29.10.2013

Suklaakakku - onnistumistakuu


Meillä on tapana keitellä välissä jos toisessakin kahvit, jotka sitten hörpimme yleensä sohvalla tai sängyssä tarjottimelta. Kupponen maistuu makoisammalta, jos ohessa on pientä suupalaa. Tavallisesti meidän kahvinapostelumme on jotain suklaista - kahvi ja suklaa vain yksinkertaisesti ovat superhyvä yhdistelmä. Pyrkimys olisi löytää kahvittelusyötävät aina omasta pakastimesta. Tällä kertaa varastoon valmistui suklaakakku. Paitsi että se on tavattoman herkullista, se onnistuu aina. Kakkuresepti on kulkeutunut emännälle jo edelliseltä sukupolvelta. Mikään salaisuus se ei kuitenkaan ole, joten olisi tuhlausta jättää mainio resepti kertomatta. Jos ohjetta seuraa tarkasti, tämä kakku ei voi epäonnistua! :)

SUKLAAKAKKU

1. KIEHAUTA JA JÄÄHDYTÄ
3 dl vettä tai maitoa
1,5 dl sokeria
1,5 dl kaakaota

2. VAAHDOTA
180 g voita
2 dl sokeria

3. LISÄÄ VAAHTOON JA SEKOITA HELLÄSTI
3 munaa
jäähtynyt neste
2 rkl vanilliinisokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja

4. PAISTA KAKKU
voilla ja korppujauhoilla kuorrutetussa vuoassa
170  asteessa
1 h 10 min

5. KUMOA VUOKA HETI ALUSTALLE



2 kommenttia:

  1. Täytyykin kokeilla joku päivä, en ole koskaan leipnut suklaakakkua :O Hyi minua!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...