12.12.2012

Sähköjohtoja

Sähkäri oli käynyt tekemässä tänään ensimmäisen vaiheen johdotukset. Olohuoneen halogeeneista tuli päivällä tarkentava kysymys, millaisena sarjana ne asennetaan kytkimen taakse. Halogeeneja tulee olkkariin kahdeksan, ja ne on jaettu kahteen neljän sarjaan, jolloin valoja sytytellään kaksinappisella kytkimellä. Neljän sarjat eivät ole rivissä, vaan neliömuodossa, jolloin olkkarin saa halutessaan valaistua vain jommalta kummalta puolelta.


Katossa näkyvät ruskeat lätkät ovat olohuoneen halogeenien paikkoja:

Keittiön liesituulettimen kohdalla hurisi jo:

Pienimpään makkariin oli ainoana asennettu jo lattialämmityksen termostaatti, ja lämmöt olivat jo pienesti päällä:

Raksalta lähtiessä auto jäi hetkeksi saarroksiin, sillä rajanaapurin kattotuolit saapuivat ja rekka täytti tien. Kuskin kanssa tuli vaihdettua mielenkiintoista tietoa joidenkin talotoimittajien ehdoista; tavarakuskeja on kielletty sakon uhalla ottamasta yhteyttä avaimet käteen –talon tilaajiin. Nytkään kuski ei kuulemma ollut saanut naapurimme tietoja, eikä voinut ilmoittaa tulostaan. Kattotuolit jäivät hieman meidän tontillemme, sillä kaivinkone oli naapurin liittymän porttina. Onneksi mahtuivat kaikesta huolimatta hyvin pötköttämään.
Huomenna pitäisi käydä urakoimassa lumihommissa, sillä valkoisia hiutaleita on tuprutellut taivaalta melko sakeasti ja tänäänkin piti miettiä, uskaltaako pihaan enää ajaa tavallisella henkilöautolla. Maanantaille on tiedossa kantohommia, koska Uuniseppien takkatoimitus saapuu ja meidän vastuullamme on tavaran sisään raijaaminen. Takka-aineksia on tulossa ilmeisesti neljä lavallista, joten pitänee jo viikonloppuna viritellä habat kantokuntoon…

2 kommenttia:

  1. Onko halogeenien käyttö kaduttanut, nykyäänhän taidetaan suosia enemmän ledejä? Eivät lämpiä niin ja energiankulutuskin pienempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole kaduttanut, kyllä ne halogeenit vaan ajaa asiansa. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...