20.7.2014

Messukattauksista inspiraatiota kotikeittiöön

Yksi asia, mihin Asuntomessujen annissa voi aina luottaa, on kauniit pöytäkattaukset. Kattauksella luodaan ruokailuhetken tunnelmaa ja johdatetaan inspiroitumaan mielikuvituksillisista asetteluratkaisuista. Parhaimmillaan kattaukset ovat katseennaulitsevia, harmonisia kokonaisuuksia, jotka täydentävät yleensä samassa tilassa olevan keittiön ilmettä. Messukattauksissa jos missä saa poiketa perussäännöistä ja irrotella yllättävillä, leikkimielisilläkin tavoilla.

Useammassa messukohteessa oli yksivärisen ruokapöytäharmonian sijaan lisätty kattaukseen erivärisiä koroste-elementtejä. Kuten Kalajoella, Jyväskylänkin messuilla oranssi näytti saaneen vahvan jalansijan sisustuksissa. Muita huomiovärejä olivat muun muassa kirkas keltainen ja useat eri vihreän sävyt. Huomaa seuraavista värien lisäksi Deko 149:n erimuotoiset betonilamput (nam), Saana ja Olli -kuosit, sekä Hailuodon rustiikkiset tuolit.

Itse pidin väri-ilotulittelun sijaan eniten niistä kohteista, joissa pöytäkattausten vaaleaan linjaan oli yhdistetty kulunutta puuta. Käpylän puutarjotinideaa voisi hyödyntää hetkeä pidemmäksikin aikaa - kaunista tarjottimelle kerättyä astia-asetelmaa voisi katsella keittiön välitilan laskutasolla yhtä ateriointikertaa pidempäänkin. Honka Harmonian lankkupöytä taas, no, oli yksinkertaisesti ihana pohja houkuttelevalle kattaukselle.


Joissakin messukohteissa pöytäkattauksissa oli iloiteltu pastellisilla herkkuväreillä. Mielenkiintoa asetelmiin syntyy, kun värejä sekoittelee keskenään. Voi myös tehdä kuten Deko 159:n kattauksessa, mätsätä astiat yhteen seinäsävyn kanssa.


Pinnatuoli yhdistettynä modernimpaan pöytään on trendikäs ratkaisu. Kuten Brand new oldies -kohteessa, tuolit voivat olla täysin eri sävymaailmaa kuin pöytä. Varmaankin tuon meidän oman Fanett-löydön myötä intoilin kuin mikäkin pinnatuolihaukka kaikkien penkkihavaintojeni perään. Miksikö pinnatuoli? Valitsemalla sen ruokapöydän eteen saa välittömästi kodikasta, lämpöistä lempeyttä ruokailuun.

Tummiakin kattauskontrasteja messuilla näkyi. Mustan pariksi heitetty valkoinen on nakkivarma ilmeenluoja.

Huomasittekos, että monissa tämän postauksen kuvissa oli käytetty rakentajan otteita kattausten luomisessa? Lautasta lautasen päälle, ylimmäksi astiaksi kuppia tai kulhoa, sen sisään kukkaa, hedelmää, herkkua tai lasia ja asetelman kruunuksi vielä lusikkaa tai servettiä. Itse teen jos minkäänlaisia kattauksia niin harvakseltaan, että sitten toimeen ryhtyessä unohdan, mitä ja miten voisi kattaa luovasti. Näistä kuvista voisin kuitenkin omia meille monta ideaa. Ehkäpä me emme seuraavaa herkuttelukertaa vietäkään nopsasti sohvalla, vaan panostetusti oman lankkupöydän ääressä. :)

6 kommenttia:

 1. Ompas kyllä antoisia kuvia, näistähän kyllä voi poimia vaikka mitä ideoita itsellekin! :-)

  VastaaPoista
 2. Kivoja kattauksia! Tosi ihania juttuja olet bongaillut messuilta:)!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi että messut itsessään ovat tutkimusmatka, pääsee toiselle matkalle vielä kotona kun purkaa kuvia muistikortilta. Eli iloissani olen itsekin, kun sitä ja tätä tuli bongattua. :)

   Poista
 3. Tosi ihania juttuja sinäkin olet sieltä bongannut! Kyllä näitä vaan on blogeissakin kiva katsella tuo livekierroksenkin jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ja blogikierroksilla hauskinta on se, että kukin on huomioinut omista lähtökohdistaan sellaisia havaintoja, joita ei välttämättä ole itse tullut huomanneeksi. :) Eli näistäkin vielä rikastuu. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...