3.8.2021

DIY: Tarjoilualunen

Ihanaa sadepäivän iltapäivää! Tänään on saanut hyvällä omallatunnolla nysvätä peiton alla ja datailla tietokoneella, kun ulkohommille ei ole ollut mitään asiaa. Mahtavaa, että viimeinkin saadaan vettä taivaalta! Viileämmät päivät ovat houkutelleet pintaan DIY-innostuksen ja sainkin juuri valmiiksi pikkuprojektin, joka on ollut nice to try -listalla talvikuukausista saakka.Kokeilin tehdä kaksi sateenkaaren muotoista tarjoilualusta suolataikinasta, jonka valmistamiseen löytyvät tarvikkeet jokaisen kotikeittiön kuivakaapista. Idea näihin syntyi nähtyäni kuvan OYOY:n silikonisista Rainbow-pannunalusista, joita todennäköisesti toivon vielä joululahjaksikin. En kuitenkaan malttanut odottaa jouluun, vaan halusin kokeilla, miten omien versioiden tekeminen onnistuisi. Ja hyvinhän se luisti!

Tekeminen oli todella simppeliä:

1. Taikina valmiiksi (3 dl vehnäjauhoja, 1,5 dl suolaa, 1,5 dl vettä ja 1 rkl öljyä), anna tekeytyä noin tunti.
2. Sateenkaaren muotoilu mahdollisimman tasaisista pötkylöistä. Kokoa sateenkaari suoraan uunipellillä olevan leivinpaperin päälle.
3. Kuivatus uunissa. Aika riippuu massan paksuudesta, itse kuivatin näitä 125 asteessa kolmisen tuntia.
4. Maalaaminen. Nämä maalasin varastosta löytyneillä seinämaaleilla.

Kuumuutta ja kosteutta en usko itse tehtyjen alusten kovin hyvin kestävän, vaan tarkoitus on käyttää näitä neutraaleissa olosuhteissa kahvikupin ja tarjoilukippojen alusena sekä koristeena.


Muotoilukytöä jäi vielä vähän päälle ja mietinkin, miten voisin soveltaa kalanruotokuviota vastaavien tarjoilualusten tekemiseen. Voi olla, että loppukesän mittaan innostun vielä kokeilemaan vol. 2 -versioita!

Loppupäivän mission impossiblena olisi käyttää Armas kastumatta lenkillä (pojulla ei ole vielä omaa sadetakkia) ja piipahtaa kirjastossa. Ehkä sadepisaroiden ropina houkuttelee myös mökille puusaunan lämmitykseen.

Tunnelmallista tiistaita!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...