1.4.2015

DIY: Munamallit 2015

No joo, taidetaan täällä olla sen verran munan perään (pakollinen munavitsi), ettei yksi postaus aiheesta riitä. Isojen rautalankamunien jälkeen olen väkertänyt myös pari pienempää. Maalattujen versioiden lisäksi kokeilin useamman hehkuttamaa tekniikkaa, eli päällystin munia lautasliinoilla. 

Lautasliinojen hyödyntäminen on helppoa ja nopeaa: ensin niistä erotellaan ohuempi kuviokerros irti ja sitten se kiinnitetään munaan liiman ja veden sekoituksella. Sekoitin itse pienen lirun tavallista puuliimaa useampaan vesidesiin, joten periaatteessa liima vain värjäsi veden valkoiseksi. Liurua sekoitusta sudilla munan pintaan, lautasliinan kierittely ympärille ja päätyjen sutiminen matalaksi. Tooooosi nopeaa.


Kokosin munaversiot vähän kuin missikavalkadiksi: jokainen pääsee omalla numerollaan esiintymään. Erilaisia keimailijoita väkersin yhteensä seitsemän kappaletta. Näistä jokaisesta nyt siis kokovartalokuva strategisine tietoineen.

Mikä näistä on teidän suosikkinne? Itse en osaa päättää! Välillä Annon Kuusipuu on silmääni paras, sitten seuraavassa hetkessä ihastelenkin Finnlaysonin Coronnaa ja kolmannessa jo hypistelen mustavalkoisiksi sutimiani pyörylöitä. Ehkä näistä tulikin sopivan tasainen satsi.

Tuunailin munia myös vuosi sitten. Silloin niistä löytyi mm. numeroa, plussaa ja geometrista kuviota. Elementtejä, joista pidän edelleen. Jos DIY-munailut kiinnostavat, kannattaa kurkata siis viimevuotinen Voihan muna! -postaukseni.

Tänään en aio mennä aprillilankaan. Viime vuonna heitin kiekan Maxiin (matkaa meiltä vajaa 10 km), kun isälle piti hakea saunomista varten eukalyptusvitsoja - myyntipiste oli kuulemma kaupan etupihalla. Edes siinä vaiheessa en pilaa vielä tajunnut, kun pihalla ei näkynyt sen pahemmin myyjiä kuin vitsoja. Vasta kun lähdin niitä kaupan sisältä niitä etsimään, jymähti hyllyjen välissä hortoillessa aprillipäivä tajuntaan. Kyllä nauratti itseäkin! Isäpappa tosin sai monta kirosanaa sisältävän tekstiviestin - oli kuitenkin ottanut ilon irti onnistuneesta pilastaan.

Oletteko te päällystäneet munia lautasliinoilla? Entäpä tulleet aprillipäivänä jekutetuksi tai jekuttaneet onnistuneesti itse?

Mainiota aprillipäivää, huhtikuun alkua ja kellokeskiviikkoa! 
30 kommenttia:

 1. Oiiii, monta monta suosikkia! :-) Anno ehkä ykkönen?! :-) <3 Ja sitten nro 5 ja 6 myös! :-) Vaikea vaikea valinta! :-)

  Tuota tekniikkaa olen käyttänyt itse mm. pahvisiin kirjaimiin, ja tarkoitus on ollut jatkaa pitkästä aikaa :-)

  Mukavaa pääsiäis viikon jatkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tämä tekniikka oli uusi tuttavuus, mutta olipa kyllä hauskaa ja helppoa. :) Pitäisikin kehitellä laajempia aiheita, joissa liimavettä voi käyttää! Mahtavaa loppuviikkoa sinnekin! <3

   Poista
 2. Tuo no. 5 on kyllä kaunein myös, kaikki kylläkin on kauniita :) Hauska aprillipila!

  VastaaPoista
 3. Suosikki on nro 6 :) Itse en ole koskaan kokeillut tuollaista tekniikkaa, mutta voisi kyllä kokeilla, näyttävät sen verran kivoilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan superhelppo ja nopea tekniikka - hurahdin! :)

   Poista
 4. Ehottomasti ostaisin coronna-munia, jos nämä ois myynnissä. :) Sinä se aina jaksat värkkäillä. Mä en ehtinyt edes rairuohoa saada kasvamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Coronna oli ainut vaihtoehto, joka löytyi ihan perusmarketista. :) Heh, minäkään en ole tänä vuonna ruohoja kasvattanut, en oikein saanut niistä viime vuonna sellaista iloa jota olisi vaivaan nähden pitänyt saada. :D

   Poista
 5. Vaikea valinta, niin näyttäviä kaikki! Kätevää! :-D
  En ole onneksi tullut jekutetuksi, ja on kyllä unohtunut jekuttaa muitakaan.. :-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää myöntää, että oppilaat sai tänään jekutettua minua... Mut ihan pienesti! ;) Itse taas äsken sain miehen luulemaan, että ovesta puikahti hiiri sisälle. :D

   Poista
 6. Aivan valtavan hienoja! Kadehdin, että toiset jaksavat tällaisia vääntää. Lempparini on nro 3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä taisi olla aloittamisen vaiva se kaikista suurin. :)

   Poista
 7. Onpa se pääsiäskana ollut ahkera, kun on nuon paljon hienoja munia :) Annon kuusipuu ja Riverdalen tekstikuosinen muna ovat minun suosikkini.

  ievuska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kana on tosiaan ahkeroinut! :D Nuo riittävätkin sitten pariksi vuodeksi eteenpäin. ;)

   Poista
 8. Riverdalen mustavalkoinen kolahti jotenkin tosi kovasti tänne <3 Upeita kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa molemmat Riverdalen versiot on samasta lautasliinasta, mutta revin ruskeat ja mustavalkoiset alueet erilleen. :') Kätevää, kun samasta servetistä sai kahdenlaisia munia!

   Poista
 9. En oikein osaa valita, kun juuri yhdessä niiden kauneus korostuu. Todella hieno asetelma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! :) Totta, yhdessä taitavat edustaa parhaimmillaan. Pysykööt siis kaikki samalla palkintopallilla. ;)

   Poista
 10. Voi ihanuus, miten kauniita! Suosikkia ei pysty valitsemaan, kun kaikki on niin ihania! Tykkään suuresti! ♥♥♥

  VastaaPoista
 11. Siehän se munamestari oot! Aivan ihania, ja nuo viimevuotiset myös! Suosikkini on viimevuotisista numerollinen ja uusista tuo kuusipuu. Hih, miten hauskaan lankaan oot mennyt. ;) Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, varsinainen mestari! ;) Oli kyllä hupsu olo, kun tuollaiseen lankaan menin - yleensä en ole vastaaviin haksahtanut. :D Kivaa pääsiäistä sinnekin!

   Poista
 12. Voi kun on kivannäköisia munia, nro 6 on mun suosikkini :)

  Oikein kivaa pääsiäisen aikaa teille! :)

  VastaaPoista
 13. Aivan ihanat munat, tosi hyviä ideoita ja niin kaunistakin :) Hauskaa pääsiäistä <3

  VastaaPoista
 14. Kaikki on ihania! Jos on pakko valita niin ehkä Riverdalella päällystetyt! :)

  VastaaPoista
 15. Nämä ovat niin upeita!! Kuusipuu on suosikkini, koska kuosi on muutoinkin lempparini :)

  VastaaPoista
 16. No vau, miten hienoja! Minullekin, poropeukalolle heräsi askarteluinto. Pitääkin alkaa kerätä materiaaleja talteen seuraavaa pääsiäistä varten. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...