3.6.2015

Muurikka Kesäkeittiö

Instagramia seurailevat huomasivatkin jo pari iltaa sitten, että touhusimme uuden grillimme kimpussa. Tämä tarkoittaa sitä, että haahuilumme erilaisten grillivaihtoehtojen perässä on nyt viimeinkin päättynyt, sillä löysimme meille sen oikean ulkokokkailupaketin, Muurikan Kesäkeittiön. ♥ Tässä teille nyt esittelypostaus grillin ominaisuuksista ja ensimmäisistä käyttökokemuksistamme, olkaas hyvä:

Toisin kuin kuluttajien valtavirta, emme halunneet kaasulla toimivaa grilliä. Kaasu ei vain ole koskaan tuntunut omalta jutulta - mieluummin on tullut pyrittyä aina avotulen ja sähkövaihtoehtojen äärelle. Tätä Muurikan Kesäkeittiötä, johon kuuluu niin vaunu kuin grillikin, saa sekä kaasulla että sähköllä toimivana. Me valitsimme hihkuen sähköversion. Markkinoilla on hurjan vähän sähkögrillejä, kun vertaa kaasukäyttöisten lukumäärään. Useimmat sähköllä toimivat grillit ovat myös vähän pilipalipelejä, eli koomisen pieniä ja ilmeisen tehottomia. Tämä Muurikan versio on kuitenkin ihan toista maata: jo ensisilmäyksellä jytäkkä tarjoiluvaunu lupaa hyvää ja viimeistään testikierros lämpimällä grillillä vahvistaa, että nyt on laatu kyseessä.

Grillin perinteisin käyttömahdollisuus on tutusti ritilällä grillaaminen. Isot vastukset kuumuvat tasalämpöisiksi hetkessä ja lämpöä pystyy säätelemään säätönupista. Kokoonpanoon kuuluvaa teräskantta kannattaa käyttää ritilällä grillaamisessa, jotta lämpötehoista saa parhaimman hyödyn. Erityisesti ritilägrillaamisen kannalta on tuo pohjalla näkyvä suoja-astia kätevä: se kerää tippuvan rasvan, nesteen ja ruoan, jolloin ne eivät pääse palamaan kiinni grillin pohjaan.

Ritilägrillaaminen on Muurikan Kesäkeittiön käyttömahdollisuuksista kuitenkin vain murto-osa. Grilliä varten on nimittäin kehitetty sarja monipuolisia lisävarusteita, joilla grillaamiseen saa hauskuutta ja uutta ulottuvuutta. Tällaisista varusteista ehdottomasti tutuin ja kuuluisin on perinteinen muurikkapannu. Sen voi asettaa grilliin, kun ensin vain ottaa ritilän pois edestä. Muita, erilaisia ruokia varten kehiteltyjä lisävarusteita ovat muun muassa paellapannu, wok-pannu, parila-/grillipannu sekä savustusastia. Kesäkeittiöstä on siis moneksi, ja tuhti varustusarsenaali nostaa taatusti vaativankin grillaajan peukun pystyyn.

Tämä Kesäkeittiön sähköinen versio on muuten Tekniikan Maailman testivoittaja. Se on saanut kiitosta erityisesti käytettävyydestä, varustelusta ja lisäosista, lämmitysajasta, lämmön tasaisuudesta sekä lämmönsäätämisestä.

Jotta postaus ei mene pelkäksi tekniikaksi ja tyhjän grillin esittelyksi, näytänpäs teille meidän testikierroksen herkkuja. Lämmitimme grilliä eilen ensimmäistä kertaa ja valitsimme kokkailuun muurikkapannun. Valmistimme tillillä maustettuja lohkoperunoita; niiden kaverina minun lautaseltani löytyi cheddarjuustopihvejä ja mieheltä chorizopyöryköitä. Perunoiden valmistamiseen meni suunnilleen sama aika, mikä olisi mennyt uunissa paistamiseen. Pihvit ja pyörykät heitimme pannulle paistoajan lopuksi.

Kyytipoikana meillä oli perussalaattia ja raikasta vettä. Miten mukava olikaan asetella vohvelikankainen liina etuterassin penkin päälle ja rakentaa siihen pieni ulkokattaus! Oikeastihan grilli on siirtymässä etupihan patiolle, mutta vasta sitten kun pergola on noussut pystyyn. Toistaiseksi etuterassi on siis väliaikainen grillauspaikkamme.

Kokeilin muurikkapannulla grillaamista niin avoversiona kuin kannenkin kanssa. Molemmat tavat tuntuivat mukavilta. Ilman kantta grillin tohtii kääntää täydelle teholle, mutta kannen kanssa kannattaa tehoja hieman pudottaa. Kannesta on erityinen hyöty silloin, jos ruoka on jo valmista ja se joutuu odottamaan syöjiään - teräskuvun alla ruoka säilyy tasaisen lämpimänä.

