10.12.2012

Maanantain raksayllätys

Rutiininomainen kuivauskeikka muuttui tänään ihastelevaksi tepasteluksi. Allekirjoittanut ajeli nimittäin raksalle tarkoituksenaan kuivailla pikaisesti ikkunoiden kosteuspisaroita. Pihaan ajaessa ensimmäinen havainto oli kuitenkin portaiden edestä kadonnut kipsilevypaketti, mikä uumoili sisällä jotakin tapahtuneen. Jännittynein käsin avatun kodinhoitohuoneen oven takaa paljastui huisi näky: kaikki sisäseinien rungot oli nakuteltu paikoilleen! Osaa seinistä oli myös alettu levyttämään. Ikkunoiden kuivauksesta ei meinannut tulla oikein mitään, kun piti pyöriä kuin puolukka ympäriinsä. Miten mukava olikaan kävellä huoneesta toiseen ja hahmottaa mittasuhteita! Huoneet tuntuivat yllättävän tilavilta, suuremmilta mitä oli kuvitellut. Etenkin olkkari tuntui järisyttävän suurelta ja myös isännän ja emännän makkarilla oli kuviteltua enemmän kokoa. Pienen lampun valo ei riittänyt valaisemaan koko komeutta, joten ei auttanut muu kuin pyörähtää hakemaan isäntä ja isompi lamppu mukaan ihasteluhommiin.
Olohuoneen takkanurkkausta oli jo levytetty, takana keittiö:

Keittiö, jonka takana kodinhoitohuone ja pesutila:

Aula:

Takanurkan makkarista olkkariin päin kuvattua:

Sisäseinäviidakkoa isännän ja emännän makkarista katsottuna:

Vessa ja takana tekninen tila, jotka asettuvat ulko-oven viereen:

Raksapojat olivat ehtineet myös muihin rakennushommiin:

Ihastelun hieman tasaannuttua mieleen nousi kysymysmerkki kosteuden vaikutuksesta sisäseinien levyihin, mutta ilmeisesti huolta ei pitäisi olla. Talo oli kuin sademetsä ensimmäisen vuorokauden ajan valun jälkeen, mutta kosteusprosentti on pienentynyt yllättävän nopeasti. Ikkunoiden alalaitaan on kertynyt kosteutta enää korkeintaan 10 cm:n korkeudelta, joten pyyhkimiseen ei ole tarvinnut uhrata liiemmin naistunteja. Ensimmäisellä pyyhintäkerralla ikkunat tosin olivat karmeja myöten litimärät, mutta vastaavaa kosteutta ei siis ole enää ollut.
Pieniä päänrapsutuksia on aiheuttanut sisustusmateriaaleista käyty sähköpostikeskustelu. Dekon peruspakettiin kun siis kuuluu kaksi maalisävyä vakiona, MUTTA: perushintaan kuuluu kuulemma se, että yhdessä huoneessa käytetään yhtä väriä kerrallaan. Jos haluaa huoneeseen toisella värillä yhden tehosteseinän (kuten meillä lähestulkoon kaikissa huoneissa), siitä tuleekin lisähintaa! Tuntuu hullunkuriselta hyväksyä lisäkustannukset, vaikka emme käytä perustoimitukseen kuuluvaa kahta väriä enempää… Kuulostellaan vielä, miten maaliasiat loppusiltaan kääntyvät.

3 kommenttia:

 1. Erikoista, että lisämaksua otetaan jos käyttää samassa huoneessa kahta väriä jos normaalitoimituksessa kahta väriä saa käyttää. Meillä olisi saanut valita tapettia tehosteeksi, mutta haluttiin maalattuna kaikki seinät, eikä siitä lisäkustannuksia tullut vaikka maalaaminen on tarkempaa, kun pitää olla tasaisemmat seinät.
  Tsemppiä projektiin!

  VastaaPoista
 2. Joo, nämä on näitä hassuja lisäkustannuksia, joita ei maalaisjärjellä ajateltuna pitäisi olla. Ilmeisesti tehosteseinien nurkkakohdat ovat sitten muka niin työläitä tehdä, kun värien rajat pitää tuunata tarkasti.

  Tsemppiä myös teille, me tullaan jäljessä ja ihastellaan teidän jo vähän valmiimpaa projektia. :)

  VastaaPoista
 3. Kerroppa sitten kuinka maaliasiat meni? Meillä nimittäin sama keskustelu edessä Dekon kanssa ihan tässä lähitulevaisuudessa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...