3.1.2017

Mökki edistyy

Meidän raksamiehet kävivät nakuttelemassa tontilla joulun ja uuden vuoden välissä kolme tehokasta päivää. Tulokset ovat ihanan näkyviä: ikkunat ovat paikoillaan, ulkoseinät on laudoitettu kolmelta laidalta ja sisällä on ensimmäinen villakerros laiteltu kohdilleen. Tuvassa on kolme korkeaa ikkunaa järvelle päin ja ne ovat mielestäni tämän viimeisimmän raksapyrähdyksen parhaat palat. Tässähän voi jo kuvitella itsensä istumassa valmiissa mökissä hyöryävän kahvikupin kanssa!Myös nuo parven muotoikkunat ovat mieleiset ja luovat vähän toisenlaisen mielikuvan: heti niitä kurkisteltuaan tuli olo, että kunpa pääsisi jo kiipeämään parvelle ja ottamaan siellä pienet nokoset! :') Kuten huomaatte, täällä asutetaan mökkiä jo täyttä päätä.

No, oikeasti hommia vielä riittää roppakaupalla. Seuraavassa kuvassa näette saunan ja pesuhuoneen päädyn. Kävin ottamassa nämä kuvat eilen päivällä - illalla näkymä olikin jo kovin erilainen, kun ohjelmassa oli myllätä vesi- ja viemäriputket hiekkaan. Ennen joulua jännitimme vielä tämän vaiheen LVI-töiden onnistumista, mutta hyvinhän ne onneksi lutviutuivat. Nyt putkivedot ovat siinä kunnossa, että raksamiehet pääsevät valmistelemaan lattiaa valua varten.

Pellit saamme katolle todennäköisesti tämän viikon aikana. Läpivienteihin pitäisi osata ottautua ennen sitä - siis että mistä kohdasta viedään läpi viemärin tuuletusputki sekä radon. Pitää kyllä nostaa hattua kaikille, jotka raksailevat taloja pystyyn itse; vaikka mökki tulee meille puolivalmiina, on tässäkin mittakaavassa saanut perehtyä asioihin enemmän kuin tarpeeksi ja hoitaa läpi vaikka minkälaisia vaiheita. Hengästyttävää edes kuvitella, että samat vaiheet junailtaisiin läpi talon kokoisessa projektissa.

Rentoa loppiaisviikkoa!


14 kommenttia:

 1. Huikeet maisemat avautuu mökin ikkunoista. No, kyllä tuolla kelpaa juoda kahvia ja parvella ottaa pikku päikyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maiseman suhteen pitäisi päättää, minkä verran raivaa kasvillisuutta nyt tulevana keväänä.. Hmm, en taida raskia luopua suurimmasta osasta puita! :')

   Poista
 2. Oijoijoi, miten nopeasti mökki edistyy, ihan huikeaa! Ja hienolta näyttää, mökin mittasuhteet ovat melkoisen täydelliset :) Onkos muuten nykyisestä kodista ollut kiinnostuneita ostajia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavan aikaansaavia pyrähdyksiä ovat kyllä työmiehet käyneet tekemässä! :) Totesivat, että mökin huomaa itse suunnitelluksi, on kuulemma niin pirun korkea. :') Mutta käyttötarpeiden mukaan tällainen tulee, joten mittasuhteet ovat muotoutuneet sitten sen mukaan. Tykkään kyllä kovasti, että esimerkiksi tuo terassin katto on ylös asti auki. Itse asiassa nykyisestä kodista on ollut kiinnostusta, mutta vielä ei olla talokaupoille ruvettu. :D

   Poista
 3. Wautsi wau! Siellä eletään jännittäviä aikoja :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Välillä tuskaillaan kovastikin mutta näyttää tämä silti edistyvän! :D

   Poista
 4. Vau, siitähän tulee ihan luksusmökki <3

  VastaaPoista
 5. Teillä on kyllä mahtava tahti päällä siellä! Ja näyttää todella upealta, voin vain kuvitella tuon isoista ikkunoista avautuvan näkymän kesällä... <3 Tsemppiä sinne raksailun keskelle!

  VastaaPoista
 6. En malta odottaa nähdä lopputulosta! Hyvältä näyttää jo tässä vaiheessa :)

  VastaaPoista
 7. Ihana <3
  Rakentamisen keskellä on hyvä haaveilla jo päiväunista ym. Niiden avulla jaksaa paljon paremmin raksan keskellä.
  Ihanaa loppiaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! En ole tajunnutkaan ajatella sitä noin, mutta kyllähän ne haaveet ehdottomasti tsemppaavat homman keskellä! <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...