14.10.2013

Raksafiilistellen

Silloin tällöin on postauksissa tullut mainittua, että emännän sisko miehensä kanssa raksailee itselleen hirsitaloa. Raksalla on tullut käytyä kyyläämässä ja tunnelmoimassa viikoittain, ja tänään  kelpasi vähän autellakin. Hommissa ollaan sisätyövaiheessa, nyt sudittiin sisäseiniä vaaleammiksi. 


"Hitusen" erilaista hommaa kuin meidän maalailut Vinhalla. :) Hattua saa kyllä raksailijoille nostaa, niin nopeasti ja kärsivällisesti ovat taloaan rakentaneet. Tämä seinien vaaleaksi sutiminenkaan ei ole heikkohermoisen hommaa, sillä tasaisen ja siistin jäljen aikaansaamisessa pitää olla tarkkana.


Raksaeväinä oli tänään kahvia, oman kylän karjalanpiirakoita ja imeliä kahvileipiä.


Kyllä raksalla vain oma fiiliksensä on - ennen oman talon rakennuttamista raksat eivät olisi voineet vähempää kiinnostaa, mutta nyt ne ovat jopa koukuttavia. Sahanpurut, johtomytyt ja illan pimetessä loistava työmaavalo kielivät edistymisestä. Työvaihe toisensa perään paikka näyttää yhä enemmän asuttavalta kodilta ja muuttokuume nousee. Toivon mukaan hirsitalolaiset pääsevät viettämään joulua uuteen kotiinsa. :)


Pitäisiköhän meidänkin alkaa jo suunnittelemaan uutta raksaa? ;)

2 kommenttia:

  1. Hahah! Mäkin oon jo useampaan otteeseen todennut miehelleni, että JOS rakennettaisiin toinen talo niin siitä tulisi niin paljon parempi ja kauniimpi, koska tämä ja tämä ja tämä tehtäisiin toisella tavalla :D Ja vasta muutama kuukausi sitten totesin, kuinka myydään tämä ja muutetaan takaisin rivariin! :D No. En minäkään ihan oikeasti ole toista taloa rakentamassa, mutta saahan sitä suunnitella ja todeta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ajatusleikkejä saa ja pitää olla! :) Vaikka tässä nykyisessä talossa ei tee mieli muuttaa mitään, on meillä varmaan koko ajan takaraivossa ollut ajatus (myös jo raksa-aikana), että tämä koti ei jää viimeiseksi. Se on eri asia sitten, milloin ja mihin seuraavan voisi puuhata pystyyn, mutta kyllä se varmaan joskus jonnekin rakentunee. ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...