28.12.2014

Kahville!

Tänään herätessämme ihmettelin, miten taivas näyttääkään noin kauniin siniseltä. Maisema järvelle on parhaillaankin kirkas ja koivujen latvat punertavat auringossa, joka yrittää nostatella itseään mäen takaa. Katsahdus lämpömittariin selitti havaintoa: 22 astetta pakkasta. Hrr, ihana talvi! 

Mies lähti nyt käymään maitokaupalla ja minä jäin polttelemaan takassa tulta. Ektorpiin uppoutuneena saan samalla postattua teille tämä kahvittelukutsun. Ennen joulua kun kerroin tontuille ihastuksestani Iittalan mustavalkoiseen Taika-sarjaan. Lahjalistalle en toivettani kuitenkaan laittanut, koska mielestäni se oli kovin arvokas haave. Vaan mitäpä löytyi aattona eräästä valkoisesta paketista: 12-osainen setti kuudelle kahvittelijalle! Melkein itku pääsi.

Mies oli ennen joulua onnistunut minulta salaa vahvistamaan tontuille astiahaaveeni - kaikki juonessa mukana olleet olivat olleet epävarmoja hurmaantumisestani; eihän Kristiina nyt tuollaisista kuoseista tykkää. Kun eräänä iltana Taika-sarja keikkui blogin ylälaidan mainosbannerissa, oli miehen ollut helppo ottaa se silloin luontevasti puheeksi. Vuorosanoilla: "Katohan, kuka tämmöisestä tykkäisi?" No, minä! Ihmettelinkin, miten se tuollaisia oli kiinnostunut kyselemään.

Rehellisesti, en osaa sanoa itsekään tarkkaa syytä, miksi mustavalkoiseen Taikaan olen ihastunut. Mutta katsokaa nyt näitä kuvia, eikö näissä ole selittämään jo tarpeeksi? Mustaa, valkoista, peltiä ja harmaata pörröä. Minusta aika täydellinen kombinaatio!

Vähän faktaakin höysteeksi: Taika-astiaston kuosin on suunnitellut taitelija Klaus Haapaniemi ja muotoilu on Heikki Orvolan työtä. Vaikka rehevä taikametsä fantasialintuineen on aiheena runsas, ovat astiat silti mielestäni selkeitä ja juhlavia - helposti muihin mustavalkoisiin kattausesineisiin yhdisteltäviä. Iittala valmistaa sarjaa useammissa väreissä, mutta minusta tämä mustavalkoinen on vaihtoehdoista tyylikkäin. Kauempaa katsottuna näissä on jopa jotain samaa henkeä, kuin trendikkäissä marokkolaisastioissa.

Tulkaahan siis kahville! Jos matka tänne Iisalmeen on liian pitkä, on virtuaalikupposetkin katettu. Ja santsata saa.

Minä alan nyt odottelemaan miestä takaisin. Lykkäsin hänelle lähtiessään rahan kouraan, ja pyysin yllättämään minut kahdella sisustuslehdellä. Ohjeena, että ostaisi sellaiset lehdet joista arvelee löytyvän paljon minua kiinnostavaa luettavaa. Katsotaan, mitä sieltä kohta tulee!

Rentoa sunnuntaita!


34 kommenttia:

 1. Haapaniemen kuosit uppoaa minuunkin ihan täysillä. Sopivassa suhteessa jotain hyvinkin suomalaista, mutta sopivan rentoa ja leikkisää.

  VastaaPoista
 2. Sangen tyylikkäitä ovat kyllä, ihanaa että toiveesi toteutui! :-) Kiitos kutsusta, matka on sinne pitkä, mutta
  nautin kahvia tässä ruudun toisella puolella! :'-D

  VastaaPoista
 3. Ihania lahjoja pukki on osannut sinulle tuoda! Kyllä kelpaa kahvitella ja kuvia napsia :)

  VastaaPoista
 4. Oi mikä lahja! Itseäkin kyseinen astiasto mustana viehättää. Tulisin heti kahville jos välimatka olisi lyhempi, joten minulle ne virtuaalisumpit, kiitos ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa me vielä päästään kasvotustenkin kahvittelemaan, mutta tähän hätään kyllä virtuaalisumppeja riittää, ollos hyvä! :) <3

   Poista
 5. Onpa upeita kuvia ja niin kauniita astioita! Tuo kuvio on kyllä niin kaunis :)
  Hauskaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna! <3 Minulla on varmaan aivoissa jokin tietty asetus, kun kuvio huumaa minut niin täysin. :D Hauskaa sunnuntaita sinnekin!

