22.7.2014

Tampereen sisustuskaupoilla

Viime viikko meni meillä oikeastaan kokonaan reissutessa. Vietimme kesää ensin kaksi päivää fiilistellen ja asuntomessuillen Jyväskylässä, mistä jatkoimme matkaa pariksi yöksi Tampereelle. Tampereella ohjelmassa oli muun muassa Tammerfestit, Pyynikin munkkikahvit, vierailu Näsinneulassa sekä reissun kohokohta, Pandoran keikka. Tampereelta hujautimme Iisalmen pitstopin jälkeen vielä pariksi yöksi kotiseudullemme. Oli huippu viikko! :) Instagramista voit kurkistaa, millaisia kuvia reissusta päivittelin.

Mutta koska Jyväskylässä tuli aimo annos sisustusta Asuntomessujen puolesta, piti Tampereellakin pieni pala haukata. Nopea googlailu paljasti, että sisustusintoilijan kannattaa suunnata kaupungissa Aleksis Kiven kadulle. Ja totta toki, sieltä löytyikin mukava sisustusliikkeiden keskittymä. Ihan itselle muistiin ja teille turinoiksi, tässä pari vierailtua putiikkia:

Domdom | Aleksis Kiven katu 30


Domdom on kahden sisaruksen käsialaa. Myymälän tuotevalikoimasta löytyy paitsi tunnetumpaa House Doctoria, Saanaa ja Ollia, Bloomigvillea ja Ferm Livingiä, myös pienempiä ja uniikkeja tuotevalmistejia. Valikomaan kuuluu myös omistajien oma tuotemerkki domdom's.

Liikkeen esillepano on kaunista ja valoisaa. Itse hullaannuin tuotteista tuohon ekan kuvan timanttiin. Se on Tvåfota Designin Döden-pöytävalaisin, jota saa myös riippuvana versiona. Ai että, pitikö alkaa vielä jälkikäteen tilailemaan?


 Kantriina | Laukontori 6


Kantriinassa on häkellyttävän runsas esillepano. Reilunkokoisesta putiikista löytyy sekä huonekaluja, valaisimia, mattoja että piensisustusta. Tuotemerkkejä on laidasta laitaan. Ensisilmäykseltä liike antaa maalaisromanttisen vaikutelman, mutta silmän totuttua löytyy tarjonnasta modernimpaa ja industrial-teemaankin kallistuvaa valikoimaa. 

Täällä ihastelin isoja, marokkolaistyylisiä metallitarjottimia, mutta niiden hankinta jäi vielä hiplailun tasolle. Liikkeestä löytyi myös yllättäen juuri sellainen valaisin, jota olin kaavaillut ruokapöytämme yläpuolelle. Oli hyvä päästä näkemään valaisin livenä, ja se sai samalla myös isännän hyväksynnän. 


Live with me | Aleksis Kiven katu 30


LWM on rustiikkiseen ja industrial-tyyliin viehtyneen mieleen. Putiikista löytyy aivan ihania, vanhojakin tavaroita, joita ei varmasti muualla kohtaa. Valikoimassa on esimerkiksi kylttejä, lamppuja ja puukirjaimia. Oma lukunsa ovat aidot, näyttävät valokirjaimet - vau!

LWM tyhjeni käyntimme jälkeen kahdella kyltillä - yksi isännän ja toinen minun valitsemana. Valokirjaintakin harkitsimme mukaan ihan tosissamme. Täällä kannatta poiketa jo ihan vain bongaamassa valtaväyliä välttelevää sisustusta.


Sisustus ID | Aleksis Kiven katu 28


Sisustus ID edustaa kadun design-osastoa. Valikoimasta löytyy niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin merkkejä (Artek, Muuto, Kartell, Hay, Woodnotes, BEdesign, Muurame... - lista jatkuu nettisivuilla.). Tuotteita on piensisustuksesta huonekaluihin, tapetteihin, valaisimiin ja tekstiileihin. Isot myymälätilat antavat mahdollisuuden monimuotoiseen esillepanoon.

Myymälässä oli esillä se BEdesignin peurahylly, jonka perään läähätin Asuntomessujen lempparit -postauksessa. Arvatkaa, olinko kieli pitkällä nytkin!


Tila & ihme | Aleksis Kiven katu 13


Tila & ihme on sisustuspalveluita tarjoavan naiskaksikon myymälä, joka suurine, kadulle aukeavine ovineen kutsuu astumaan oliivipuiden katveesta sisään. Valikoima ja myymälän ilme on ylellinen. Jos etsii näyttäviä ratkaisuja sisustukseen, täältä niitä löytää. Blingit ja rouheat tuotteet on sommiteltu keskenään sopuun, joten liikkeessä voi ihan hyvin pyörähtää vaikka vain fiilistelemässä ja inspiroitumassa.

Nuo isot oliivipuut herättivät taas oman puukuumeeni. Aiemminhan yritin metsästää täältä Savosta edes pikkuruista oliivipuuta, mutta niitä ei löytynyt mistään. Jos reissu ja ajomatka olisi ollut lyhyempi, olisin takuulla napannut yhden puun mukaani tästä putiikista.


