25.7.2014

Maalasin tuossa joutessani...


...yhden talon.


Olen vähän sellainen tyyppi, että jos haluan jonkin asian olevan prikulleen mieleeni, teen sen auttavistakin käsistä huolimatta itse. Niinkuin nyt vaikka tämän talonmaalauksen. Tai no, sen verran mies helppasi, että veteli korkeimpien kohtien otsalaudat ja pari räystäslautaa valkoiseksi sekä sokkelin tummaksi. Mutta muuten sudin kaikki itse, kahteen kertaan joka laudan.


Harmaat alueet olivat kaikkein leppoisimpia maalata. Mutta voi luoja noita valkoisia sipistelyitä! Koska talo nousi pystyyn toissa syksynä eikä maalauskelejä silloin enää ollut, nurkkalaudat ja esimerkiksi ikkunoiden koristelistoitukset nakuteltiin suoraan paikoilleen. Nyt niitä piti sitten kierrellä, kaarrella, rajailla ja väistellä - jotta sai valkoisen ja harmaan rajakohdan tehtyä siistiksi, piti olla kärsivällinen, tarkka ja ennen kaikkea hidas. Yhden ikkunanympäryksen valkaisuun meni valehtelematta aina pari tuntia. Hommassa korvaamattomaksi avuksi muodostui leveä metallilasta (jota vasten rajakohtia oli teippausten sijaan nopeampi tehdä) sekä pikkuruinen maalarinpensseli.


En tiedä pystyttekö kuvittelemaan sen tunteen, kun viimeisen kerran kiipeää tikkailta alas ja toteaa, että kaikki on totaalisen valmista.. Voin kertoa, että fiilis on juhlallinen! Varsinkin, kun homma tuntuu kestäneen ikuisuuden; tikkailta tuli kuunneltua jo keväisiä jääkiekon MM-kisoja. :) Koko aikaa projekti ei tietenkään ole ollut aktiivinen, vaan välillä keräsin maalausinspiraatiota reilun kuukauden ajan.

Vaikka kaikkialla ohjeistetaan, ettei helteellä passaisi maalata, on jokainen neliösentti sudittu paahteella. Minulle se vaan sopii, ja Tikkurilan Vinha-maali paljastui myöskin niin laadukkaaksi, etteivät rajakohdat kuivuneet näkyviksi kuumallakaan kelillä.

Maalausten valmistuttua tarmoa riitti vielä sen verran, että pesin projektin kruunuksi rännit, terassit, ulkokalusteet, ikkunat ja ikkunalaudat. Meillä on ajatuksena tehdä alimmassa kuvassa näkyvälle (rumalle) ilmalämpöpumpun ulkoyksikölle vielä suojakotelointi sekä ulko-oven viereen simppeli suojarimoitus. Niiden jälkeen ulkokuori saa olla koskematta piiiiiiiitkään! Terasseja emme talon ympärille laajenna, vaan haaveena on saada aikaiseksi patio etupihan rinteen huipulle - vaan se onkin jo toinen tarina se.


Hommat eivät tästä suinkaan loppuneet, vaan duunilistalla on mainitun pation lisäksi piha-aidan (semmoisenkin tulin pykäisseeksi pystyyn) maalaamista, rinnealueen maisemoinnin jatkamista ja pienempien piharakennusten toista maalauskierrosta. Näihin palaan sitten, kun jokin kohde valmistuu. Vaan nyt lienee taas hetkinen aikaa nauttia kesästä! ♥


P.S. Maalauksessa käytetty harmaa värisävy on Tikkurilan kartasta 572x ja valkoinen ihan normaali, sävyttämätön Vinha. Värimallissa tuo harmaa näyttää taittuvan ruskeaan, mutta luonnossa se on ihan rehellinen harmaa. Tämä vinkiksi niille maalareille, jotka ovat vasta miettimässä harmaita sävyjä taloonsa. Useimmat harmaasävyt kun näyttävät mallissa oikeilta, mutta luonnossa huomaakin maalanneensa sinertävää pintaa. Kannattaa siis valita purkkiin tippa rusehtavuutta neutralisoimaan taivaansinen ja taloa ympäröivän luonnon vaikutusta.


