4.12.2014

DIY: Pihakuuset aurausviitoista

Viime talvena meillä oli takapihalla kaksi valaistua kuusta. Peltopuoli on meillä kuitenkin tuulinen paikka ja puut tupsahtelivat kaatua moneen otteeseen. Hirmu antoisaa ei ollut yritellä pönkätä niitä kerta toisensa jälkeen pystyyn, joten tälle vuodelle halusin kehitellä muunlaisen ratkaisun.

Viime viikolla sain idean, että teen pihakuuset aurausviitoista. Neljä kepukkaa pyramidiksi, yläpää kiinni ilmastointiteipillä ja komeuden suhuttelu mustaksi. Valosarja ympärille ja ankkurointi maahan. Helppoa ja edullista!

Tein näitä kuusiversioita takapihallemme kolme kappaletta. Jokaista varten kannoin nurkkiin puuhalot, joihin sidoin kepukat alalaidastaan kiinni. Nyt ei tuulen pitäisi päästä riepottelemaan valokuusiamme nurin. Kauempaa ja pimeällä ei pystyisi arvaamaan, ettei näissä ole havun havua.

Alimmasta kuvasta huomaatte, että laittelin talon ikkunoihin samat joulutähdet kuin viime vuonna. Etupihan puolelta löytyvät samanlaiset myös. Vaikka mainitsin jossain aiemmassa postauksessa, että kellertävät valosarjat eivät ole niin kovin mieleeni, niin se täytyy todeta, että kyllähän ne kotoisaa tunnelmaa luovat. Iltaisin ei ole tarvinnut ollenkaan muita valoja, kun on voinut fiilistellä joulutähtien hämyssä. ♥

Lämpöä loppuviikkoon!


31 kommenttia:

 1. No ompa huippuhieno idea! Sinä se oot kekseliäs kyllä! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä idea syntyi oikeastaan silloin, kun näin kaupassa aurausviittoja. :)

   Poista
 2. Mahtava idea, eikä noista todellakaan pimeällä näe että kyseessä on puukepit! Toivottavasti pysyvät pystyssä talven tuiverruksissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä ne vaikuttavat oikein tukevilta. Luulen, että tuuli pystyy repimän ainoastaan noita valosarjoja. :)

   Poista
 3. Hyvä idea! Meillä on ulkosaunalla oikea kuusi mutta se on jatkuvasti kylellään tuulen takia vaikka mies nikkaroi sille "tukevan" jalan. Täytyy askarrella tuollainen tilalle jos ehtii, pimeällä ei tosiaan huomaa eroa oikeasta 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pönkkäsin kuusia viime vuonna vaikka sun millä, jalkojen ympärille heivasin esimerkiksi halkokasat ja luntakin yritin ympärille kasata. Valkoiset rakennusaineet vain sulivat jatkuvasti, joten kun tuki hävisi niin kuusetkin kaatuilivat. :D Näissä ei sitä huolta pitäisi olla.

   Poista
 4. On kyllä hieno idea ja toteutus! Ihana tunnelma kuusissa. Melkein tekisi mieli matkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan tyytyväinen omaan keksintööni. :) Valot sai aseteltua näihin parempaan symmetriaan kuin oikeisiin kuusiin. Matki ihmeessä! Tätähän voi versioida eri tavoin, käyttää vaikka useampaa keppiä rakennelmassa, pyörittää tai vetää valot pystysuunnassa, tehdä matalampia kuusia puolikkaista kepeistä jne. :)

   Poista
 5. Ihan mahtavat! Sä kans keksit vaikka ja mitä ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tilanteen sanelemassa pakossa tuli kehiteltyä. ;)

   Poista
 6. Vautsi, nerokas idea! :))))

  VastaaPoista
 7. Ihanan näköistä teillä, kun tähdet valaisevat koko kodin! Ja ihan loistava idea nuo pihakuuset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähdet todellakin antavat hyvän valon joka huoneeseen. :) Vielä kun saataisiin lunta ikkuinoiden toiselle puolelle, niin joulutunnelma olisi jo aika hyvällä mallilla. <3

   Poista
 8. Hyvin keksitty! Mistä noita aurausviittoja saa ja paljonko ne kustantavat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä hankin nämä Halpa-Hallista ja 12 kpl viittoja maksoi muistaakseni vähän alle 14 euroa. :) Eli oikein edullinen vaihtoehto sille, että olisi ostanut kasvatetut kuuset asemiin (kuten tein viime vuonna).

   Poista
 9. Tosi mahtava idea! :-) Näyttää kyllä oikein varsin hyvältä! <3

  Tunnelma! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kyllä näitä hyvällä mielellä katselee. <3

   Poista
 10. Mielettömän hieno ja kiva idea. Näyttävät pimeässä ihan aidoilta kuusilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jani! :) Jep, kyllä näillä ihan kivan illuusion saa aikaan! :)

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna! :) Ehkä näissä on jotain olennaista DIY-hengen ydintä: nopeaa, helppoa ja silti kivannäköistä. :)

   Poista
 12. Siis ihan loistava idea!!!! Näyttävät vielä todella hyviltä. Kauniit tähdetkin ikkunassa <3

  VastaaPoista
 13. Siis nämä ovat kyllä niin upeat!
  Selitin äidilleni näitä sinun kuusiasi, että miten ovat tehty, kun ajeltiin kaupoille ja mies sitten puuttui puheeseen (hän seuraa kaikkia näitä meidän blogiin linkitettyjä sisustusblogeja kanssa ja kommentoi aina ihan innoissaan teidän toisten uusia päivityksiä), että ei ei, ei niitä ollut niin tehty. Siinä oli hitsattu rautatankoja toisiinsa, hän katsoi kuvista. Varmistin, että ei ollut sitten otsikkoa tai tekstejä lukenut, mutta mielikuva oli oikein tarkka. Pakko se oli kotona tarkistaa uudestaan, että miten nämä olikaan tehty ja mies oli aivan hämmentynyt, kuinka paljon helpompi, edullisempi ja kevyempi tämä idea olikaan, kun hän luuli :D Ja vielä, että kuinka hyvän näköinen lopputulos. Mä haluan tällaiset kanssa, ihan mahtavasti ideoitu ja toteutettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä täällä hihittelen kommenttiasi lukiessa! :D Voin kuvitella teidän keskustelunvaihdon! Jep, ei tosissaankaan kovin massiivisesta rakennelmasta ole kyse. Eikä kalliista! :) Juurilla olevat puuhalot näkyivät vielä sulan maan aikaan (ei tietenkään pimeällä), mutta nyt kun ollaan saatu hentoinen lumipeite, niin halot ovat peittyneet hangen alle. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...