Silloin kun kantta ei tarvita, sille on oma paikkansa Kesäkeittiön kyljessä, varta vasten suunnitelluissa ripustuskoukuissa. Kansi pysyy koukuissa tukevasti - se ei heilu ja kolise, eikä kopsahtele grillaajan polviin.


Mitä tulee eilisten kokkailujemme makuun... Tykkään! ♥ En suoraan sanottuna enää muistanutkaan, mikä oma makuvivahteensa grilliruoassa on. Herkut maistuvat grillissä tehtynä aina pykälän verran paremmilta kuin sisällä kokatut. Mistäköhän se taika johtuu? Vielä kun kelit suosisivat sen verran, että syömisoperaationkin voisi toteuttaa ulkona - eilen illalla oli siihen hommaan vielä liian koleaa ja liian monta itikkaa ympärillä pyörimässä.

Ja hei, mikäs pitääkään muistaa tehdä herkuttelujen jälkeen? Huolehtia tietenkin grilli puhtaaksi! Muurikalla on tähän hommaan erityisen hyvä ja ekologinen puhdistuaine, Muurikka Monipuhdistaja. Se puhdistaa, kiillottaa ja suojaa tehokkaasti lähes mitä tahansa; niin grillit, savustimet, keittiön, kylpyhuoneen, lieden kuin uuninkin. Aine sopii melkein kaikille vesipestävälle pinnoille, kuten ruostumattomalle teräkselle, lasille ja kaakeleille. Kesäkeittiötä siivotessa erityisesti grillin teräsosien siistiminen käy Monipuhdistajalla tehokkaasti. Muurikkapannuun tätä ei kuitenkaan käytetä, sillä muurinpohjapannut puhdistetaan ilman pesuaineita.

Seuraavaksi aion kokata ritilällä omatekoista ruisleipää ja juustoisia makkaroita. Leipä menee muuten grillissä ihanan rapeaksi, kannattaa kokeilla! Sipaisu levitettä riittää päälliseksi. Myöhemmin kesällä aion opetella muurinpohjalettujen teon - niistä minulla on muistaaksi yksi aiempi, surkuhupaisa kokemus. Pitää siis lähteä kehittelemään omat taikinat ja omat tavat lettujen valmistamiseen. Slurps!

Tätä kesäkeittiötä voi tilata Muurikan verkkokaupasta. Grillejä saa myös Prismasta - siellä meidänkin ensikohtaamisemme oli. Mustan värivaihtoehdon lisäksi on tarjoiluvaunua saatavilla myös ruskeilla puuosilla. Muista Muurikan grillauskavereista postasinkin jo aiemmin, mutta kannattaa selata vielä tuo verkkokaupan valikoima läpi - meillä on esimerkiksi vielä tarve teräksiselle paistolastalle, ja Muurikalta löytyvä vaihtoehto taitaisi olla Kesäkeittiön kylkeen aika passeli.

Joko teillä on grillikaudet availtu? Tykkäättekö eniten kaasulla, sähköllä vai avotulella grillaamisesta? Onko teillä erityistä grillausbravuuria? Kesäistä keskiviikkoa!

8 kommenttia:

 1. Miten i h a n a kesäinen postaus :) tämä vei mennessään tänä harmaana aamuna :) tosi mukava oli lukea tästä, tulevaisuudessa kun hankinta edessä :)
  Näyttää ja kuulostaa oikein oivalta vaihtoehdolta :) kiitos tästä postauksesta <3

  Ihanaa keskiviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, tätä grilliä kannattaa ehdottomasti harkita omaan kotiin! :)

   Poista
 2. Tuollainen olisi haaveissa itselläkin :)

  VastaaPoista
 3. Näyttää tosi herkulliselta. Sähkögrilli olisi kyllä kätsä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en kyllä muuta kuin sähköä haluaisi enää harkitakaan. Varsinkin nyt jo muutaman käytön jäljiltä, kun paistotehokkuus ja -tasaisuus ovat olleet huippuluokkaa. :)

   Poista
 4. Kaasuhellasta oli aikanaan vaikea luopua, mutta induktio korvasi sen hyvin nopeasti näppäryydellään. Sama ajatus on grillin kanssa - jos olisi tarvetta nyt hankkia, kotimainen (musta :D) sähköversio olisi vahvoilla. Aika päheen näköinen peli sen lisäksi, että on ilmeisen tehokas ja taitava. Iloista grillailua! Niin, ja varsinkin niitä riemullisia syömishetkiä! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Silja! :) Päheä on peli niin ulkonäöllisesti kuin käyttöominaisuuksiltaan! Mustat puupinnat olivat itselle ehdoton MUST, onneksi väri löytyi Muurikan valikoimasta. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...