31.7.2014

Etsi niin löydät


Yleensä, kun itselleen on luonut materialistisia mielikuvia, niiden saavuttamiseen on ollut kolme tietä. Ensimmäinen ja helpoin on kävellä kauppaan ja napata suunniteltu asia hyllystä. Jos tämä ei toteudu, alkaa etsiminen. Siinä vasteaika on tavallisesti pari kuukautta, jonka jälkeen on kaksi tapaa jatkaa eteenpäin.  Näistä stressittömämpi keino on luovuttaa etsintäoperaatio, minkä seurauksena asia hypähtää kohdalle ennalta-arvaamattomasti. Palkitsevampi tapa on kuitenkin jatkaa sinnikkäästi ja uskoa omiin bongaustaitoihinsa - kaivattu asia löytyy varmasti jostain. Tämä viimeisin toteutui nyt.


Minä olen hingunnut oliivipuuta meille jo keväästä saakka. Vuosi sitten nappasin ensimmäisen yksilön etuterassillemme Kuopion Prismasta. Olisihan sitä ollut kiva hoivata talven yli, mutta alkusyksystä puulla olikin karu kohtalo nääntyä kuivuuteen (koska JOKU ei muistanut kastella sitä). Uusi oli siis saatava. Ajattelin, että tänäkin vuonna puun hankkiminen olisi yhtä helppo homma, mutta eipä ollutkaan. Vaikka kolusin miljoonat kaupat lähitienoilta, edes minkäänlaista oliivikarahkaa ei tullut vastaan. 

Kunnes nyt. Muiden shoppailujen ohessa päätin toiveikkaasti tsekata Kuopion K-raudan puutarhapuolen vielä kertaalleen, ja voi sentään, siellähän tämä nökötti nätisti piilotettuna! ♥ Aiiiiii lav it!


Tottahan toki puu pääsi lipaston päälle kunniapaikalle, mutta huomasittekos sen kamraatin? Tuo liitutaulu on löytö Kokkolan Blossom-putiikista, jossa piipahdimme länsirannikon reissullamme. Juuri meidän makuun, täällä kun on tapana tehdä listausta asiasta jos toisestakin. :) Näiden kuvien ottamisten jälkeen tauluun on jo rustattu tärkeysjärjestykseen kaikki jäljellä olevat pihahommat.

Onko jonkin asian löytäminen ollut sinulle hankalaa, vai nappaatko aina helposti etsimäsi? Käytätkö luovutus- vai sinnikkyystaktiikkaa?

P.S. Onko minussa jokin vialla, kun lomaa on vielä toista viikkoa jäljellä ja minä intoilen jo työasioiden perään???16 kommenttia:

 1. Oliivipuu on ihana. Omani viettää kesät aina lasitetulla parvekkeellamme ja tykkää siitä kovasti :)
  Blossom liikkeeseen Kokkolaan olen aina halunnut mennä -toivottavasti toiveeni toteutuu joku päivä.
  Mukavaa loppu viikkoa.

  terkuin.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kyllä minunkin yrittää nyt ihan tosissaan pärjätä tämän kanssa talven yli! :) Blossomin liike on ehdottomasti käymisen arvoinen! <3 Kivaa loppuviikkoa sinnekin!

   Poista
 2. Ihana pikkupuu <3 Minä olen etsinyt ja etsinyt kerrostalon porraskäytävän sukunimitaulua aivan tuloksetta :( Ehdotin jo kerrostalossa asuvalle kaverille, että hän varastaisi omansa minulle ja maksaisin siitä 100 €! Ei suostunut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä muistan tuon sinun haaveen! :D Täytyypäs pitää silmät auki näilläkin suunnilla, jos löytyisi sulle nimitaulua!

   Poista
 3. Voi, kuinka kauniita kuvia ja ihana oliivipuu! Onneksi löysit etsimäsi! Itsekin yleensä jatkan sinnikkäästi etsintöjä ja yleensä taktiikka tuottaa lopulta tulosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jenni! :) Sinnikkyys kieltämättä palkitsee, vaikka lopputulokseen menisi tuhottomasti aikaa!

   Poista
  2. Keväällä jo aioin ostaa oliivipuun,niitä vaan ei saa joka paikasta.esim.oulaisten kukkakaupan pitäjä on aikaansa seuraava yrittäjä,hänellä on aina kaikkea Kodinonni kukkakaupassaan.hintatasokin on suht edukas!teillä on kaunis koti.tuo pussukka on nätti tuolle kasville!

   Poista
  3. Kiitos Aikku! :) Oliivipuita on yllättävän vaikea löytää, onneksi tämän kohdalla tärppäsi! Ja Uashmaman pussi olikin jo hankittu odottelemaan sopivaa puuta. ;)

   Poista
 4. Olivipuu on kaunis. Mun työt alkaa huomenna. Ugh! Kahden vuoden loma on ohi :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uigh, töihinpaluuta edeltävä ilta ja yö on aina tuskainen! Ja varsinkin noin pitkän "loma"pätkän jälkeen. Toivottavasti paluu meni hyvin! :)

   Poista
 5. Voi ihana oliivipuu! <3 Minäkin voisin kotiuttaa tuollaisen, mutta sain juuri (ilmeisesti helppohoitoiset) muratit tapettua.

  Tietyt hankinnat on "must have" -listalla. Tällä hetkellä haluan keittiöön vanhan keittiövaa-an, mutta täydellistä ei ole vielä sattunut eteen. Listalla on myös jonkinlainen siro sohva-/sivupöytä. Ainiin ja vanha opetustaulu mustalla pohjalla ja, ja... :)

  Minullakin lomaviikko menossa ja mietin jo uusia työprojekteja voimaannuttavasta valokuvauksesta lähtien.. Mut hei, huomenna nähdään! Kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kyllä yleensä tapan kaikki kasvit mitä hankin, jospa into tämän kanssa riittäisi pidemmälle! :D

   Ja o'ou, nyt kun omaa listaa rupesi ajattelemaan, niin haluanhan minä myös uudet matot, keittiöön lampun, pihapation, paljun.....

   Huomenna nähdään, pitää varmaan nipistää itseään että ihanko totta siellä blogien takana on oikeita ihmisiä! ;) Jee!

   Poista
 6. Listalla on yleensä jatkuvasti jotain hankittavaa. Yleensä se vaatii kärsivällisyyttä. Olisi helppoa marssia kauppaan, mutta yleensä etsin jotain edullista, tuunattavaa tai muuten ahaa-elämystä. Joskus matka on tärkeämpi kuin päämäärä :) Osa viehätystä on metsästäminen ja etsiminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu! Löytämästään asiasta nauttii enemmän, kun sen eteen on nähnyt metsästysvaivaa. :)

   Poista
 7. Oliivipuut on niin kauniita ja kyllä hän sen etsiminen vaan kannatti! Ja sitten siitä tykkään vielä enemmän ;) Tosi kaunista, sopii teille hyvin! Mullakin tippui alkuun kaikki lehdet oliivipuusta ja ajattelin, etä se kuolee nyt sitten jo ekoina päivinä. Nyt viihtyy jo meillä tosi hyvin, lehtiä tulee koko ajan lisää ja vanhat kuivuneet on lähtenyt kaikki pois :) Vielä se on ainakin pysynyt hengissä :D

  VastaaPoista
 8. Hyvä tietää, ettei peli ole vielä menetetty vaikka lehtiä tipahtelisikin. :D Itse meinaan yleensä sortua joko yli- tai alikasteluun. x)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...