28.3.2015

Takavalot

Tällä viikolla on saanut iloita mahtavista hankiaiskeleistä. Parina edellisenä vuotena ei tällaista hankikantavuutta ole ollut, joten ulkoilu on ollut nyt erityisen hauskaa. Pari iltaa sitten mies testaili suksiaan järvenjäällä ja takapihaltamme jatkuvalla pellolla. Minä tietysti hihhuloin matkassa, mutta sivakoinnin sijaan juoksentelin pellolla kameran kanssa. Hämärtyvässä illassa oli mukava kuvailla taloa takaapäin ja erityisesti peltopuolen ulkovalaistusta.

Meillä on kolmella ulkoseinällä rosterisia Konstsmide Modena -valaisimia, jotka antavat valokeilan sekä ylös- että alaspäin. Talopakettiin kuului muistaakseni alunperin vain yksi valaisin etupihan puolelle ja toinen kodinhoitohuoneen päätyyn. Etupihalle lisäsimme valaisimien määrää muutamalla ja takapihalle otimme ekstrana tämän viiden kappaleen satsin.

Minusta etenkin tämä takapihan puolen valaistus näyttää mukavalta, sillä pylväsmäiset valokuviot tekevät talosta ryhdikkään. Ottamatta huomioon syksyllä maahan tökkimiäni aurinkokennovalaisimia, ei meillä muita pihavaloja ole.

Talviaikaan ei takapihan käyttöaste ole juurikaan nollaa suurempi. Käytännössä valot ovat siis enemmänkin esteettinen tunnelmalisä. Kovin paljoa niitä ei ole kuitenkaan tullut tänä talvena pidettyä päällä, sillä vasemmasta reunasta oli palanut yksi poltin - näytti tökeröltä, kun yksi valokeila katkesi kesken kaiken. Lampunvaihto ei ole ollut puuhalistan kärkipäässä, joten valoshow sai olla tovin pimeänä. Helmikuussa hankimme sitten kokeiluun satsin led-polttimoita. Alkuperäisinä näissä on halogeenit, joten olikin jännittävää verrata, huomaako helposti, missä on erityyppinen valo. Ei huomaa. Halogeenit ovat melko herkkiä poksahtelemaan pimeiksi - varsinkin yläpuolen lamput - joten kun niitä simahtelee, vaihdamme ledejä tilalle. Toivottavasti niille on povattavissa pidempää käyttöikää.

Takapihalla on edelleen pystyssä kolme "joulukuusta", jotka tein syksyllä aurausviitoista (klik). Valoja niissä ei tietenkään enää pala. Kunhan inspiraatio iskee, keräilen kepukkakuuset varastoon talteen; aion laittaa ne paikoilleen ensikin vuonna, sillä minusta ne olivat mahdottoman kivat, helpot ja käytännölliset. Varastoinnin pitäisi olla vaivatonta, sillä kuuset saa litistettyä kasaan pötkyläksi, ovathan ne toisissaan kiinni vain yläpäästä.

Oletteko te saaneet nauttia keväthankiaisista? Millaisia ulkovalaistuksia teiltä löytyy?
Upeaa, vesisateista lauantaita!

P.S. Vielä ehdit osallistua 300 euron lahjakortin arvontaan äänestämällä parasta energianiksi-postausta. Taloon.comin järjestämään kilpailuun pääset tästä. Kisassa mukana myös Deko 133 - saa äänestää. :) Kisasivuilla ei postauksia näy kokonaan, joten tämän blogin osallistujatekstin löydät oikeassa pituudessa ja kuvineen täältä.


14 kommenttia:

 1. Kaunis talo ja kauniit valot. Tosi hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 2. Wautsi! Kaunis talo ja ihanat valot!! <3 Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Nätit valot ja kivat kuvat olit ottanut! Teillä on niin talvista vielä. Meillä on jo keväisempää, joskin tänään sataa vettä. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, täällä porskutellaan vielä melko talvisissa tunnelmissa.. Tosin eilen satoi vettä ja tänäänkin näyttää suojakelipäivältä.. Kyllä se kevät tulee tännekin, pikkuhiljaa! :)

   Poista
 4. Ihanan tunnelmallisia kuvia! Nuo valot ovat kyllä kauniit. Meillä ei saada hangista nauttia, takapiha muistuttaa enimmäkseen luistinrataa.

  VastaaPoista
 5. Nuo ovat kyllä kauniita valonlähteitä :-) Täällä mökillä varmaan kestäisi hanki, mutta kun räntää sataa niin ei paljon huvita ulkoilla! :-/

  VastaaPoista
 6. Kivan näköiset valot,täälläkin on kävelty hankikantosilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne hankiaiset vaan kivat, vähän kuin olisi supervoimia päästä joka paikkaan! :D

   Poista
 7. Tosi tyylikkäältä näyttää :) näyttää oikein hyvältä ratkaisulta kun valitsitte useamman :)

  Täällä etelässä ei ole lunta enää pitkään aikaan ole ollut, kovin lyhyeksi talvi jäi :(

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä taisi talvi tosiaankin olla vain hyvin lyhyt pyrähdys! :/ No, siitä huolimatta ihanaa kevätviikonloppua! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...