15.9.2023

Syksy tuo paljon hyvää


Eipä olisi takavuosina uskonut, että jonakin päivänä tykkään syksystä ja että se tuntuu kesän jälkeen helpottavalta vuodenajalta. Olen tehnyt postauksen syksyn hyvistä puolista jo vuonna 2019, mutta ajattelin, että tehdäänpäs uusi, sillä näkökulmat ovat jalostuneet edellisestä versiosta. Kaiken lisäksi tämän vuoden syksy on kotoiluineen varsin spesiaali tapaus, joten siitäkin vinkkelistä tarkastellen on käsillä oleva syys erityinen.

Tänä syksynä saan nauttia stressittömyydestä. Minun ei tarvitse pompata aamuisin kuudelta ylös, laittautua ja lähteä töihin, vaan saan kelliä Romeon kanssa yökkäreissä niin pitkälle aamupäivään, kuin hyvältä tuntuu. Minun ei tarvitse vaivata päätä työpaikan asioilla ja stressata sellaisten tilanteiden ja ihmisten vuoksi, jotka eivät kuulu kotielämään. Saan keskittää ajatukset ja energiat kaikkein tärkeimpään. 

Tänä syksynä pystyn keskittymään omaan hyvinvointiini. Kun ei ole stressiä, keho säästyy ylimääräiseltä kortisolilta ja voi jo sitä kautta paremmin. Aion hyödyntää tilanteen ja buustata sitä niin liikunnalla, järkevällä ruokavaliolla kuin onnellisilla ajatuksillakin. Unta en ehkä täydellisenä tähän komboon saa, mutta pääasia, että moni muu hyvinvoinnin peruselementti on nyt kasassa.

Tänä syksynä näen auringonnousut kotoa käsin. Tästä seikasta on tullut itselleni ihmeellisen merkittävä ja odotettu asia. Talven pimeimpänä kautena auringonnousut luovat olohuoneeseemme superkauniit säteet, enkä malta odottaa, että näen ne monta kertaa useammin kuin normaalisti.

Tänä syksynä nautin kuuman kesän jälkeen viilenevistä keleistä. Kirpeässä säässä on helpompi olla ja liikkua, jopa hengittäminen tuntuu keveämmältä. Paitsi minä, myös koirat ja vauva nauttivat tästä.

Tänä syksynä iloitsen, kun saan ottaa lämpimät vaatteet käyttöön. Vaatteet eivät enää hiosta, vaan lämmittävät sopivasti. Voin alkaa käyttää taas pantaa ja pipoa, mikä helpottaa hiustenlaittoa - päähineiden alla ei tarvitse ajatella, onko tukka kondiksessa. Tamineiden osalta en malttaisi odottaa, että pääsen pukemaan Romeolle söpöjä pipoja ja haalareita. Mikä siinä onkaan, että kivoissa ulkovaatteissa vauvat näyttävät aina asteen verran suloisemmilta?

Tänä syksynä riemuitsen, kun luonnon pirulaiset häipyvät maisemista. So long, hyttyset, käärmeet ja punkit - ei tule ikävä!

Tänä syksynä riemuitsen siitä, kun takkakausi alkaa. Voin lämmittää ritiseviä pesällisiä mihin aikaan päivästä tahansa enkä todennäköisesti ole tänä vuonna niin väsynyt, että nukahtaisin tulen ääreen.

Tänä syksynä ihmettelen Romeon kasvua ja kehitysaskeleita. Odotan esimerkiksi sitä, että pikkuinen osaa istua itsekseen, hoksaa eteenpäin liikkumisen idean ja ymmärtää yhä enemmän puhetta.


Tänä syksynä minulla on enemmän aikaa blogille. Pystyn pysähtymään ajatusteni äärelle ja luonnostelemaan tekstejä useammin kuin aikaisemmin. Ehkäpä saan jopa ujutettua jokaiseen päivärutiiniin pienen blogihetken - olipa se sitten ideointia, kuvaamista tai tekstin kasaamista.

Tänä syksynä minulla on enemmän aikaa paitsi omalle blogille, myös muille blogeille. Tykkään aivan valtavasti lukea blogeja ja tehdä blogiseikkailuita, joten sitä lisää, kiitos. Myös podimaailmaa toivon kuluttavani aiempaa enemmän.

