7.1.2017

Haaveista totta: Tolixit keittiössä

Moikka! Muistatte varmasti, miten paljon olen marmattanut meidän ruokapöydän tuoleista. Niistä pellavapintaisista, joiden päällyset löpöttivät, repeilivät ja imivät kaikki tahrat itseensä. Aiemmin ajattelin, että kyllähän minä mokomien kanssa kestän vaikka mikä olisi. Mieli kuitenkin muuttui, kun joulusiivousten aikaan taas pesin päällyset. Niistä ei saanut puhtaiksi tälläkään pesukerralla - tahrat jököttivät tiukasti paikoillaan ja kangas kellersi nyvityimmistä kohdistaan pesunkin jälkeen. Kun silitin päällysiä kahden tunnin verran sileiksi ja asettelin niitä takaisin löpöttämään, kypsyi päätös tuolien heivaamisesta. Olimme miehen kanssa tuumiskelleet jo useasti aiemmin, että kangaspäällysteisten hankkiminen oli jo alunperinkin vikatikki. Olin jo myös monesti näyttänyt, mitä haluaisin tilalle. Tilanne oli siis ennakoitu, mutta kulminoitui suunniteltua nopeammin.

Kuten otsikko jo kertoi, entisten korvaajiksi saapuivat kauan haaveilemani Tolixit - muita vaihtoehtoja en osannut edes harkita. ♥ Tuoli A:t ovat olleet unelmalistallani vuosia ja ainoastaan niiden väriä piti pohtia hetkinen. Valkoiset asettuivat aika nopeasti itsestäänselvyydeksi, pinnan taas halusin ehdottomasti mattana.


Tolixit ovat sirommat kuin aiemmat tuolit ja nyt meillä on vielä totutteluvaihe menossa ennen kuin silmät ymmärtävät muuttuneen näkymän. Istumakorkeus näissä on hieman matalampi ja aluksi tuntuikin hassulta asemoitua pöydän ääreen. Käytön myötä on kuitenkin jo nopeasti huomannut, että Tolixien korkeus on aiempaa ergonomisempi - jalat mahtuvat paremmin pöydän alle eikä niska rasitu tietokoneella istuessa.

Kallishan tällainen kertahankinta on ja kiristää varsinkin minunkaltaiseni säästöpossun hampaita. Rupesin kuitenkin näitä ostoskoriin klikkaillessani miettimään, että hitto vie, tuolit ovat kyllä paitsi tarpeelliset, myös ansaitut. Kun on useamman vuoden pihistellyt hankkimatta kotiin mitään kymppejä kalliimpaa ja tehnyt tukkaputkella töitä, pitää sen jossain vaiheessa huipentua näkyväksi tulokseksi. Olkoot nämä siis kuusinkertaiset tsemppipeukut. :)

Tiedätte varmasti jo ydinasiat Tolixeista: nämä valmistetaan Ranskassa ja muotokieli on Xavier Pauchardin suunnittelema. Tuoli A on syntynyt vuonna 1934 ja se on niittänyt mainetta alunperin erityisesti kahvilahuonekalujen parissa - sopii koittaa vaeltaa maailman trendikaupungeissa näkemättä yhtään Tolixeilla sisustettua kuppilaa. :) Sittemmin Tolixit ovat ujuttautuneet myös tavallisten kotien klassikoiksi, mitä en ihmettele ollenkaan. Näissä tiivistyy designin kaksi tärkeintä k:ta, kauneus ja käytännöllisyys.Oli hurjan kiva kuvailla eilen, kun loppiaispäivä oli hetken aikaa niin kirkas ja aurinkoinen. Pakkastakin toki oli lähemmäs kolmekymmentä astetta. Tiinuni päätti olla käynnistymättä, minkä vuoksi päivän suunnitelmat menivät plörinäksi. Vähän nyt jännittää, tyhjenikö akku kokonaan vai pääsenkö tänään huristelemaan...

