30.3.2015

DIY: Rautalankamunat

Ihan sama homma on varmasti monella muulla kuin minullakin - kaupasta ei löydy sellaisia sisustukseen tarkoitettuja pääsiäismunia, joita kotonaan mielellään katselisi. Silloin on valittavana kaksi vaihtoehtoa: joko ei munaile ollenkaan tai tekee mieleiset itse. Minä valitsin jälkimmäisen. Ja hei, onhan se vähän kuin bloggaajan ammativelvoite tehdä pääsiäisen aikaan vähintäänkin yksi DIY-munapostaus. :)Tuunasin meille kaksi isoa munaa. Alunperin näiden kuosi oli sillisalaattimainen, keltaisella pohjalla pupuja ja tipuja. Suhautin pyörykät kertaalleen kuparimaalilla, sidoin ympärille pari kierrosta rautalankaa ja sujautin numerolaatat kiinni. Ja siinä se. Minusta nämä ovat paremmat kuin yksikään perusmarketin vaihtoehto. Karussa rautalangassa voi nähdä pääsiäiseen liittyvää symboliikkaa - ainakin minulle se tuo mieleen orjantappurakruunun.

Rautalankamunat sopivat mukavasti Granitin betonialustalle. Paitsi kokonsa puolesta, myös materiaalit puhuvat yhteistä kieltä. Munissa olevat numerolaatat ovat paljastuneet monikäyttöisiksi. Kun ne yli kaksi vuotta sitten netistä tilasin, petyin ensiksi laattojen pieneen kokoon. Ne murjottivatkin kaapissa vuoden, kunnes aloin kehittelemään erilaisia käyttövaihtoehtoja. Sittemmin laatat ovat olleet muun muassa jääkaappimagneetteina ja adventtikynttelikön osana. Pettymyksestä voittoon, ehdottomasti!

Näillä eväillä pääsiäisviikkoon. Keväistä malkamaanantaita! ♥


27 kommenttia:

 1. Särmikästä ja persoonallista. Kauniit!

  VastaaPoista
 2. Hienot diy-munat kyllä vimpan päälle! :-D Ja ainakin persoonalliset! Löytyykö sisältä yllätys? ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, ei ollut tällä kertaa sisällä yllätyksiä, yritetään vähän himmailla herkkujen kanssa! ;)

   Poista
 3. Kauniit munat :). Aivan ihana tuo kuparin väri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, minä voisin suihkia tuolla kuparispraylla ympäriinsä jos siinä olisi mitään järkeä! :D

   Poista
 4. Ihan mieletön tuunaus! <3 Wautsi wau! :-) Tässähän tuli ihan into värkkäillä vielä jotain ennen pääsiäistä, mistä vaan saisi tunteja lisää kelloon? :-) Hih.

  Ihanat ovat! <3

  Mukavaa pääsiäisviikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä oli ainakin nopea suihkaista, tuo spray kuivuu hetkessä. :) Heh, tunneista on pula, varsinkin kun sunnuntaina yksi sellainen meiltä varastettiin! ;) Uutta banneria tuli kytö rukata, ja tuollainen siitä tuli - vähän selkeämpi kuin entinen!

   Poista
 5. Kekseliäs ja simppeli idea! :) Pitää laittaa itsekin korvan taakse...mistäs tuollaisia laattoja saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin muistella, mistä nuo laatat tilasin, mutta ei tule enää mieleen. :/ Joku maalaisromanttisempi kauppa se kuitenkin oli. :)

   Poista
 6. Oijoi kuinka hienot! Juuri pyörittelin kaupassa varmaan ihan samoja pupu-munia ja mietin miksi niitä ei ole kauniina versiona saatavilla laisinkaan. Ja mikä ressi nyt syntyikään, missä tämän bloggaajan munapostaus viipyy :D Äkkiä kauppaan hakemaan pupu-munat, tosin meiltä löytyy vain samaista kupari-sprayta. Ehkä täytyy kuitenkin keksiä ihan oma muna-idea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viiieeeelä ehtii hankkimaan valmiita tai tekemään omia! ;)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos, piti saada selkeämmäksi sitä entistä! x)

   Poista
 8. Kivat munat ;) Miutkin on pitkästä aikaa munat vieneet mukanaan tänä pääsiäisenä ;) Kiva niitä tuunailla!

  VastaaPoista
 9. Tosi hienot, ihana erilaiset, en ole tuollaisiin törmännytkään missään :) Ihanaa pääsiäisviikkoa <3

  VastaaPoista
 10. Vau, tosi hienot pääsiäismunat! Tuli itsellekin pieni tuunausvillitys nämä kuvat nähtyäni ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...