9.11.2016

Mökin sokkeli valettu

Jippii! Yksi etappi saavutettu: mökin sokkeli on nyt valettu. Pikkuisen jännitimme pakkasten ja lumimäärän kanssa, mutta onneksi talvi on startannut täällä Savossa maltilla. Perustustiimi tuli pystyttämään mökin sokkelimuotit valmiiksi maanantaina ja eilen betoniauto pumppasi massan paikoilleen. Ihan tuosta noin vain ei perustuksia tulla valamaan, vaan sitä ennen on meidän omien töidemme osuus ollut jo merkittävä.

Pitkin kesää ja syksyä olemme möyrineet pohjaa rakennuskuntoon: on vedetty putkia ja johtoja, asennettu sähköjä, ajettu maata ja tarvikkeita, järjestelty asioita puhelimessa ja kirjallisesti, rakennettu mökin pohjaa ja niin edelleen. Monenlaista hommaa, joista kaikista ei kannata edes raportoida - raksailleet kyllä tietävät, miten paljon aikaa ja vaivannäköä voi kulua pieneltäkin tuntuvaan juttuun.

Viimeisin puristus on ollut nyt tämä sokkelivaihe. Siitä ajattelin postata muutaman kuvan verran, jotta hahmotatte pikkuisen työvaiheita ja puuhiamme täällä viimeisen viikon ajalta. Näin edettiin:

Viikko sitten teimme miehen ja pikkuveljeni kanssa pitkän päivän raksalla, kun tasoitimme mökinpohjan ja asettelimme finkut (Finnfoam-eristeet) oikeaan kohtaan sokkelin ja terassipilareiden alle.

Pikkuveljeni oli mittamestari, joka mittasi sokkelin kohdilleen, veti linjalangat ja merkkasi kulmapisteet paikoilleen. Kulmapisteet kävimme merkkaamassa lopullisesti vielä sunnuntaina. Samalla mies veti maadoituskuparin sokkelin ympärille.

Maanantaina perustustiimi ahkeroi muotit paikoilleen. Pakkasen vuoksi muotteihin vedettiin sähkövastukset betonin kuivumisen avuksi. Jännityksellä kyselin, olivatko kulmapisteet jäljiltämme oikeilla paikoilla; olivat kuulemma tosi hyvin. Isompiin paikkakuntiin poiketen täällä korven keskellä ei kunnan puolesta ole merkkaustiimiä, joka kävisi suihkimassa nurkat kohdilleen. Omiksi hommiksi onnistuttiin kuitenkin kuten piti, jeij.

Eilen betoniauto tuli täyttämään muotit betonimassalla. Pakkasta oli puolet vähemmän kuin maanantaina, joten valupäivä sattui säiden puolesta hyvin kohdilleen.

Itse kerkesin töistä valua katsomaan vasta, kun perustustiimi oli jo peittelemässä muotteja. Betoni kovettuu aika nopsasti, joten muotit puretaan pois jo huomenna.

Noin viikon sisällä on meillä edessä sitten sokkelin sisätäytön, ulkopuolisen routaeristyksen ja ulkotäytön tekeminen. Sen jälkeen Dekotalon pystytysporukka alkaa pystyttämään runkoa. Jännää, ja niin konkreettista!

Sellaista tänne. Päivät ovat olleet säiden puolesta todella kauniita. Ajatella, että tuota samaa auringonpaistetta ja maisemaa pääsee ensi vuonna katselemaan omasta mökistä käsin, myöhemmin itse talon olkkaristakin... Pakahdun.


6 kommenttia:

 1. Mahtavaa, teillä on hyvä alku! :-) Varmasti tosi huippu tunteita kun kaikki käy konkreettisemmaksi :-)

  Mukavaa talvipäivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu kyllä tosi hyvältä saavuttaa näitä etappeja! :)

   Poista
 2. No ohhoh! Pääsette jouluksi mökille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos siinä jouluna jo jonkinlainen runko olisi, niin silloinhan sitä voisi jo mökiksi kutsua! :D

   Poista
 3. Mukava lukea kuulumisia teidän projektista. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän raportoida näistä mökkikuulumisista aina sopivissa väleissä.. Tosin tahti taitaa olla hitaampi kuin oikeassa taloprojektissa, mutta vähitellen hyvä tulee! ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...