9.9.2016

Nimet papereissa ja tapahtumia tontilla

Virallista on! Neuvottelut Dekotalon kanssa on saatu nyt pidettyä ja sopimuspaperit allekirjoitettua. Olen puhunut teille aiemmin vain uudesta talosta, mutta teimme sopparin myös hieman muusta. Muistatte ehkä, kun kesän kynnyksellä mainitsin raksaan liittyvästä kuningasideasta. Tuo tarkoitti pihapiiriin rakentuvaa saunamökkiä, jonka ajankohtaa rupesimme punnitsemaan etupainotteisesti. Aiemmin oli tarkoituksena rakentaa saunamökki sitten joskus, mutta tarkemmin pohdittuamme tulimme siihen tulokseen, että on järkevintä tehdä se ensin. Toimii sitten tukikohtana ja tarvittaessa välimajoituspaikkana ennen varsinaisen talon valmistumista.

Joten, meillä on nyt valmiina suuntaviivat talosta ja mökistä. Talon pohja perustuu Dekotalon moderniin Deko 160 -malliin (klik), mutta sitä kasvatamme reilulla 16 neliöllä, joten meidän talomme kerrosala tulee olemaan vähän päälle 176 neliötä. Alkuperäisestä pohjasta poiketen myös huonejärjestyksessä ja sisääntulossa tapahtuu muutoksia.

Mökin kerrosala tulee olemaan 30 neliötä, joka käsittää tuvan ja pesutilat. Alakerroksen yläpuolelle tulee parvi. Talo meille rakentuu täysin muuttovalmiina, mutta mökin kohdalla jatkamme hommia itse levypinnoista eteenpäin.


Kävin eilen tontilla ja tarkoituksena oli kuvailla siellä järkkärillä. Kehvelissä kuitenkin piiputti akku, joten nämä ovat kännykkäkuvia. Tälläkin laadulla jo selviää, että pihatien pohja on nyt avattu; ensimmäinen kuva on asuinalueen tieltä järvelle päin ja toinen järveltä tielle. Varsin kivistä on maaperä.

Pihatien lisäksi on kaivinkoneella tutkittu viemärilinjan vetomahdollisuuksia ja näyttäisi siltä, että putket saisi linjattua alkuperäisiä suunnitelmia paremmalle reitille eikä räjäytyshommiin tarvitsisi ryhtyä. Kalliota pitää vähän kierrellä, mutta se ei ole suuri ongelma. Myös viemäripumpaamon upotuskohta on tarkistettu ja siitä noussut maa-aineskasa on tässä alimmassa kuvassa.

Mökin paikka on tuossa kasan vasemmalla puolella. Pikkuisen pitää nostaa aluetta ylöspäin, jotta pumppaamon upottaminen onnistuu ja jotta mökki on turvassa korkeammiltakin tulvilta.

Aikataulu näille raksailuille on seuraava: Tänä syksynä teemme vain tarpeelliset pohjatyöt pihatietä ja mökkiä varten. Mökin osalta sokkelinvalu tapahtuu lokakuussa ja vuoden loppuun mennessä pitäisi Dekotalon osuus olla valmis. Talven pimeinä kuukausina sitten teemme rakennusta valmiimmaksi levypinnoista eteenpäin. Varsinainen talonrakennus starttaa vasta sitten, kun Iisalmen talo on mennyt kaupaksi. Ehkä vuoden päästä, ehkä myöhemmin. Aika näyttää. Pian meillä on kuitenkin jo paikka, missä voi viettää aikaa ja yöpyäkin.

Ei varmaan tarvitse kertoa, että olo on aika onnellinen näistä kuulumisista ja tapahtumista. Tontilla tuntuu, että sydän on jo siellä kotonaan. Viimeisen kuvaparin vasemmanpuoleinen otos tiivistää symboliikan aika ihanasti; sydämen muodostava kivipari oli tuossa asennossa jo kun menin tontille - se ikäänkuin ohjaa suuntaa pihatielle, kohti tulevaa.

Muista kuulumisista sen verran, että kiirustahan täällä on taas ollut. Normitila taitaa olla nykyään! :) Viikonloppuna vietetään Kuopion Matkuksen kauppakeskuksessa syyspäiviä, joiden osana kakkoskerrokseen avautuu Pop Up Designmarket lauantaiksi ja sunnuntaiksi. Mukana on loistava joukko myyjiä tuotteineen ja minäkin vietän siellä mustavalkoisen viikonloppuni. Tulkaahan siis savolaiset ja kauempaakin tulijat moikkaamaan, jos Matkuksessa stoppaatte. Syyspäivien monipuolisen ohjelman voitte käydä kurkistamassa kokonaisuudessaan täältä.

Hauskaa viikkistä!


18 kommenttia:

 1. Onnea onnea onnea 💗 hieno juttu ❤ ihanaa kutkuttavaa odotus aikaa :)

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea! Upeeta <3 Odottavan aika on pitkä mutta se palkitaan ;) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tintti! :) totta, odottaessa aika tuntuu turhankin pitkältä, mutta palkinto siintää lopussa! <3

   Poista
 3. Oi että ihania suunnitelmia siellä ja tuo teidän tontti on kyllä huippu! Tykkään mäntymetsistä ja sen karuudesta. Ehkä nähdään viikonloppuna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tontti on kyllä oikein mieleinen! Puusto vaihtelee kivasti - näillä kuvahuudeilla on paljon mäntyjä, rantaan taas saadaan koivikkoa ja tontin koskemattomaan osaan jää valtavia korpikuusia. <3

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa ja jännää aikaa! Kohta teillä on jo kesämökki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä varaan teille talveksi Tahkolta mökin ja tuutte sit sieltä kelkoilla mökkitupareihin! :')

   Poista
 6. Onnea, onpa ihanaa, että asiat etenevät ja suunnitelmat on selvillä! <3 Jään mielenkiinnolla seurailemaan teidän raksailua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! <3 Tällä kertaa on saanut suunnitella huolella, mikä on jo näkynyt raksailun mielekkyytenä. En malttaisi odottaa jo valmista mökkiä! :D

   Poista
 7. Kiva pohja teidän tulevassa talossa. Meille oli tulossa vähän samanalainen. Kannustalon harmaja 160, mutta luovuimme tontin takia siitä pohjasta. Jos tämä tulisi meille laittaisin vanhempien makkarista käynnin vessaan, ettei tarvitse kierrellä mutkan kautta vessaan. Tsemppiä projektiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä käydä kuikkimassa tuota Kannustalon mallia! Meidän pohjaan tulee aika paljon muutoksia lähtöversioon verrattuna - yksi on juurikin tuon läpikulun avaaminen. Vessa tosin siirtyy vähän muualle ja tuolle paikalle tulee vaatehuone. :)

   Poista
 8. Ihania suunnitelmia <3 ja tuo tontti!! Meillä on pihasaunaprojekti edennyt siihen vaiheeseen, että nyt on runko pystyssä ja kattotuolit laitettu. Seuraavaksi pitäisi laittaa katto ja ulkoseinät. Sitten tulee talvitauko ja kesällä taas jatketaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millään ei malttaisi odottaa jo sitä, että olisi tarpeeksi valmista ja pääsisi yöpymään tuolla. :') Hei päivittelehän teidän mökkiprojektia blogiin, mielenkiinnolla seuraan sitä!

   Poista
 9. Voi miten jännittävää! Onnea hurjasti uusista tuulista! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...