vaikkapa jälkikasvun synttäreille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...