20.9.2020

RESEPTIVIHKO

Mitä ihaninta syyskuun sunnuntaita! Totesin juuri Instan puolella, että syksy on yllättänyt minut tänä vuonna housut nilkoissa - en ole oikein tajunnut vuodenajan vaihtumista. Pari viikkoa sitten ihmettelin, mikä kumma takaterassin pikkusyreeneissä on vikana, kun lehdet kellastuvat. Äiti totesi siihen, että jospa kyseessä olisi ihan vain ruska. :') Loppukesä ja alkusyksy tuntuvat juosseen ohi pikavauhtia: koulujen lukuvuosi alkoi ihan vasta, mutta nyt lasketaan jo viimeisiä viikkoja syyslomaan!

Ehkäpä viikot ovat humpsahtaneet nopeasti siksi, että koko ajan on ollut jotain aktiivista tekemistä. Jos olisin mössöttänyt sohvalla, olisi ajanliike voinut tuntua hitaammalta.

Tämän postauksen aihe on yksi viime aikojen virkineistä. Olen nimittäin työstänyt valmiiksi reseptivihkoa, jonka sain tällä viikolla painosta. Joten tadaa! Tässä on uusi perheenjäsen Blawhi Graphicsin työkirjojen sarjaan (- jatkoakin on luvassa, just wait for it).

Reseptivihko on kaikkien jauhopeukaloiden ja kotikokkien iloksi tehty opus, jonka avulla pystyy kokoamaan 50 reseptiä yksien kansien väliin.⁣ Sivut ovat blancoja, eli reseptit valitaan ja täytetään vihkoon omien keittiöbravuurien pohjalta.

Idea tähän syntyi omasta tarpeesta, sillä tuskastuin nettireseptien hakuammuntoihin ja lehdistä repäistyjen lappusten etsintään omista keittönkaapeista. Reseptivihkoon pystyn nyt kokoamaan kaikki luotto-ohjeet yhteen paikkaan ja löydän ne tilanteesta riippumatta. Ja tottahan toki ilmeestä piti tehdä skandinaavisen simppeli, jotta vihko sopii sisustukseen!Reseptivihko koostuu A5- ja A4-kokoisista ohjepohjista, joihin mahtuu kirjoittelemaan ylös leivosten ja ruokien ainekset sekä niiden valmistusohjeet; pienempiä pohjia on 40 kappaletta, isompia 10. Numeroitujen kirjoituspohjien yläriville rustataan reseptin nimi, vasempaan laitaan ainesluettelo ja sivun oikealle puolelle reseptin valmistusohjeet.

Alkusivuilta löytyy sisällysluettelo, joka täytetään myös itse. Numeropaikat ovat samat kuin vihkon sivuilta löytyvissä tyhjissä reseptipohjissa, eli sisällysluettelo rakennetaan opukseen kirjoitettujen reseptien pohjilta.Paitsi että reseptivihko on kätevä omassa käytössä, luulen että on se loistava lahjaidea muillekin. Itse olen menossa syyskuun lopussa ystävien tupaantulijaisjuhliin ja kirjanen sopii sinne viemisiksi enemmän kuin nappi silmään. Reseptivihkon normaalihinta on 17 euroa ja sen voi hankkia hyppysiinsä täältä.

Täällä ei hommat lopu, vaan hilpaisen kohta Armaksen kanssa päivälenkille ja siitä rakennuspuuhiin: aloittelimme eilen tekemään puuvarastoa. Illalla saimme valmiiksi rakennuksen pohjan, tänään olisi tarkoituksena pystyttää runkoa. Haaveena olisi kantaa puita suojaan jo viikon sisällä, joten toivotaan että syyskelit suosisivat projektin etenemistä.


Iloisia ajatuksia syksyyn!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...