20.12.2014

DIY: Hiding stars


Täällä ollaan aivan hihkaisemillaan. Paitsi että viime päivinä on tupruttanut lunta ja maisema on kuorrutettu joulumaaksi, on muutaman tunnin päästä jännät hetket käsillä. Vietämme nimittäin koululla aamuista joulujuhlaa ja sen jälkeen pääsemme enemmän kuin ansaitulle joululomalle. Loma, voiko se todellakin olla näin äärellä?

Ennen viimeistä työmaarutistusta esittelen teille tämän DIY-väkerryksen, johon sain ajatuksen ja rohkaisun teiltä lukijoilta. Syksymmällä kun mietiskelin, miten muuttaa meidän tähtilipastojen ilmettä; meiltä löytyy samaa sarjaa korkeampi taso ja matalampi penkki. Näistä halusin tehdä jollain keinolla tähdittömät, pilaamatta kuitenkaan alkuperäistäkään ulkoasua. Keksitte, että jos vetolaatikot ovat käännettävät, voisi tuunauksia kokeilla takapuolelle etureunan siitä kärsimättä.


Tähtilaatikot ovat nimenomaan kaksipuoliset, eli niin etu- kuin takapuoleltakin löytyvät samanlaiset tähdet ja laatikkoa voi pitää kummin päin vain. Tämän havainnon jälkeen ei ollut vaikeuksia ryhtyä toimeen. 

Peitin tähtiaukon talouspaperilla ja vedin pintaan kaksi kerrosta saneerauslaastia. Pari päivää kuivumisaikaa ja sitten pinta spraylla valkoiseksi. Eipä olisi voinut enää paljon yksinkertaisempi homma olla. En halunnut ilmeestä sileää, vaan töpöttelin kuivuvaa laastia pikkuisen rosoisemmaksi. Nyt eivät tähdet enää vilku, mutta ovat kuitenkin piilopuolella valmiit syöksähtämään esiin, jos mieli muuttuukin. Täytyy sanoa, että tykkään tästä selkeästä ilmeestä ja yksivärisyydestä!

Tein laastiläträyksen nyt ainoastaan matalampaan penkkiin. Pohdiskelimme, että korkeampi lipasto saa vielä tähtineen jatkoaikaa, kun se on nyt yksin ainut tähtikuvioinen. Penkki siirtyi syksyllä olohuoneeseen, mutta tästä toukokuisesta postauksesta voitte kurkata sen entisen ilmeen eteisessä. Jatkoaikaa saanut lipasto taas löytyy vaikkapa täältä.

Vaan se niistä. Nyt juhlavaatteet niskaan ja sukellus viimeisen päivän hurmaan. ♥ Joko tekin pääsette lomalla, vai kitkutteletteko töissä vielä alkuviikon?

Lumista lauantaita!


17 kommenttia:

 1. Wau :) huippu tuunaus ja tosi onnistunut lopputulos <3

  Täällä olisi vloppu töitä ja sitten lomalle ts. Vapaille :)

  Ihania juhlia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Juhlat onnistuivat mallikkaasti ja nyt kai tässä jo uskoo olevansa lomalla! Makoisia vapaita sinullekin! <3

   Poista
 2. Hyvä lopputulos, huomattavasti rauhallisempi ilme! Kätevää, että molemmat puolet ovat samanlaiset niin saa halutessaan vaihtelua.

  Voi, joulujuhlat ovat niin suloisia! Ja ihanaa alkavaa lomaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Noora! :) Hih, meidän joulujuhla oli kyllä huippu, meni niiiiin nappiin!

   Poista
 3. Hieno tuunaus, WAU! :-)
  Meillä alkoi lasten kanssa loma, ei oikein vielä käsitä koko juttua, kun niin kauan on tätä odottanut... :'-)
  Ihanaa lumista lomanaloitusta sinnekin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna! :) Joo, sama juttu, ei oikein aluksi käsittänyt että nytkö on loma! Mutta tänään on kyllä jo ollut varsin lomaisa fiilis! <3

   Poista
 4. Wau! Hieno :).

  Ihanaa lomaa! Täällä kanssa fiilistellään joulua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tänään on ollut semmonen päivä, että on tullut fiilisteltyä ihan kybällä! Ihanaa tunnelmaa sinne teille! <3

   Poista
 5. Hyvä tuunaus!

  Ihanaa joululomaa Kristiina! <3 Me pääsemme vasta tiistaina joululoman viettoon, sillä täällä Kuopiossa opet ovat vielä silloin töissä. Voitko kuvitella!! Tympeetä, sanon minä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maru! :) Joo, vähänkö kökösti teki Kuopio tämän loma-asian kanssa, aivan hyvin olisi voineet koulut ja luokat tehdä syksymmällä extrapäiviä tai -iltoja, jotta loma olisi ollut pidempi. :/ Minun pikkusiskoni (ope myös) on kanssa Kuopion palkkalistoilla, ja hän manasi Kuopion ratkaisun... (En ilkeä tässä sanoa, että minne!) Mutta jospa vääryys äkkiä unohtuisi, vaikka harmittava juttu onkin.. Lomafiilis on vain yritettävä kiepsauttaa huomisen jälkeen nopeasti päälle! Ihanaa lomaa teille koko perheelle, varmasti erittäin jännittävä joulu tulossa! ;) <3

   Poista
 6. No wau, mikä toteutus! :) Ihanaa lomaa sulle ja mulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Syhi! :) Ehdottomasti, ihanaa lomaa meille kaikille! <3

   Poista
 7. Ihan huipputoteutus! Täälläkin alkoi loma, ihanaa lomaa sinne!

  VastaaPoista
 8. Mahtava toteutus, olen itse miettinyt lipaston myyntiä sekä maalausta. Ehkä en myykään (rahaa ei varmaan paljon sais) vaan tuunaan sen kans oman näköiseksi.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...