Tänä syksynä luulen, että ehdin myös tylsistyä. Se ei kuitenkaan ole huono juttu, vaan päinvastoin! Luovuus ja inspiraatio tarvitsevat tylsyyttä syttyäkseen ja nämä molemmat ovat todella mieluisia, odotettuja asioita. Se on ihana tunne, kun huomaa olevansa luovan flown vallassa ja täynnä inspiraatiota.

Tänä syksynä odotan uusien (telkku)sarjojen putkahtamista. On kiva valita jokin ohjelma seurattavaksi ja antaa sen rytmittää viikkoja. Arvelen, että tämän lisäksi syys tuo mukanaan meidän huushollissamme verrattain harvinaisen asian, suoratoistopalveluihin investoimisen. Olemme nimittäin miehen kanssa koukussa Only Murders in the Building -sarjaan ja siitä on ilmestynyt juuri kolmas kausi. Itse haluaisin myös aloittaa katsomaan kaikki And Just Like That -jaksot - tähän mennessä en ole vilkaissut ainuttakaan.

Tänä syksynä saan mielenrauhaa. Olen avuttomana ihmetellyt erästä ilmiötä vuosikausien ajan ja nyt sain sille selityksen. Tilanteen ratkeaminen ei ole minusta kiinni, joten voin pudottaa asian harteiltani.

Tänä syksynä pääsen joulusiivoamaan ja laittamaan joulua rauhassa. Edessä on Romeon ensimmäinen joulu, voiko mikään olla jännittävämpää! Tiedän, että lapsen myötä joulut tulevat jatkossa tuntumaan ihan erilaisilta kuin aiemmin.

Tänä syksynä ehdin paitsi jouluilemaan, myös tunnelmoimaan. Kausivaloja aion laitella viimeistään lokakuussa, kynttilöitä polttaa sitäkin aiemmin.

Tänä syksynä aion nauttia porealtailusta. Viilenevissä keleissä ja itikattomissa illoissa lämpimässä vedessä lilluminen tuntuu hykerryttävämmältä kuin kesällä.
Tänä syksynä aion nauttia kulttuurista. Suunnitelmissa on käydä teatterissa sekä pelata ainakin yksi pakohuonepeli. Leffaankin olisi kiva päästä sekä bongata vielä muitakin kulttuuririentoja.

Tänä syksynä aion tankata verkkokalvoilleni alati aikaistuvia auringonlaskuja. Koska kesällä ne vilahtivat ohi vauvan tahdissa nukkuessa, haluan päivien lyhentyessä ottaa niistä nyt ilon irti.

Tänä syksynä riemuitsen syyslomasta, jolloin saamme ystäväperheen paikkakunnalle. Aiomme pitää ainakin tyttöjen spa-illan, optiona puuhata jotain muutakin.

Tänä syksynä odotan ensilunta innokkaana, sillä se on samalla myös Romeon ensimmäinen ensilumi. Eihän pikkumies siitä oikeasti ehkä mitään ymmärrä, mutta itselle se on mukava eka kerta. Tulevasta talvesta minulla pyörii päässä mielikuva, jossa pääsemme pulkkailemaan. Hauska nähdä, onko todellisuus yhtä kivaa kuin ennakkovisiot!

Tänä syksynä aion hyödyntää vapaita päiviä kaikkeen sellaiseen, mitä ei normaalisti arjessa pystyisi tekemään, kuten vaikkapa ihmisten treffaamiseen. Tämän aloitan jo ensi viikolla ja huristelemme Romeon kanssa opintovapaalla olevan ystäväni luokse kylään. Vapaus liikkua päivisin on jotain sellaista, mitä en vielä ehkä oikein ymmärräkään. Suunnitelmiin kuuluvat myös säännölliset mummolavisiitit.

Tänä syksynä toivon varovaisesti, että Romeo saisi oman ikäisiään lapsikontakteja. Käymme neuvolassa Iisalmessa ja seuraavalla kerralla meillä on luvassa ryhmäneuvola, jossa tapaamme muita puolivuotiaita vauveleita vanhempineen. Ihan mahtava bonus olisi, jos lisänä löytyisi samanhenkistä aikuisseuraakin!
 


Tänä syksynä elämä näyttää ikimuistoiselta sen kaikilta kanteilta.

Toivottavasti silläkin puolella ruutua olisi tiedossa mukava syksy!

 

 

2 kommenttia:

  1. syksy antaa luvan hellittää kaikista kesän kiireistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin antaa! Eikä enää tarvitse kastella kesäkukkia! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...