15.12.2022

Piparkakkutalo 2022: Tonttulinna

Tattadaa, tässä tämänvuotisen piparkakkutaloprojektin lopputulos! Tällä kertaa punanuttuisille pikkumiehille rakentui tonttulinna, jossa joulupuuhien päivystäminen sujuu entistä hulppeammissa puitteissa. Linnassa on keskustorni ja sen ympärillä kaksi ulompaa seinäkehää. Pukki päivystää itseoikeutetusti ovensuussa ja pienemmät tontut ovat levittäytyneet kuka minnekin puuhiinsa. Jännä juttu, että aina tuolla yhdellä vesselillä on tarve kiivetä savupiippuun keikaroimaan. :D

Linnan sisälle on asennettu patterivalot ja liivatelehdistä tehtyjen ikkunoiden takana tuikkiikin soma valo myös öisin. Kun hiippailen joskus kesken unieni juomaan vesilasillista, voin melkein kuulla, miten tontut sipisevät linnassaan. 

Pipari-installaatio antaa mukavasti jouluntuoksua kotiin: kun ulko-ovesta tupsahtaa sisälle, nenään tarttuu miellyttävä piparintuoksu.
Tänä vuonna kokeilin tehdä pikeeriä ensimmäistä kertaa itse ja täytyypä sanoa, että on sitä aikaisemmin ollut pöhelö kaupan sokerikuorrutteita hankkiessaan! Pikeerin tekeminen paljastui superhelpoksi hommaksi ja sen käsittely on moninkertaisesti kaupan tuotteita miellyttävämpää. Siispä note to myself: älä enää koskaan hanki sokerikuorrutteita kaupasta, vaan tee itse. Samaa suosittelen myös teille kaikille muille, jotka ette ole vielä pikeerin tekemiseen vihkiytyneet.
Piparitalosta on kyllä tullut olennainen osa omaa joulunodotusta ja -viettoa. Koti tuntuisi omituisen tyhjältä, jos keittiön saarekkeella ei olisi minkäänlaista rakennelmaa. Olen tehnyt piparkakkutaloja teini-ikäisestä saakka ja talon tekeminen on jäänyt välistä ainoastaan jouluna 2017. Silloin meillä oli oikea taloraksa kuumimmillaan eikä joulua vietetty muutenkaan kovin perinteisesti. Toivottavasti ehdin kaikkina tulevina jouluina edes pienen mökkeröisen rakennuspuuhiin.

Ai että, täällä on enää viisi työpäivää jäljellä ennen joululomaa. Minulla on luokassani aina joulukuu täynnä joulutunnelmaa: jouluvaloja siellä täällä, kuusi taulun vieressä, lyhtyjä ja tonttuja sekä taustamusiikkina jouluradio. Lapset(kin) nauttivat tunnelmasta ja useimmitenkaan en saa näpsäyttää luokkaan valoja päälle, vaan muksut haluavat työskennellä tunnelmavalaistuksessa. Niin kivaa, että töissä voi heittäytyä joulumielelle näin perusteellisesti. *<|:) Ja kivaa on myös se, että taivaalta on tupruttanut aikaisemmassa postauksessa kaipailemaani lunta! Kyllä kinokset ja isot hiutaleet vain kohottavat joulumieltä paremmin kuin märkä tai jopa musta keli.

Kotona meillä on joulu ollut valmiina jo joulukuun alusta saakka. Suursiivoukset sain tehtyä ajoissa ja myös joululahjojen hankinnassa olen ollut jopa poikkeuksellisen etukenossa. Enää olisi jäljellä niitä erityisen mukavia juttuja, kuten lahjojen paketoimista ja joulun ruokalistan kehittelyä.

Mukavaa joulunaikaa sinne ruudun toiselle puolelle, toivottavasti pystytte nauttimaan joulufiiliksestä jo nyt!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...