16.12.2014

Joulutunnelmaa Toivolan Joulupihalla

Mitä olisikaan joulukausi ilman tunnelmallisia käyntikohteita? Tykkään niin hirmuisesti kierrellä paikoissa, joissa on taidolla ja tunteella luotu jotain pysäyttävää ja kaunista. Paikoissa, joissa ohitse tallustavilta ihmisiltä bongaakin hymyn perusjurotuksen sijaan. Paikoissa, jossa kuulee innostunutta joulukiherrystä ja ihastusta - sellaista johon on itsekin taipuvainen. 


Kuten mainitsinkin viikonlopun kynnyksellä, teimme lauantaina reissun Jyväskylään. Päivä oli rauhallinen ja keskityimme kaupoissa juoksemisen sijaan imemään kaupungin joulutunnelmaa, syömään ja kahvittelemaan vailla kiirettä. Ensimmäinen käyntikohteemme oli Toivolan Joulupiha, jonka haluan esitellä teillekin.

Toivolan Vanha Piha on Jyväskylässä ainut pihapiiri, joka on rakennuksineen jäljellä kertomassa 1800-luvun puutalokauden tarinaa. Kokonaisuuteen kuuluu useampi aikakauden talo, paja, kellari sekä makasiinit. Näiden kattojen alla palvelevat lukuisat pienet käsityöläisputiikit ja tunnelmallinen kahvila. Vanhat käsityöläiskodit ovat nyt museoita ja niissä vierailemalla voi astua ajassa kaksisataa vuotta taaksepäin.

Sisäpihalle on pystytetty jouluisia kojuja ja keskellä on esiintymislava, jossa moniääninen kuoro esitti vierailumme aikana joululauluja. Makasiinien uumenista löytyi putiikkien lisäksi itse joulupukki tonttuineen sekä kourallinen tuhisevia lampaita. Yksi halusi posettaa kameralle; nappisilmien ja linssin välinen tuijotuskisa olisi kestänyt ikuisuuden, ellen olisi hipsinyt takavasemmalle joulu-ukon juttuja kuuntelemaan.

Vanhalta Pihalta löytyvä Kuparisepän talo on Jyväskylän vanhin asuinrakennus. Olen luonteeltani välillä hyvin nostalgiakaipuinen, joten vierailu jykevässä hirsitalossa oli antoisa. Ihan mahtavaa nähdä rakennus entisessä asussaan ja kuvitella, minkälaista elämää ihmiset ovat siinä muinoin viettäneet. Niin erilaista kuin nykyisin.


Haetteko te joulutunnelmaa jouluisilta toreilta, myyjäisistä tai käyntikohteista? Ensi viikonlopuksi on täällä juonittu vielä yksi joulutunnelmointireissu. Näistä ei vaan saa tarpeekseen. ♥ Vinkatkaapas, minne meidän kannattaisi suunnitella jo ensi vuoden käyntimatkaa!

Vaikka aamulla oli ajokeli kamala, ei haitannut yhtään: yön aikana oli tuiskuttanut paksu kerros lunta ja uutta tuprutti koko ajan lisää. Toivotaan puuta koputtaen, että nämä kinokset eivät nyt sulaisi. :)

Tunnelmallista tiistaita!


24 kommenttia:

 1. EIIKää!! Niin ihanaa tunnelmaa <3 Tosi kaunista ja ihanan jouluista! <3 Ja lunta!!! Voi että! Mutta tosi kauniita kyllä on nuo kuvasi!! :) Meillä fiilistä ei saa oikein hakemallakaan mistään nyt, kun vettä tulee saavista kaatamalla :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta oli lauantaina koko matka Iisalmesta Jyväskylään. Kyllä sillä ihmeaineella vaan mahtava vaikutus on tunnelmaan! <3

   Poista
 2. Ihania kuvia olet ottanut!! Itse olen käynyt tuolla jo ainakin kolme kertaa joulupihan taas avauduttua. Harmittaa oikein kun Jyväskylässä ei noita vanhoja rakennuksia enää ole kuten muissa kaupungeissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, sinähän olet päässyt tunnelmoimaan ihan urakalla! :) Harmi tosiaan, että puutalot on hävitetty melkein järjestään. :/ Miten niiden arvoa ei olekaan aikoinaan tajuttu. :/

   Poista
 3. Aivan ihana tunnelma ja minkä näköinen paikka!! Olisi todella kiva päästä käymään noin ihanassa paikassa <3 Oikein jouluinen fiilis jäi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan omalaatuinen paikka joulufiilistelyyn! <3 Ja mikä parasta, ei maksa mitään käydä tuolla tepastelemassa. :)

   Poista
 4. Tampereella kannattaa käydä Tallipihalla ja Kauppahallissa - aivan ihana tunnelma molemmissa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, noissa paikoissa kiinnostaa ehdottomasti päästä käymään! :)

   Poista
 5. Toivolan vanha piha on aivan huippupaikka. Tunnelma on aivan täydellinen!

  VastaaPoista
 6. Mikä unelma kohde <3 aivan mahtavan näköinen :)
  Nämä ovat niin mieleeni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! <3 Vanhan miljöön ilme on kyllä kerrassaan suloinen.

   Poista
 7. Paikka on kyllä aivan ihanuus<3 Joulutunnelmaa täynnä <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! <3 Ihan ihmetyttää, kun en Jyväskylän opiskeluvuosina tätä paikkaa hoksannut. Varmaan laput silmillä oon kulkenu. :)

   Poista
  2. Ei sitä tainnut silloin vielä ollakaan. Käsittääkseni se on kunnostettu aika hiljattain. Onkohan Toivolan piha auki vielä joulun jälkeen?

   Poista
  3. Aa, no sitten! :D Minä jo luulin että ihan oon hupsuillu tätä huomaamatta! :D

   Poista
 8. Tuo paikka vaikuttaa kyllä ihanalta, kaipaan itsekin upeita jouluisia paikkoja! Niistä saa sitä joulutunnelmaa, joka on aika kadoksissa täällä lumettomassa ja pimeässä etelässä. Porvooseen haluaisin itse mennä käymää ja levihän on myös ihana paikka jouluisin. Tietysti myös Turusta löytyy joulutunnelmaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin viime vupden marraskuussa Turussa ja kävinkin haistelemassa joulufiiliksiä - harmitti vain, kun en päässyt päivänvalon aikaan liikkumaan. Täytyy siis tehdä joskus uusi isku Turkkuseen. ;) Ja oi, Porvoossa käymisestä olen haaveillut kauan! Sinne on vain niin pitkä matka. :/ Ja Levi, nam! Onhan näitä! :)

   Poista
 9. Oi mikä ihana paikka, tuollaisista se joulumieli löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihanaa että tällaisia paikkoja on ylipäätään olemassa! :)

   Poista
 10. Toivolan vanha piha on kyllä aivan ihana paikka, tänä vuonna pitäisi vihdoin ehtiä käymään joulun aikaankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että miljöö on Jyväskylässä auki kaikille. <3 Näitä saisi olla enemmän! :)

   Poista
 11. Taas on täällä käyty! Joskus olisi mukavaa, jos pysähtyisitte pidempään, niin ehtisi aikuisten oikeesti vaikka treffata :) Toivolan piha on kyllä idyllinen, mahtavaa, että tuollainen paikka löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitäisi varmaan muuttaa hetkeksi Jyväskylään taas asumaan, niin ehtisi käydä kaikki listalla olevat kahvipöydät läpi! :D Tai sitten yhdistää monta treffiä yhdeksi isoksi. ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...