6.7.2017

Mökin ulkosivu

Olen puhua pajattanut mökkiraksasta paljon, mutta viimeisimmät ulkokuvat olen tainnut ottaa siitä kevättalvella. Nytpä taitaisi siis olla hyvä väli katsoa, miltä mökin paraatipuoli näyttää. 

Alakerran tupaan astutaan lasiovesta ja kaikki nuo korkeat ikkunat ovat tuvan ikkunoita. Alakerran leveä pikkuikkuna on tietenkin saunan; sen alapuolelle on tarkoitus asetella joskus myöhemmin grillaus- ja istuskelupaikka.

Yläkerran parvi-ikkunat ovat kiinteät muotoikkunat. Ne menevät suoraan mökin keskilinjassa ja alakerran ulko-ovikin on mätsätty samaan linjaan. Pohjakuvavaiheessa sai pikkuisen siirrellä pesutilojen väliseinää, jotta nämä linjat asettuivat järkevästi.

Kaavamääräykset asettavat omat rajansa mökin koolle. Pohja-ala tässä on 30 neliötä ja päällä matala parvi. Koko mökki on suunniteltu  kokonaan oman päämme ja tarpeidemme mukaan, mitään valmista pohjaahan ei tähän ollut olemassa. Oikeasti vapaa-ajan asunnot eivät edes kuulu Dekotalon valikoimaan, mutta saimme neuvoteltua tämän meille varsinaisen talon kylkiäisenä levypinnoille asti. Piirrosluonnokset tein itse ja Dekotalo piirsi niistä sitten viralliset kuvat. 

Vasta nyt jälkeenpäin olen hoksannut, miten iso kömmähdysmahdollisuus mittojen kanssa olisi voinut käydä. Vetäistä nyt kaikki sentit omasta päästä! Onneksi ähräsin piirrosten kanssa pitkään ja yritin jo paperivaiheessa hahmottaa kaiken tarpeellisen. Tästä tuli oikeasti juuri oikeankokoinen, sopivan napakka mutta kuitenkin väljä.Kyllä tässä onkin viimeisen viikon aikana tullut useampaan kertaan pysähdyttyä ja mietittyä, että "Hitto tästä tuli hyvä!". :')


Paljonhan tässä ulkokuoressa on vielä tekemistä, vaikka sisällä pystyykin jo asustelemaan. Pienempiä yksityiskohtia on vielä runsaasti listalla, muun muassa ikkunapeltien sivujen taivutukset, oven kynnyksen asentaminen, varsinaisten tikapuiden ja kattosillan kiinnittäminen, maalaus ja sokkelin käsitteleminen, ympärystäyttöjen tekeminen ja terassin laajentaminen. Kaikkea ei ole tarkoitus tehdä tänä vuonna, vaan puuhataan nyt vain sen verran kuin ehditään ja jaksetaan.

Pitäisi myös pohtia, tehdäänkö saunanpuoleiseen terassipäätyyn suojarimoitusta, kuten alunperin kuviinkin on piirretty. Se taitaisi tehdä terassinurkkauksesta mukavasti rajatumman. Ja terassilaajennuksestakin pitäisi haaveilla: kuvitelkaa nyt, millainen tuosta tulee kun terassia jatkaa porrastettuna alemmaksi sekä mökin sivulle. Siinäpä sitä onkin hyvä katsella maisemia ja löhötä leveästi. Sitten joskus. Tämänhetkiseen terassilaudoituksen kiinnitykseen en muuten ole tyytyväinen, vaan Dekotalon timpurit saavat fiksailla sitä jahka tulevat tekemään taloa. Ruuvata ruuveja syvemmälle ja suoristella muutamaa lautalinjaa.

Semmoinen mökkeröinen meillä. :)


8 kommenttia:

 1. Mökki näyttää oikein kompaktilta ja tuo ikkunoiden (parvi) keskitys on hyvä. Onneksi jaksoit miettiä piirustusvaiheessa.
  Mukavia hetkiä mökillä!

  VastaaPoista
 2. Hitto että näyttääkin hyvältä!

  VastaaPoista
 3. Kävin lueskelemassa monen postauksen verran ja on teillä kyllä ihanat oltavat siellä uudella mökillä! <3 Nuo maisemat ovat ihan uskomattomat, varmasti rauhoittaa ja auttaa pääsemaan lomatunnelmiin, vaikka hommia samalla riittääkin.

  Ihania aurinkoisia lomapäiviä!

  VastaaPoista
 4. Eikä, siis aivan ihana!! <3 Tuo on kyllä upea!!!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille ihanista kommenteista! <3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...