25.10.2012

Sisätäyttö valmiiksi

Viime viikolla allekirjoittanut tuherteli tontilla kolmena päivänä. Aikaasaannoksena oli äidin kanssa tehdyt routaeristykset kolmelle sivulle sokkelin ulkopuolelle, sisäpuolen routaeristys ja taloa ympäröivien sadevesiputkien asennus. Tuloksena hyvä mieli mutta h*mmetin kipeäksi tulehtunut tai vääntynyt vasen käsin. Melko noloa, että naisihminen kestää tehdä (lapio)hommia vain muutaman päivän, ja sitten on jo invalidi! Isäntä on kiitettävästi hoidellut ja järjestellyt raksa-asioita omien töidensä ohessa. Melko isonakin odotuksena jyskyttää takaraivossa haave vetovastuun vaihtumisesta - vaihe, jossa pääsemme tekemisen sijaan seuraamaan ammattilaisten työskentelyä ja talon valmistumista.

Kun itse olimme reissussa Tukholmassa, tekivät apujoukot sokkelin sisätäytön valmiiksi. Iso kaivinkone oli kauhonut sepeliä ulkopuolelta sisälle ja pikkukaivuri siirteli sokkelin sisäpuolella maa-aineksia tasaiseksi. Aivan valmiiksi täyttö ei ollut tullut, tänään sitä vielä tasoitellaan ja tärytellään loppuun.

Aika sympaattinen peli:

Syksy on taittumassa talveen, ja tällä viikolla maa on jo esittänyt jäätymisen merkkejä. Toivottavasti saamme viimeiset routaeristykset kuosiin tulevana viikonloppuna. Sitten ensi viikolla maata päälle ja meidän urakkamme alkaisi vedellä tältä osalta viimeisiään. Tosin, vielä pitää huolehtia maadoituskupari maahan, sumplia pihan sadevesiputkitukset loppuun ja ripotella hiekat talonpaikan ympärille ennen kuin taloporukka tulee hommiin. Pystytyksen pitäisi alkaa 5.11., eli ihan kohta! Kattoristikot olivat tulleet tontillemme tänä aamuna. Naapuritontille oli jo noussut talonrunko kattoineen - mukavaa kun ympäristö hahmottuu päivä päivältä enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...