21.4.2013

Keittiö

Tämänpäiväinen taloesittely meni odotettua vilkkaammin, ja kävijöitä riitti koko nelituntisen ajan. Kaiken kaikkiaan taloa tutkaili noin 50 kävijää, joista moni viipyi katselemassa pidemmän tovin. Olipa paikalla useampi blogin lukijakin. :) Pääsimme vastailemaan ja kertomaan raksailuun liittyvistä asioista, eikä aika käynyt pitkäksi. Onnistunut päivä!
 
Nyt vuorossa on reilu kuva-arsenaali keittiöstämme. Ollos hyvä:
 
 
Välitilassa kulkee ledikaapeli, seuraavissa kuvissa havaintoainestoa kyseisestä valaistuksesta:
 

Toiminnallisesti emme ole keksineet keittiöstä vielä mitään, mikä olisi kannattanut tehdä eri tavalla. Opettelua on vaatinut se, ettei liedelle voi nostaa uunista peltiä tai laskea sille mitään muutakaan tavaraa - laite piippaa heti, jos se tunnistaa päällään jotain ylimääräistä. Laskutilaa keittiössä on ollut aivan tarpeeksi, ja kaappitilakin tuntuu riittävän. Altaan puoleista seinäähän me pidennytimme metrin verran, joten kaapistot ja tasot kasvoivat pituutta molemmista päistään. Neliöiden puolesta keittiö on tilava - kaksimetrinen pöytäryhmämme mahtuu tilaan enemmän kuin hyvin.
 
Vinkkinä muille Dekorakentajille voisi sanoa sen, että älkää ottako peruspakettiin kuuluvaa keittiön allasta (Blancolta). Se on melko heppoista tekoa, ja korkean hanan kanssa allastaso heiluu ja väpättää enemmän kuin laki sallii (tästä on mahdollisesti tulossa tänne blogin puolelle vielä todistusaineistoa videon muodossa). Yritämme keksiä tasolle vielä joitain tuentakeinoja, toivottavasti saamme sen "rauhoittumaan".
 
 

17 kommenttia:

 1. Kaunis on.Tasotilaa paljon mutta voikohan kuuman pellin(esim)laskea paljaalle tasolle?

  VastaaPoista
 2. Kuumia pintoja ei kyllä uskalla päästää kosketuksiin laminaattitason kanssa. Onneksi esimerkiksi pellin mahtuu laittamaan suoraan allastasolle, tai sitten vaikka ihan pannulappujen päälle. :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis talo teille tosiaan tuli =) Mekin kävimme näytössä (loppupuolella alkuunsa nukkuvan taaperon kanssa).
  Meillä on alkamassa nyt talon rakennus samasta talomallista, muutokset tosin aika erilaisia kuin teillä =)

  VastaaPoista
 4. Ihana, kun näitä talomalleja voi muokata mieleisekseen ja omia tarpeita vastaavaan kuosiin. Pitänee tulla sitten vilkuilemaan teidän uutta kotia, jahka projekti ehtii siihen vaiheeseen. Tsemppiä edessä olevaan rutistukseen, äkkiä se talo valmistuu! :)

  VastaaPoista
 5. Kenen valmistajan keittiö teillä? Mistä laminaatti on? Hauskasti nuo kaappien vetimet pystyasennossa. :) Ovatko vetimet kromia ja kalusteet kiiltävät vi matat?

  VastaaPoista
 6. Keittiö on kokonaan Domuksen valikoimasta, kuului Dekon peruspakettiin. Kalusteovet ovat mattapintaista lumimäntyä, taso sävyä laava ja vetimet tosiaan kromia. :)

  VastaaPoista
 7. Aivan tosi kiva idea, että tuo taustalaatta on myös koko matkan tuossa liesituulettimen takana, tulee ryhtiä ja tyylikkyyttä jopa vielä lisää, tykkään!