Jos haluat täydellisen katsauksen Aleksis Kiven kadun sisustusmyymälöistä, suht ajankohtainen listaus pdf-karttoineen löytyy täältä. Tampereella on myös toinen kortteli, Kyttälä, minne on keskittynyt sisustusliikkeitä. Kyttälässä emme pyörähtäneet, se voisi olla sitten seuraavan Tampere-visiitin kohde. Kyseiseen design-keskittymään voit tutustua täällä. Lisäksi voit tsekata Home White Homen Jeminan kuvarikkaat päivitykset samoilta huudeilta, klik.

Voi vitsit, Tampere oli kyllä kaunis, kesäinen vierailukohde. Uskokaa tai älkää, kävin nyt Tampereen keskustassa ensimmäistä kertaa! Tampereen Asuntomessuilla vierailimme tottakai pari vuotta sitten, mutta keskustaan asti emme silloin ehtineet. En ymmärrä, miten olen näin lahjakkaasti onnistunut välttämään Tamperetta, vaikka muuten Suomea on tullut kierreltyä ristiin rastiin. No, seuraavaan visiittiin ei varmasti kulu yhtä kauan valmistautumisaikaa. :)

Oletko sinä kolunnut Tampereen sisustusputiikkeja? Löytyykö sieltä entuudestaan lemppariputiikkia, vai kolahtiko joku näistä?

P.S. Sekä eilen että toissapäivänä puuhasin molempina päivinä kymmenen tuntia erään jättiprojektin parissa. Jutun, joka on venynyt, odotuttanut inspiraatiota, vihastuttanut ja luonut toivekkuuttakin. Katsotaan, saanko tänään tehtyä vielä pikkulopettelut, jotta pääsisin esittelemään aikaansaannostani teillekin. Peukut pystyyn!



14 kommenttia:

  1. Siis apua, mitä liikkeitä! Menin jo nyt sekaisin, saati sitten kun olisin itse päässyt tuonne :) Oliivipuuta olen minäkin havitellut, mutta tosiaan en ole semmoiseen täällä törmännyt. Vinkkaapa heti, jos jostain täältä kotihuudeilta sellainen löytyy. Minulla olisi sille kiva sijoituspaikkakin valittuna, vain puu puuttuu :)

    Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuin myös, vinkkiä heti tännepäin jos jostain oliivipuita löydät! :D En ymmärrä, miks Savosta ei vaan löydy. :|

      Poista
  2. Kiitos maininnasta. :) Hauskaa, että ollaan lähes samoihin aikoihin pyöritty noilla nurkilla. Aleksis Kiven kadulta löytyy tosiaan kätevästi monta putiikkia. Tuolla Kyttälässä en ole minäkään käynyt. En saanut viime lauantaina noin kivoja kokonaiskuvia kuin sinä olit ottanut, koska esim. Kantriina oli aivan täynnä asiakkaita enkä uskaltanut heitä kuvata. ;) Sisustus Lilissä pitäisi myös ensi kerralla käydä. Se muutti hiljattain Keskustorin nurkalta Tullintorille. Muistaakseni. :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä laittaa tuo Sisustus Lili muistiin! On kyllä kätevää shoppailijan kannalta, että samantyyliset putiikin on kerääntyneet suht lähekkäin toisiaan. :) Meidän tepasteluaikaan oli suht rauhallista, joten kuvia pystyi räpsimään kivasti. Otin tosin vain muutamia otoksia per putiikki, sinä taas oot ottanu ihanan monta kuvaa! :)

      Poista
  3. Tämän postauksen ajankohta oli täydellinen! Ollaan miehen kanssa lähdössä elokuun alussa Tampereelle ja nämä putiikit täytyy ehdottomasti katsastaa. Näyttää liian ihanilta! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katselemista ainakin riitti! <3 Hyvä jos tästä oli vinkkiä! :)

      Poista
  4. Kiitos hyvistä vinkeitstä. Tampere ei ole tällä hetkellä matkasuunnitelmissa, mutta se on kiva kaupunki ja siellä voisi syksyllä pyörähtää :) Ja jännityksellä odottelen mitä jättiprojektia siellä oikein puuhailet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tampere kyllä paljastui tosi kivaksi kaupungiksi! <3 Saattoi olla mahtavalla säälläkin plussavaikutus, sekä Tammerfestien yleisfiiliksellä. :)

      Poista
  5. Viime reissulla Tampereelle osui muutama putiikki matkaohjelmaan, ja kivasti on tullut kaikkea uuttakin :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos tästä postauksesta, laitan kirjanmerkiksi seuraavaa Tampereen reissua varten. Ja tuo timantti valaisin on aivan ihana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos sait napattua tästä vinkkiä! :) Joo, tuo valaisin on niiiin iiiiiihana! <3

      Poista
  7. Tämä oli kyllä ihan loistava postaus. Tuttuja liikkeitä, mutta en ole harmi kyllä päässyt niissä vielä käymään. Ostoksia tosin olen tehnyt netin kautta. Ja tuo ekan kuvan valaisin on kyllä niiiiiin ihana!!! Tuollaista ihailin myös asuntomessuilla. Kaunis kuin mikä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olikohan se nyt Viivi joka postaili sellaisia messukuvia, joista minäkin saman valaisimen bongasin jälkeenpäin. Livenä en sitä messuilla jostain syystä hoksannut - meille sattui melko tungospäivä, en ihmettele jos on jäänyt ihmismassan taakse piiloon. Mutta kaunis on, ja viehättävän erilainen, jujuisa. <3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...