24.11.2019

Graafiset joulukortit

It's time! ♥ Joulukorttiperinne jatkuu ja on aika postata tämän vuoden uutukaisista. Ajankohta korteista turisemiselle onkin nyt aika bueno, sillä jouluaattoon on aikaa tasan kuukausi.

Aloitin omien joulukorttien suunnittelemisen ja painattamisen vuonna 2015, joten tämä on viides vuosi, kun meiltä lähtee itse toteutettuja yksilöitä matkaan. Tänä vuonna tein viisi uutta kuosia. Niistä oma suosikki on tuo ensimmäisen kuvan kortti, joka toivottaa sydämellistä joulua ja oikein hyvää uutta vuotta. 

Sen kanssa samaa sarjaa ovat seuraavien kuvien kuosit: "Tulkoon joulu ihana ja ihmeellinen" sekä "Laskeutukoon maahan lempeä rauha, sillä on joulu kultainen". Näissä tykkään siitä, miten teksti rytmittyy tasapainoon. Toisaalta sanat eivät vielä suoraan toivota jouluja, vaan luovat mielikuvan tietyntyyppisestä joulunvietosta. Toivotukset pystyy sitten kirjoittamaan taustapuolelle, joka on kokonaan valkoinen.

Mustia kortteja tein tänä vuonna yhden uuden yksilön. Tämän kortin nimi on Tähtinauha, sillä ensikatsomalta näyttää, että kortissa tuikkisi eri korkeuksille laskeutuva valosarja. Tarkempi tarkastelu kuitenkin paljastaa kuosiin sommitellut joulutoivotukset, joita tästä kortista löytyy peräti 30 kappaletta. Ne selkiintyvät, kun tekstit lukee pystyriveittäin.


Olen pitkään halunnut tehdä jotain perinteisellä kaunokirjoituksella. Mikäpä olisi sille parempi pohja, kuin joulukortti. Kaunokoukeroilla tehtyjä kuoseja syntyi kaksi kappaletta ja niihin halusin luoda riimirivit. Joulun parhaan pakkauksen tiivistävä lausahdus on elänyt mukana omissa jouluissa jo teini-iästä saakka, joten se oli itsestäänselvä valinta. Jälkimmäisen, tuikkivan version kehittelin yhdessä lähipiirin kanssa ideoidessa.

Viime vuonna uskaltauduin laajentamaan joulukorttien värivaihtoehtoja myös perinteisen punaisen puolelle, mikä olikin kiva lisä mustavalkoiseen valikoimaan. Tänä vuonna otin punaiset painokset kaunokirjoitetuista kuoseista.

Laskin, että olen vuosien aikana painattanut yhteensä 32 erilaista versiota suunnittelemistani joulukorteista. Muutama kuoseista on jo poistunut valikoimista, mutta suurin osa löytyy Blawhi Graphicsin verkkokaupan valikoimasta. 

Vaikka maailma muuttuu ja perinteet jalostuvat, on ainakin itselleni joulukorttien lähettäminen merkittävä osa joulua - niitä on ihana kirjoittaa ja vielä ihanampi löytää omasta postilaatikostaan. 

Jos graafiset joulukortit olisivat sinulle mieluisia - joko lähetettäväksi, pakettikortteina rustattavaksi tai omaan joulusisustukseen - pääsee niitä hankkimaan täältä.

Toivottavasti joulumieli on alkanut kehittyä siellä ruudun toisella puolella. Täällä oli marraskuun alussa jo huikean ihana lumikerros, mutta se on parin viimeisen viikon aikana sulanut olemattomiin. Nyt olen seuraillut täsmäsääennustusta toiveikkaana, sillä ensi viikolle luvataan lumisadetta viidelle eri päivälle. Huippua! Joulun suursiivouksen starttasin myös jo, ja pesin eilen talosta kaikki sisäkatot ja -seinät. Tänään olen aloitellut kaappien läpikäymistä. Viime vuonna tein tilanteen pakosta (lue: teknisen tilan remontin vuoksi) suursiivon jo marraskuun puolella ja se tuntui todella kivalta tavalta valmistautua jouluun: joulukuussa ei tarvinnut enää stressata puunauksista, vaan kuukauden sai käyttää fiilistelyyn. Pyrkimyksenä on tehdä siivouksen aikaistamisesta toimiva perinne.

Pus!2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...