23 kommenttia:

 1. Upeahan siitä tuli ja tunne on varmasti MAHTAVA! Meille rakenniin taloon kiinni pieni vilpola, jossa voi saunan jälkeen istahtaa. Pihalla sivummassa on patio erikseen... Ei mikään suuri sekään. Itse en oikein pidä niistä julmetun suurista terasseista. Nautin ihan nurmikolla köllöttelystä ja vanhan ajan pihoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, SJ! :) Voi että, nurmikolla köllöttely ja pihalla avojaloin tepastelu on p.a.r.a.s.t.a.! :)

   Poista
 2. Oho! Oot kyllä tosi ahkera ja taitava, ei ihan jokalikan hommaa... Onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Elsa! Kyllä puhallutti, mutta valmista tuli! :)

   Poista
 3. Jösses sentään!! Maalasit sitten talon. Todellakin respect! Meillä mies on ollut samassa hommassa nyt kolme viikkoa yötäpäivää ja täällä alkaa jo huoltojoukoillakin olla kisaväsymystä, vaikka maalaamiseen olen osallistunut vain teippaamalla pienesti ja siirtelemällä tellinkejä. Meillä käytetään tuota teippaustekniikkaa (mies on hommavastaava ja sen DI-hermoille käy vain tuo) ja jestas siihen menee aikaa! Ensin suojataan kaikki tuo harmaa ja maalataan kaikki nuo valkoiset kahdesti ja sitten suojataan toistepäin. Teippaamiseen menee huomattavasti kauemmin, kuin maalaamiseen, ei olisi mun hermoille sopivaa hommaa pätkääkään :D :D

  Mutta että ihan itte ja yksiksesi maalasit, olen ihan Hoo Moilasena täällä ja täynnä kunnioitusta,
  W A U. Huutomerkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liisa! <3 Kyllä tällaiseen hommaan saa hurjasti kulumaan aikaa, vaikkei talo mikään hehtaaripalatsi olekaan. Ja ne teippaamiset, argh! Kaikkein ällöintä on, kun irrotetut teipit (minähän viskelin niitä irti repiessä minne sattuu) tarttuu lenkkarinpohjaan ja hinautuu liimattuna askeleen perässä. :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos, Jenna! :) Väriksi haluttiin tuollainen tumma, ja ainakin itse tykätään noista valkoisista vauhtiraidoista ikkunoiden alapuolella. ;)

   Poista
 5. Taputukset sulle! Tiedän todellakin tuon tunteen. Meillä riittää myös koristelautaa sun muuta ja maalasin piiperryskohdat vesivärisiveltimellä. Huoh..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna! :) Pystyt selkeästi rajautumaan piperryksiin.. Onneksi ne ovat vihdoin takanapäin!

   Poista
 6. Näyttää kivalta! Talonmaalaus on tuttua huttua. Pari kesää sitten maalasimme talomme ja tänä kesänä on ollut vuorossa autokatos. Vielä vähän hommaa on jäljellä, mutta lopputulos palkitsee siinä touhussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopputulos kyllä kieltämättä palkitsee! Homma on onneksi sellaista, että työnjälki näkyy konkreettisesti. :)

   Poista
 7. Olet kyllä melkoinen sissi! Hienon työn tehnyt♥ Talo näyttää tosi kauniilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Viivi! Kai tässä pieni sissi pitää olla, että sai homman tehtyä. :)

   Poista
 8. Väri on nätti.systeri on suunnitellut varmaan tai siniharmaaksi maalaavansa talon.täytyy näyttää tätä väriä hänelle.ison työn olet tehnyt ja vielä yksin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku! Haluttiin väristä nimenomaan tuollainen tumma ja sävy vastasi ihmeen tarkasti haavekuvaa. :)

   Poista
 9. Todella hieno talo! Ja hatun nosto reippaalle, itse maalasin yhden autotallin seinän tänä kesänä ja se oli jo ihan riittävän rankkaa :D Takapihan näkymät ovat varmasti niin niin niin upeat, tilaan meillekin järven takapihalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Syhi! :) Tikkaille nouseminen oli jossain vaiheessa superällöä, onneksi ei tarvitse enää niillä keikkua! Ja yllättävän kauan aikaa meni tapellessa kaiken maailman paarmojen, ampiaisten ja herhiläisten kanssa. :o Järvi kyllä kuuluu nakutetusti omaan mielimaisemaan, en tiedä osaisinko olla tyytyväinen jos ei jostain ikkunasta vettä näkyisi. :)

   Poista
 10. Ah, mä rakastan tehokkaita mimmejä ;D! Ihan huikeeta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, S! <3 Hih, jännä miten tuo tehokkuus on niin kovin kausiluontoista - välillä saattaa saada aikaiseksi miljoona asiaa kerralla, ja sitten seuraava päivä onkin yhtä lötköpötköilyä... Mutta niin kai sen pitääkin mennä. :)

   Poista
 11. Kylläpä talo näyttää upealle, hienoa työtä! Löysin nämä kuvat kun googlasin tuota värisävyä ja upeat kuvasi riitti vakuuttamaan minut, että valitsen tämän sävyn meidän talon tummiin osiin, eli ulko-oviin ja ikkunanpuitteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Essi! Olipas kiva itsenikin palata tähän postaukseen kommenttisi myötä. :) Värin valitseminen oli kyllä mystistä hommaa, kun hirmu moni harmaa näyttääkin seinässä siniseltä. Tsemppiä teille uuden kodin tuunaukseen! <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...