13.11.2016

Talvinen valo

Pesin vajaa pari viikkoa sitten kaikki meidän talon ikkunat. Sisältä, ulkoa ja välistä. Homma piti hoitaa jo syyslomalla, mutta silloin en saanut aikaiseksi. Nyt oli pakko, kun säätiedotus lupaili talventuloa. Aika tipalle menikin, sillä ikkunanpesupäivä oli viimeinen nollakeli - seuraavana päivänä pakastui ja perästä seurasivat lumihiutaleet. Joku toinen olisi tietysti voinut jättää koko pesurupeaman tekemättä, mutta minä en saa mielenrauhaa, jos ikkunat eivät syksyisin ja keväisin tule pestyksi. :)

Pesukierroksen jälkeen irrottelin ja pesin kaikki verhot. Väitän tunteneeni talon koleammaksi ilman verhoja, joten silitin ne kuivumisen jälkeen heti takaisin ikkunoihin. Tämä työhuone oli kuitenkin poikkeus: aiemmin täällä oli ikkunassa kappa ja mustat sivuverhot. Mallasin niitä kyllä jo paikoilleen, mutta jätin laittamatta. Tila pimeni huomattavasti, enkä sitä halunnut. Pianokin näyttää valkoisemmalta, kun ulkoa tulvii valoa esteettä. Vielä harkitsen, laittaisinko ikkunaan pelkän kapan, vähän erilaisen kuin aiemmin...

Mitä tulee tähän talviseen valoon ylipäätään, niin pikkuisenko tykkään! Niin ihanaa, kun valo on kuulaan sinertävää - ei sellaista kellertävää kuten mustan, märän maan aikaan. Erityisesti näkymä työhuoneeseen on mieleinen: huoneessa on paljon vaaleita pintoja, jotka näyttävät lumikeleillä jotenkin vielä kertaantuvan.

Onko teillä vuosittaisia ikkunanpesuaikatauluja vai putsaatteko kun huvittaa? 

P.S.Tänään on kaikkien isien päivä. Onnea siis kaikille isille ja isänmielisille! :)


14 kommenttia:

 1. Mä pesin ekaa kertaa pitkään aikaan ikkunat kesällä ja kyllä teki hyvää :) Mutta saas nähdä milloin seuraavan kerran tulee pestyä ;D

  Ihanaa sunnuntaita sinne. Ootko muuten käynyt kurkkaamaassa mun pari aivan mieletöntä arvontaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan niin selkeä se ero, minkä huomaa ikkunanpesun jälkeen! <3

   Poista
 2. Ihania valoisia kuvia taas kerran :) Itse tulee pestyä ikkunoita aina tarpeen vaatiessa ainkain keväällä ja syksyllä.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia <3 Lumen mukanaan tuoma valo on aivan ihana, tykkään kovasti kanssa :)

  Meillä pestään ikkunat keväällä ja syksyllä, joskin nyt näyttää taas siltä, että pesu tulisi tarpeeseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo luminen valo jäikin kovin lyhyeksi, voi pöh sentään! :(

   Poista
 4. Ihania kuvia! Mua ihan hävettää tunnustaa, että meidän ikkunoita ei ole pesty yli vuoteen... Se on ehdottomasti mun ja V:n inhokkihomma numero yksi ja ollaan näköjään ratkaistu se sillä, että ei vaan pestä ikkunoita :D Ehkäpä keväällä täytyy tarttua härkää sarvista....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän pitää ensi kerralla heittää arpaa, kummanko hukiksi homma jää! x)

   Poista
 5. Oikein kauniita kuvia ❤ tuo huone on kovin kaunis ❤

  Täällä ikkuna rumba olisi vielä edessä. Kun aurinko paistaa niin pahaa tekee katsoa! Hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, auringonvalo on ihana, mutta paljastaa juurikin kaikki ikkunaliat! :D

   Poista
 6. Minulla oli afrikkalainen naapuri, joka pesi ikkunat kerran kolmessa viikossa, koska oli tottunut sellaiseen pesuväliin. Itse pesen ikkunat talven jälkeen keväällä ja talvea vasten syksyllä. Välillä tietysti joku ruutu saattaa vaatia puhdistamista muulloinkin, ja esim. keittiön ikkunaa pesen useammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, mikä tahti naapurilla! :D Meilläkin pitää pestä useammin yhtä olohuoneen ikkunaa ja etuoven kapeaa lasia.. Nimittäin eräs nuuskukuono pitää tapanaan hiplata niitä kirsullaan! :')

   Poista
 7. Mulla silmä kiinnittyi pianoon ikkunoiden sijaan :D. Löysin juuri blogisi enkä siis tiedä pianon historiaa. Oletko maalannut pianon valkoiseksi? Mulla on nimittäin ruskea piano, joka olis niin paljon sisustukseen sopivampi valkoisena. Jos siis voisit valottaa maaleja, onnistumista jne. Olisin tosi kiitollinen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moij! Maalauspostaus löytyy tästä linkistä:

   http://deko133.blogspot.fi/2015/09/diy-valkoiseksi-maalattu-piano.html

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...