25.7.2021

Kylpyhuone

Halleluja, meidän talo on valmis. Käytännössä kyse oli saunan lauteiden valmistumisen jälkeen (klik) enää kylppärin kattolistoista, wc-päätyyn johtavan kulkuaukon kulmalistoista sekä seinässä olevan shampoosyvennyksen metallilistoista. Vaikka kötösteltäviä listoja ei ollut määrällisesti paljoa, meni niiden värkkäilyyn kuitenkin reilusti aikaa. Mutta täällä ne nyt ovat paikoillaan ja nautin viimeistellystä jäljestä joka ikinen kerta tilaan kävellessäni!

Listoitushommien valmistuminen tarkoittaa sitä, että pääsen viimein julkaisemaan tämän pesuhuonepostauksenkin. Olisittekohan arvanneet, että tila on meillä näin tummasävyinen? Aikaisemmassa Iisalmen kodissa meillä oli kylppärin seinät valkoista laattaa, joten tämä nykyinen ilme on siihen verrattuna täyskäännös. Tänne halusin pesämäisempää, hiukan marokkolaisvivahteista tyyliä.

Seinät on laatoitettu tummanharmaalla Etsy-laatalla, jossa on betonia jäljittelevä pintakuviointi. Se ei kunnolla erotu näistä kännykällä otetuista kuvista, vaan jälki harmittavasti pikselöityy. Tykkään kuitenkin laatoista kovasti, vaikka raksan valmistuessa eräs viimeistelytiimin jäsen neuvoikin minulle pesuaineet laattojen pinnassa olevan härmän poistamiseen. Heppu ei hoksannut asiaa, vaikka yritin selittää, että kuviointi kuuluu laattaan. :') Tiililadonta oli must-juttu, jonka halusin.

Lattiassa jatkuu sama iso Casablanca Grigio -laatta kuin kodinhoitohuoneessa ja keittiössä.

Sadesuihkut ovat Oraksen Optima-mallia ja niiden alla olevat linjalattiakaivot ovat Unidrainilta. Musta Domus-hyllykaluste on samaa sarjaa talon toisen wc:n (klik) kanssa, mutta täällä kalusteen pinta kestää kosteutta. Hana on Ikeasta. Otsoson Via -valopeili on ollut todella mieluisa: sen ääressä on helppo meikata pimeinä talviaamuina ja peilin valo antaa tunnelmallisen yleisvalon. Sen kaverina käytämme tilan valaistukseen suihkujen yläpuolella olevaa, kattolistan viereen integroitua ledinauhaa. Kylppärin katossa on myös kaksi isoa, himmentimellä toimivaa yleisvalaisinta, mutta niitä tarvitaan oikeastaan vain harvoissa siivoustoimenpiteissä (esimerkiksi lattiakaivoja putsatessa). Vinosti seinän kupeelta tuleva valo luo jännällä tavalla spa-fiilistä, ja siitä tykkään kovasti.

Tuntuu, että hartioilta on lähtenyt monta kiloa huolehdittavia asioita pois, kun talon voi sanoa olevan valmis viimeistä listaa myöten. Jos jostakin etapista osaa nauttia, niin tästä!

Kesäterkkuja!2 kommenttia:

  1. Ei voi muuta sanoa kuin että UPEA. Aivan ihana, kyllä tuolla saunoo mielellään:) kiitos kun jaoit kuvat ja tiedot materiaaleistakin, lopputulos on täydellinen. Onko autokatoksen varasto valmis, kaipaisin inspiskyvia, meidän varaston järkkäämiseen... Aurinkoisia ja leppoisia kesäpäiviä🌹

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! <3 Heh, varasto on valmis seinien osalta, mutta sisällä ei ole sen kummempia säilöntäjärjestelmiä. Inspiraatiota sieltä ei saa tekemälläkään. :') Olen luovuttanut varaston miehen vastuualueeksi, joten jännityksellä odotan itsekin, miten se tulevaisuudessa muotoutuu. Ihania kesäpäiviä sinnekin! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...