23.10.2013

Pulti Moderna -pihavarasto


Noin seitsemän parin tunnin puuhailukertaa. Niin kauan pihavaraston kasaamiseen meni muiden touhujen ohessa. Täällä voi käydä kurkkimassa, mikä oli lähtötilanne ja miltä valmis osatoimitus näytti. Silloin kehtuutti, mutta nyt on tyytyväinen mieli. Varaston loppusilaukset valmistuivat viime viikolla, ja saimme siivottua pihatavarat katon alle juuri sopivasti ennen ensilunta.

Työvaiheita oli useampi:

   - pohjan kaivaminen
   - harkkojen asettelu ja vaateriin mittailu
   - elementtien kasaaminen
   - maalaaminen
   - kattopeltien kiinnittäminen
   - sisähyllyjen rakentelu
   - etuportaan nikkarointi
   - ympäryksien rajaaminen sepelillä
   - tavaroiden sisäänroudaus

Maalit ja kattopellit eivät kuuluneet materiaalitoimitukseen, mutta muuten kaikki oli all inclusive, kiinnitystarvikkeita myöten. Myös lukkopaketti oli mukana. Kattopellit saimme onnekkaasti emännän vanhemmilta, joilta niitä oli jäänyt passeli määrä yli omalta halliraksaltaan.

Pulti Moderna -varaston mitat ovat 2440x1850, pohja-ala 4,3 m². Aluksi kasausurakka tuntui järkyttävältä palapeliltä, sillä osia ja kasausohjesivuja oli valtavasti. Palikat kuitenkin löysivät paikkansa suhteellisen helposti, eikä arpomista (ihme kyllä) juurikaan ollut. Sijaintinsa varasto löysi talon pohjoispuolelta.

Tuohon varaston sivustoille tai takaviistoon voisi istutella ensi vuonna korkeampia havuja. Nurmialue rajataan rakennuksen etulaidan linjaan, joten tuota rajausta voisi vielä sitten korostaa havuistutuksilla.

Varasto toistaa kivasti samaa linjaa roskakatoksen kanssa. Omaan silmään erityisen miellyttäviä yksityiskohtia ovat taaksepäin viistävä katto, etupuolen yläikkuna ja pariovet. Oikeastaan varasto ei näytä varastolta, vaan se kävisi myös piha-aitasta. Mikäli joskus tekee mieli vaihtelua tai kun aikanaan valmistuvaan autokatokseen rakentuu lisää varastotilaa, Pulti Modernan voisi hyvinkin muuttaa kesäiseksi nukkuma-aitaksi. Nyt se saa kuitenkin toimittaa varaston virkaa. :)

4 kommenttia:

 1. Onpas komea pihavarasto, tykkään kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on pientä jujua, haluttiin etsiä sellainen mikä ei olisi pelkästään laatikko. :)

   Poista
 2. Kivan ja toimivan näköinen! Pariovista mahtuu viemään mitä vain. Meillä myös suunnitteilla varasto pihalle, täytyypi tutustua toimittajaanne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pariovet on kyllä kätevät - kannettiin takaterassilta kalusteet säilöön, ja olisi kyllä ollut hikisempi homma jos oviaukko olisi ollut pienempi. :) Tämä meidän varasto on tilattu Taloon.com -putiikista.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...