26.6.2015

Kesäkukat

Miten mukava olikaan päästä viimein puutarhalle! Äiti ja sisko lähtivät mukaan, aivan kuten uumoilin. Massiivisia kukkatavoitteita minulla ei ollut, itse käyminen lähinnä. Toivoin löytäväni pientä kivaa etuterassille, ja tällaisen pahvilaatikon sainkin kantaa mukanani. :)

Shoppailin tarhalta neilikoita, dahliettoja sekä ylläriostoksena alppiruusun. Kukkien värisuora kertonee jotain todellisista lempiväreistäni: pinkit ja violetit sävyt, nam!

Dahlietat ja neilikat istutin korkeaan valkoiseen ruukkuun ulko-oven viereen. Samantyylinen asetelma samanlajisine kukkineen oli tuossa viime kesänäkin. Niin huono kun olenkin kaikkien kasvien kanssa, jostain kumman syystä dahlietat ja neilikat kestivät viime vuonna hoidossani pitkälle syksyyn, puskien uutta kukkaa entisten perään. Jospa nämäkin menestyisivät yhtä hyvin!

Valkoiseen ruukkuun olin laittanut huhtikuussa orvokkeja, jotka ovat vieläkin täydessä terässään. Ne siirsin pienempään, puiseen astiaan etuterassin portaille. Orvokkien alapuolelle riitti toiseen samanlaiseen pänikkään vielä satsi neilikoitakin.

Alppiruusu oli siksi ylläriostos, että menin puutarhalle kukkien puolesta vain noiden neilikoiden ja dahliettojen kuvat silmissäni. Tämä tummanvioletti, massiivinen yksilö kuitenkin houkutteli niin paljon, että pakkohan sekin oli kotiin kantaa. Kyseessä on tarkemmin sanottuna patioalppiruusu, eli sen pitäisi säilyä talven yli ruukussaan. Katsotaan, miten käy. Ruukuksi tuunasin ison talomaalipöntön: kuorrutin sen ensin saneerauslaastilla ja maalasin sitten mustaksi - halpa ja helppo ruukuntekotapa.

Kukat istutin paikoilleen toissapäivänä. Otin kesken sateisen päivän nokoset, kunnes heräsin kirkkaaseen auringonpaisteeseen. Oli pakko ampaista heti ulos ja asetella kasveja kiireellä paikalleen. Uusi sadekuurokin ehti jo piiskata selkää, mutta kun olin saanut kukat valmiiksi, aurinko pyrähti taas näkösälle - juuri viidentoista minuutin ajaksi, että ehdin napsia nämä kuvat. Sitten taas satoikin koko illan. Hassu kesä!

Ainut, mitä jäin puutarhalta kaipaamaan, olivat puut. Olin hiljaa toivonut löytäväni sieltä uudet yksilöt takapihan kuolleiden omenapuiden tilalle, mutta puutarjonta oli tuhottoman niukkaa. Vähän harmitti. Riippahernepuut etenkin olisivat kiinnostaneet, mutta niistä oli enää lappu jäljellä. Höh.








Kyllä vaan aurinko ja kirkkaat kesäkukat ovat sitä mitä silmä kaipaa. Kotiin on nyt moninkertaisempi ilo tulla, kun etuterassilla on värivastaanotto edessä. Kunpa vain tuo aurinkokin jaksaisi buustata kukkaloistoa.

Millaisia kesäkukkia te olette laitelleet? Huisia perjantaita!

P.S. Blawhi Graphics -arvonta päättyi eilen ja voittaja on selvillä! Onnettaren suosikiksi kipusi tällä kertaa Huvikumpu Living -blogin Susanna, onnea vielä tätäkin kautta! ♥


19 kommenttia:

  1. Voi suuret kiitokset, mikä ihana yllätys <3 Upeita kuvia sinulla taas ja oikein mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanan värikkäitä kukkia <3

    Onnea voittajalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on kyllä kieltämättä herkkuväreissä! :)

      Poista
  3. Ihania kukkasia olet laitellut, ja hieno diy-ruukku! :-) Meillä ei juuri kesäkukkia ole. Parit muratit, pelakuu ja nukenkaulus :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän enempää en aio itsekään laittaa, kuka niitä ehtii kastelemaan... x)

      Poista
  4. Liilat ja purppurat! Lempivärejäni myös!
    Kauniit kesäkukat!
    Lempeitä kesätuulia täältä Mantelilaaksosta!

    VastaaPoista
  5. Todella todella ihanat ja näyttävät kesäkukat! :-) Piristävät ihan varmasti kotiin tulijaa! <3 Olet laittanut upeasti, ja tuo tuunattu purkki on ihan POP! :-)

    Täällä on niin hortensiaan hurahdettu, että sitä löytyy että ksysanteemi ja marketat myös ilahduttavat ekaa kertaa :-)

    Ihanaa viikonloppua! :-) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Krysanteemeja on täälläkin ollut monena vuonna, ne ovat helppoja ja näyttäviä kesäkukkia, jotka kestävät pitkälle syksyyn! Marketat taas ovat herkkiä kuivahtamaan. :/ Hortensiaa minulla ei koskaan ole ollut, sellaista voisi joskus kokeilla! :)

      Poista
  6. Kauniita kukkia olet laittanut! Mulla on parvekekukkia aika maltillisesti, koska kuumuus (vaikkei vielä oikea kesä olekaan) tappaa kaiken. Joudun kyllä ostamaan uusia vielä, koska nykyiset alkavat vedellä viimeisiään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, parveke taitaa olla aika tuhoisa paikka kesäkukille! :| Varmaan kaktukset ja mehikasvit pelittäisivär siellä parhaiten! :)

      Poista
  7. Ihanat ja värikkäät istutukset. Mitähän itsellä on jäljellä, kun suuntaamme kotiin vai tuleeko ostosreissu eteen...
    Mukavaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä nostin nämä meidän Tanska-reissun ajaksi nurmelle, sateen kasteltaviksi. Hyvin olivat pärjänneet! :)

      Poista
  8. Ihanat kesävärit ja voi mahdoton mikä diy-ruukku! <3 Minä suuntaan tänään uudestaan puutarhalle kesäkukkia hakemaan, sillä kahdesta ruukusta sade on hukuttanut kukkaset :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis apua, teillä on pitänyt sataa tosi paljon!! :o

      Poista
  9. Niin kauniita kesäkukkia, saa nähdä saanko enää kukkia tänä vuonna ostettua vai onko kaikki jo loppuneet. Teillä on kyllä jo upealla mallilla piha!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa kukkasia riittäisi vielä sinullekin! :) Justiinsa tänään ajelin ruohoa ja siistin istutuksia monta tuntia.. Tuli sellainen olo, että vähän pienemmätkin tilukset voisi olla! x)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...