Toisin kuin monelle muulle, loppiainen ei tarkoita meidän huushollissamme joulun purkamista saati siivouspuuskaa. Paikat on jynssätty puhtaiksi jo kuukausi sitten ja kaikki joulujutut säilyvät esillä Nuutinpäivään saakka. Näissä kuvissa pilkahtaa piparkakkutalon nurkkaa ja muut elementit kurkistelisivat jos olisin rajannut kuvia hieman eri tavalla. Joulukuusi, ikkunatähdet, joulukukat, tekstiilit ja peurakoristeet - kaikki ilostuttavat täällä edelleen. :)

Hymyjä viikonloppuun!


21 kommenttia:

 1. Ohhoh, sopivat teille täydellisesti! Todellakin olet ansainnut uudet tuolit, ei rahaa ole tehty säilytettäväksi 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee muuten mielen ihana Pariisilainen kahvila! Croissant ja cappucchino <3

   Poista
  2. <3 Hihii, tervetuloa kaffelle!! ;)

   Poista
 2. Nuo ovat kyllä niin unelmat 💖 tykkään aivan vaktavasti ja haaveissa on täälläkin. Vielä en vaan ole saanut miestä yhtä innostuneeksi 😁 mutta ovat kyllä niin ihanat 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun pitää kehitellä jokin juoni miehen päänmenoksi.. Sellainen, että hän lopulta luulee itse keksineensä tuolit ja haluaa hankkia ne! ;) :D

   Poista
 3. Voi mitkä namut! <3 Ja olet(te) kyllä uudet tuolit todellakin ansainneet, nuo ovat aivan unelmat! Ja sopivat teille todella kauniisti, näyttää ihanalta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän jännitti, kuinka sopivat pöydän kanssa yhteen ja ylipäätään meille, mutta nyt voi kyllä sanoa, että loistavasti. :)

   Poista
 4. Hienot. Ihan teidän näköiset. Hyvää uutta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi! Mainiota uutta vuotta myös sinne! :)

   Poista
 5. Oi, ihanat tuolit. Tykkään! Ja, kyllä tuolit joissa ei ole kangaspäällystä ovat vaan niin paljon yksinkertaisemmat pitää puhtaina. Ja, jos haluaa jotain ns pehmuketta niin talja vaan tuolille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kyllä se opittua, että kangaspäällysteisiä ei meille enää tule. :') Jep, lisätaljat ovat nyt funtsinnassa. Kahta harmaata pidin jo kesät ja talvet kangaspäällysteistenkin päällä. :D

   Poista
 6. On ne kauniit 😍. Sopii tosi hyvin teidän kodin tyylii !!

  Rauhallista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kyllä sopii meille paljon paremmin kuin ne aiemmat, romanttiset versiot. :D

   Poista
 7. Onnea uusista ihanista tuoleista. Teillä on kyllä niin kaunista ja harmonista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! <3 Paljon parempi kotifiilis tuli näiden tuolien myötä. :)

   Poista
 8. Ooooh, ne ovat ihan täydelliset! <3 Todellakin, 6*peukutukset!
  Ja aina vaan ihailen tuota mustaa rottinkituolia, ottaisin sellaisen vaikka heti meillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, heti tuli mieleen tuon rottinkituolin kotiuttamistarina.. Ikeastahan se hankittiin ja henkilöautolla haettiin - oli vaan aikamoinen show saada se sopimaan kyytiin. :') Mutta ihana kyllä on. <3

   Poista
 9. Upeat tuolit ja sopivat teille täydellisesti! :) Hyvältä näyttää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! :) Näiden myötä koti on paremmin tasapainossa. <3

   Poista
 10. Teillä on niin upea koti, ja nuo tuolit <3 Täälläkin tuolit ja pöytä harkinnassa. Mistä teidän pöytä on? Tuoleiksi olen valinnut jo Ton tuolit... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suffeliini! :) Pöytä on hankittu Maskusta ja kuului muistaakseni Pohjanmaa-sarjaan. Heinässä Heiluvassa -blogin Lauralla on samanlainen pöytä ja sen ympärillä juurikin Ton-tuoleja, sieltä voit käydä kurkkimassa, miltä kokonaisuus näyttää! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...