13.11.2019

Uudesta tuunattu sohvapöytä

Voiko uutta muokata? Tätä pysähdyin hetkiseksi pohtimaan viime kesänä, kun etsiskelin meille olohuoneeseen sohvapöytää. Pöydälle ehti muodostua todellinen tarve, sillä olin joutunut useampaan otteeseen kiikuttamaan sohvan viereen erilaisia penkkejä apupöydiksi - milloin itselle kahvikupin laskutasanteeksi, milloin pikkujouluporukan napostelualustaksi.

Kun aloin puntaroida markkinoiden pöytävalikoimaa, Muuton Around -pöytä oli ajatuksissa ensimmäinen vaihtoehto. Budjettisisustajana en kuitenkaan ollut valmis uhraamaan sohvapöytään niin paljon euroja. Muuton mallissa tykkäsin erityisesti sen pyöreästä muodosta ja pöytälevyn nousevista reunoista, joten niillä reunaehdoilla siirryin etsiskelemään vaihtoehtoja muualta. 

Kodin Ykkösen kesäalesta löytyi sitten tämä, pöytä nimeltään Kent: muodoltaan juuri täydellinen, oikeankokoinen ja jalkaratkaisunkin osalta monta kertaa mieluisampi kuin Muuton pöytä. Ainut MUTTA oli se, että saatavilla oli vain puukuvioinen, ruskeanmusta malli. Hetkisen pallottelin mielessäni ajatusta, ettei uuteen tuotteeseen voi maalipensselillä koskea, mutta se päähänpisto hujahti nopeasti pöpelikköön. Totta ihmeessä uuden tuotteen voi maalata, jos sillä tavalla saa mieleisen lopputuloksen!

Pöydän kotiuduttua tartuin heti maalipurkkiin ja sudin tummaan pintaan kolme kerrosta vaaleanharmaata maalia. Sävy on sama kuin olkkarin seinissä, Tikkurilan Ketju. Väriparantelun jälkeen olen ollut sohvapöytään todella tyytyväinen. Se on ajanut asiansa käytännössä ja täydentää kauniisti olohuoneen sisustuksen.Luulen, että tämä oli viimeinen huonekalu, jota uusi koti kaipasi. Nyt tuntuu siltä, että arkiset toiminnot eivät vaadi enää lisäyksiä kalustukseen eikä sisustussilmä kaipaa uusia komponentteja. Kodinlaittajana huomaan pyrkiväni koko ajan siihen olotilaan, että kaikki olisi valmista. Toisin kuin nuorempana, nyt kalusteiden ja tekstiileiden pyörittely ei innosta, vaan tavoittelen pysyvyyttä. Siinä tilassa taidetaankin olla jo vahvasti.


Iloa pimeneviin iltoihin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...