9.11.2019

Vessapostaus

Ai että, nyt tulee sellainen postaus, joka ei ihan tunnelmallisimmasta päästä ole. :D Aiheena siis meidän isompi vessa, joka epäidyllisyydestään huolimatta on kiva tila esiteltäväksi. Järkkärikameran objektiivit eivät huoneen neliöiden kanssa taivu, joten kuvat on otettu rennosti puhelimella.

Vessojahan meillä on kotona kaksi ja pienempi sijaitsee talon toisessa päädyssä, pesuhuoneen takana. Tämä päävessa meillä sijaitsee ulko-oven kupeessa. Huone on tilava ja lattiassa jatkuu sama tiililadottu laatta kuin eteisessä. Vetouralliset kalusteet taas ovat samaa sarjaa keittiön kanssa. Yksityiskohdat halusin vessaan mustina ja niiden kanssa mustat laatikostot ovat tarkoituksellinen mätsi. Valkoinen taso tuo keveyttä kokonaisuuteen.

Aikoinaan talon pohjakuvaa miettiessä minulle oli tärkeää, että molempiin vessoihin tulee luonnonvaloa. Siksi kummastakin löytyy kapea pystyikkuna, joiden olemassaoloa olen useampaan kertaan kiitellyt.

Muuton jälkeen kului aikaa puolitoista vuotta, ennen kuin tila sai viimeiset oleelliset nippelinsä. Näitä olivat pyyhekoukku, vessapaperiteline ja matto. Panttasin hankintoja tarkoituksella, sillä olin kuvitellut ne palkinnoksi kesän asuntokuvioiden järjestymisestä. Kun Iisalmen kaupunkiasunto oli hankittu, pääsin viimeistelemään tämänkin huoneen.

Peilikaappi päävessaan oli ehdoton must, sillä ei tällainen pitkätukkainen emäntä pärjäisi ilman kunnon hiustenlaittopaikkaa. Kaapistoseinää on tarkoitus jalostaa joskus tulevaisuudessa vielä pienellä, valkoisella kalanruotolaatoituksella. Nyt seinät on maalattu kosteisiin tiloihin tarkoitetulla maalilla.

Tekstiilien osalta olen jo viimeiset viisi vuotta käyttänyt hamham-pyyhkeitä sekä vessoissa että keittiössä. Paitsi että ne ovat ulkonäöltään mieluisia, materiaali kuivuu kätevän nopeasti. Tämän vessan pyyhkeen tekstiilipari on pyöreä juuttimatto. Ne yhdessä antavat hintsun verran marokkolaista häivähdystä.

Niin kuin muuallakin talossa, pyrin säilyttämään vessoissakin tasot tyhjinä. Arjessa tarvittavat purnukat mahtuvat väljästi peilikaapin ovien taakse ja sähkölaitteet laatikostoihin, joten laskutasolla ei tarvitse tavaroita pyöritellä.

Kokonaisuutena tykkään meidän päävessasta, niin hauskalta kuin se kuulostaakin ääneen sanottuna. :D Vessapostausta on mahdotonta lopettaa mihinkään syvälliseen tai oivaltavaan lausahdukseen, joten siksipä toivotankin vain lumisia terveisiä täältä Pohjois-Savosta.


2 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Tuo ikkuna wc-tilassa on kyllä kiva, tuo luonnonvaloa laittautujalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän edellisen talon vessassa ei ikkunaa ollut, ja sitä kyllä osasi kaivata. Luonnonvalo paras valo. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...