20.1.2020

Instagram-vinkki: rivivälit

Nyt luvassa vinkki teille, ketkä haluatte tyylitellä Instagramin kuvatekstien kanssa. Asiahan on niin, että jos kuvapostausten tekstikenttään haluaa rytmittää kieliopin mukaisia kappalejakoja tai palvella visuaalista silmää riviväleillä, on ihan arpapeliä, kuinka se itse kullakin onnistuu.

On laiteriippuvaista, kuinka rivivälien muodostaminen luonnistuu. Jotkut puhelinmerkit ja -mallit keskustelevat sovelluksen kanssa mainiosti, toiset eivät ollenkaan. Entinen puhelimeni oli iPhone ja sillä rivivälit sai joskus kohdilleen - onnistuminen näytti kuitenkin olevan riippuvainen yliluonnollisista tuulenvireistä ja taivaankappaleiden asennoista. Nykyinen Huaweini ei välejä saa aikaiseksi, vaikka kuinka kokeilisi erilaisia kikkakolmosia.

Keskustelupalstoilta löytyy kyllä vinkkejä rivivälien aikaansaamiseksi: 
  1. laita tyhjälle riville näkymätön välilyönti, 
  2. lämäise tyhjän rivin täytteeksi piste, 
  3. lopeta edellinen kappale hymiöön ja vaihda sitten heti riviä, 
  4. lopeta edellinen kappale pisteeseen ja vaihda riviä ilman välilyöntiä, 
  5. löydä rivinvaihtonäppäin merkkien puolelta, 
  6. kirjoita teksti puhelimen muistiinpanoissa valmiiksi ja liitä se sieltä Instaan.
Ja niin edelleen. Nämä ovat nykyisen puhelimeni kanssa olleet ihan turhia vinkkejä, välejä ei ilmesty sitten millään konstilla. Kunnes...


...löysin sivun, joka muuntaa tekstin kuin tekstin haluttuun muotoon ja rivivälit kohdilleen. Käyttö on hyvin yksinkertaista: haluttu teksti kirjoitetaan kaikkine riviväleineen sivun tekstiboksiin ja sitten vain klikataan Convert. Klik, teksti on kopioitu ja sen pystyy liittämään Instagramin kuvatekstiosioon. Rivit eivät enää hypi, vaan muodostuvat juuri oikein. Linkki apusivulle löytyy tästä:


Itse olen tallentanut osoitteen puhelimeni muistikirjaan, missä se on näppärästi muistissa ja nopeasti klikattavissa käyttöön. Toinen noheva saattaisi tallentaa sen suorilla nettiselaimen kirjanmerkkeihin.


Henkilökohtaisen instatilini kanssa en rivivälejä juurikaan kaipaile, mutta yrityksen profiilissa sitäkin enemmän. Kun tuottaa Blawhin nettipuotiin liittyvää sisältöä, on ihan kiva saada jaoteltua varsinainen viesti ja hashtagit erilleen. Toisinaan kuvatekstit ovat pidempiä, jolloin kappalejakoja tarvitaan oleellisesti luomaan selkeyttä.

Toivottavasti tästä vinkistä oli jollekin iloa. Hyväntuulista viikkoa!


P.S. Ne meikäläisen instatilit ovat tässä: @_korkalainen_ ja @blawhigraphics.

 

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...