   Poista
 6. Voihan että, mikä lahja! Sä oot saanut kyllä aivan mahtavia lahjoja♥♥♥ Hitsit, olisipa ihana tulla teille joskus kahvittelemaan:)!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kieltämättä hihkuin, kun paketteja availin. <3 Ja ihan varmana tuut Viivi meille joskus kahvittelemaan! :)

   Poista
 7. Ihan huikeat kahvittelu kuvat <3 voi ihanuus :) kyllä kahvi näin maistuikin :)

  I h a n a lahja <3

  VastaaPoista
 8. Oi kuinka ihanat kuvat ja kyllä tuo mustavalkoinen Taika on ihana! MInulla on nuo punaisena ja kyllä tykkään niistä, vaikkka niitä tuleekin käytettyä vain jouluna...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mietin joskus punaista Taikaa jouluastiastoksi, mutta en raskinut niitä vain joulua varten ostaa. :) Mahtavaa siis, että näitä mustavalkoisia on tullut valikoimaan! :)

   Poista
 9. Hah, minäpä voisinkin tulla vaikkapa joskus uuden vuoden jälkeen kahvittelemaan (juon kyllä mielummin teetä, enkä tarvitse lisäpiristeitä ;))! Olisi tosi hauska tavata ihan kasvotusten :)

  Upeita kuvia jälleen kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sounds great, tervetuloa! :) Ja teetäkin täältä siis saa! :D

   Poista
  2. Kuulostaa kivalta! Pitää sopia joku päivä millon voisin tulla käymään :)

   Poista
  3. Kunhan arki taas rullaa, niin ehdottomasti! :)

   Poista
 10. Kutsua odotellessa ;)). Aivan ihanat kuvat ja astiat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, S! <3 Jatkuva kahvikutsu on voimassa all the time! :)

   Poista
 11. Hienot kuvat ja niin nätti astiasto<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli! Rakastun noihin hetki hetkeltä enemmän. :)

   Poista
 12. Mielettömän upeat kuvat! Kertakaikkiaan. Ja Taika on kyllä minunkin mieleeni. Kaikissa värivaihtoehdoissaan. Nautiskelkaa kahveista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Vilja! <3 Alennusmyynneiltä oli hankittava vielä kulho näiden kaveriksi. :)

   Poista
 13. Noissa astioissa on kyllä jotain tosi sympaattista ja mustavalkoisina eivät ole ollenkaan liian levottomat niinkuin värillisinä. Ihanan lahjan sait!

  VastaaPoista
 14. Nuo on aivan ihanat!!! Minä sain saman setin kaksi vuotta sitten jouluna äidiltäni lahjaksi. Ihan mahtava lahja ja paljon käytössä ollut. Tykkään kovasti tuosta kuosista, ihme kyllä! Olen myöhemmin täydentänyt settiä parilla kulholla, niistä on kiva tarjoilla vaikkapa keksit kahvin kaverina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös!! :) Minäkin hankin alesta kulhon näille kaveriksi, ja äiskä hurjusi tuoda vielä isomman tarjoilulautasen. :D Aika kivasti on siis nyt tarjoilusetti kasassa. <3

   Poista
 15. Kyllä noista maistuu kahvi entistä paremmalle. Viime jouluksi hankin pari punaista mottia ja nyt vuoden olen haaveillut sarjan (sini)valkoisista kahvikupeista. Hiukan vain arveluttaa, kyllästyykö niihin heti. Ehkä odottelen vielä hetken, kuinka käy. Mitkä lehdet se ukkokulta muuten sinulle toi, osuiko kohdalleen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaiset voisin kyllä meillekin joskus hankkia, jouluastiastoksi. <3 Kyllä osui lehdet kohdalleen, sain kahden sijasta kolme: Avotakka, Kauniit Kodit ja Oma Koti Kullan Kallis. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...