5.4.2017

Kukkuu!

Huhuu, vieläkö muistatte meikäläisen? Postailin edellisen kerran maaliskuun alkupuolella. Tahtikatkoksen taustalla on melkoista hässäkkää oikeassa elämässä, jota en vielä pura auki kaikilta osin. Aikanaan.

Mökkiraksasta kuitenkin pääpointteja: 
 • Parven seinät on kitattu ja maalattu. Seuraavaksi maalataan siellä lattiaa ja suunnitellaan listoittamista.
 • Märkätilojen lattiat on hiottu. Meillä tuo hiertäminen "hieman" venyi suositellusta, mutta nyt se on tehty. Tosin, lattiaa hinkattiin kolme päivää liian hienolla hiontakivellä, koska Iisalmesta ei yhdestäkään rautakaupasta saanut hyllystä karkeampaa. No, apu (eli karkeampi kivi) löytyi sitten lopulta vanhempieni autotallista.
 • Keittiökalusteiden tarjonta on kartoitettu ja taidetaan päätyä tilaamaan kokonaisuus Ikeasta, ehkä myös pesuhuoneen kalusteet. Vielä pitää varmistaa, mahtuuhan suunniteltu kokonaisuus parviportaiden alle.
 • Sisustustarvikkeet, eli kaikki mahdolliset paneelit ja listat on hankittu ja kannettu sisään. Pikkuisen on täyttä mökissä.
 • Levytyksiä on "hieman" fiksailtu ja sähkörasioiden paikkoja muuteltu. Ihan ei oltu tyytyväisiä alkuperäiseen viimeistelyjälkeen.
 • Savupiipun tuenta on suunniteltu ja toteutettu. Sunnuntaina saatiin siirrettyä kiuas vielä hetkeksi sivuun saunatöiden tieltä.
 
Näiden touhujen lisäksi aloimme laskea, kuinka paljon ja milloin meillä olisi aikaa tehdä mökkiä eteenpäin omina töinä. Ottaen huomioon, että raksalta kotiin on tunnin ajomatka suuntaansa. Sitten arvioimme, minkä verran saisimme meidän tahdillamme tuolla ajalla aikaiseksi. Ja ehkä arvaattekin jo jatkolauseen: päätimme palkata paikallisen timpurin avuksi. :') Jep, maanantaina katselimme hommalistaa kuosiin ja nyt kuluvan pariviikoisen ajan investoimme ammattilaisen aikaan ja osaamiseen. Tämä ratkaisu avittaa meidät pahimman ryysiksen yli, huh.


Tuosta kollaasin kukkakimpusta pitää kertoa mukava kuuluminen. Kaiken hässäkän keskellä minut kun yllätettiin totaalisesti eräs viikonloppu. Olimme sopineet, että äitini tulee siskonsa kanssa meille kylään. Valmistauduin normaaleille kahvikekkereille, mutta sitten pihalla alkoikin näkyä kummia: suvun mummo-osaston sijaan talomme eteen parkkeerasikin kasa ystävieni autoja ja ovesta pelmahti sisälle naisporukka jälkikasvuineen. Mokomat olivat suunnitelleet selkäni takana minulle yllärisynttärit!

Oli kyllä aivan loistava juhlapäivä! Oikeasti vietän synttäreitä vasta lähitulevaisuudessa, mutta nämä olivat sumplineet ajankohdan sellaiseksi, että mahdollisimman moni pääsi paikalle. Ikinä en ole vastaavaa yllätystä kokenut, joten olin häkeltynyt mutta superonnellinen. Sai taas muistutuksen siitä, että vaikka välillä on kuinka tuutissa oman arkensa kanssa, löytyy ympäriltä mitä ihaninta porukkaa.

Olemme olleet tämän viikon Rautavaaralla talonvahteina, sillä vanhempani ovat reissussa. Täältä on ollut hyvä piipahdella raksalla iltapuhteilla sekä muuten vain fiilistelemässä. Hankiaiset ovat olleet parhaimmillaan, joten metsään ja järvelle on päässyt tepastelemaan iltakävelylle. Kyllä täällä vaan on se oikea #happyplace!

Palataan!


7 kommenttia:

 1. Hämärästi muistan joo :D

  Ei vaan raksapostauksia olen mökkikuumeesta kärsivänä odotellut! Mukava lukea miten homma etenee.

  Onnea täältäkin ❤ Ihanan yllärin olivat ystäväsi järjestäneet. Parhautta...

  VastaaPoista
 2. Ihana synttäriylläri! Ihan parhaita piristyksia tuollaiset!
  Mökkiprojektihan näyttää etenevän, hyvä kun saitte lisäapua.

  VastaaPoista
 3. Muistetaan muistetaan ja aina postauksia odotellaan 🤗

  Ihanasti sinut yllätettiin, kuulostaa todella sydämelliseltä 🤗😍 ihana piristys kiireen keskelle ❤

  Kiva kun postailit 💟

  VastaaPoista
 4. Muistetaan ja täällä me olemme! Tämä bloggaaminen on mukavaa, kun jokainen saa postailla juuri niin usein kun itse haluaa/ehtii.
  Aurinkoista huhtikuuta!

  VastaaPoista
 5. Onpa mukavaa lukea kuulumisia pitkästä aikaa, hienosti teillä edetään! <3
  Mukavia kevätpäiviä!

  VastaaPoista
 6. Tuommoiset yllärit ovat ihan ikimuistoisia! <3 Ja mukava että maltoitte palkata raksa-apua, ihan kaikkea ei tarvitse itse tehdä. Hienosti mökki edistyy postaus postaukselta :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...