  VastaaPoista
 8. Kun keittiössäkin katto viettää ylöspäin, olisi ollut jotenkin hassua jos ylhäällä olevaa tilaa ei olisi korostanut millään. Laatoittaja yritti loppuun asti ehdotella, että liesituulettimen takalaatoitus laitettaisiin vain kaappien yläreunaan asti. Onneksi pidettiin päämme, sillä tykätään itsekin ratkaisusta. :)

  VastaaPoista
 9. Todella kaunista, keittiö näyttää upealta ja ihastelen noita sun kukkia jota olet useaan postaukseen laittanut. Nyt kyllä harmittaa tuo allas, oletko jo sen videon laittanut tänne? Me ajateltiin et se on kiva ja sitä ei vaihdeta. mut onko siis tuossa kuvassa (keittiössä) se pakettiin kuuluva taso Meillä se näyttää eriltä. Hmm... jos on sama allas niin pitääkin miettiä asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kukat tuovat kyllä nopeasti ja ihanasti lisäsävyä tunnelmaan. Olen kuitenkin aika surkea pitämään kukkia elossa, joten uusia pitää ostella säännölliseen tahtiin. x) Altaasta ei ole sittemmin tullut laitettua videota, arjessa heiluminen on yllätys yllätys unohtunut. Käytössä allasta tai hanaa ei tule nitkuteltua tai paineltua niin kovasti, että heilumista enää huomaisi. Domus ja Blanco tarjosivat korjausvaihtoehdoksi hanatukea, mutta sellainen meillä jo on. Jos heilumisen haluaisi estää kokonaan, pitäisi tasoa tukea alhaaltapäin jollakin puupalikalla tai vastaavalla. Ja jep, ihan perusmalli on meidän allas, ei oikein osattu kysellä tai miettiä muuta, kun meille se passasi suunnitellessa tuollaisenaan. En tiedä, olisiko perusvalikoimassa jo tapahtunut muutoksia ja tuo höttöallas poistunut tarjonnasta...? Dekon työpäällikön kanssa tuli keskusteltua siitä monet tovit. :)

   Poista
  2. Ainakin se meidän tuleva allas tuntui tosi tukevalta ja on iha erin näköinen ja materiaalikin on eri. Eli tuskin on tuo sama. Jännä etteivät vaihtaneet.. Muuten ilmeisesti ollut hyvä keittiö?

   Poista
  3. Hyvä homma, jos ovat muuttaneet allasvalikoimaa! Me ei varsinaisesti vaadittu altaan vaihtamista, vaan nimenomaan oltais haluttu siihen tuentakeinoja.. Mutta onneksi tuo ei ole enää käytössä vaivannut. :) Ja jep, keittiö on ollut hyvä! Mielestäni nuo perussettiin kuuluvat kalusteet on ihanan jämäköitä ja laadukkaan tuntuisia. Toiminnallisestikin pisteet tuntuisivat olevan oikeissa kohdissa. Kaappitilan ja laskutason määräänkin olen tyytyväinen. :)

   Poista
 10. Hienolta näyttää teidän uusi koti! Olen huomannut, että monessa talomallissa jääkaapin/pakastimen paikka on ylhäisessä yksinäisyydessään jossain nurkassa, eikä laskutilaa ole mailla halmeilla. Toimiiko tuo jääkaapin paikka käytännössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Itse asiassa meillä on jääkaapista sopivan matkan päässä tuo taso, millä on kahvinkeitinkin. Ei tarvitse ottaa yhtä askelta enempää, kun siirtää jääkaapista tavaraa tasolle tai purkaa tasolla kauppakassia jääkaappiin. Eli ainakin tuo meillä oleva välimatka on ihan kätevä ja passeli. En tiedä sitten, jos matka olisi pitempi - saattaisi varmaan kaivata laskutilaa lähemmäksi.

   Poista
 11. Hei. Upea keittiö ja koti teillä :) mitä olet tykännyt tuosta välitilan laatasta. Kivan näköinen, mutta miltä se saumakohta livenä näyttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Tyytyväisiä ollaan oltu välitilan laattaan! :) Saumakohdat hiihdätettiin tekovaiheessa mahdollisimman pieniksi, eikä niitä ole täytetty sauma-aineella. Näin ne eivät korostu mahdottomasti. Tai, itse asiassa, vaakasuuntaiset saumakohdathan eivät näy ollenkaan, ainoastaan pystysuunnassa olevat. Oma silmä on niihin kuitenkin jo niin tottunut, että piti tähänkin vastatessa miettiä, että mitkä saumakohdat ja missäs ne ovatkaan. :D

   Poista
 12. Hei, onko tuo välitilan laatta helppo pitää puhtaana.. tarttuuko esim. rasva siihen miten?

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...