22.9.2023

Ilmaista printattavaa // Milestone-kortit

Heipskukkuu, etenkin vauvojen ja vähän vanhempienkin lapsukaisten vanhemmat! Tässäpä ne keväällä lupaamani milestone-kortit olisivat.  ♥

Kyse on siis korteista, joita käytetään ikuistamaan vauvan kuukausittaisia kasvuvaiheita. Olen ottanut Romeosta kuvat näiden korttien kanssa jokaisilla kuukausisynttäreillä (onko tuollaista sanaa edes olemassa?) ja on ollut superkonkreettista havaita, kuinka nopeaa pienen lapsen kasvu on.

Jos kotona ei ole enää vauvaa, voi kortteja käyttää myös vuosisynttäreiden ikuistamiseen, sillä korttipohjista löytyy "Tänään olen näin monta kuukautta vanha" -tekstin lisäksi "Tänään olen näin monta vuotta vanha" -kortti. Numeroinnit löytyvät ykkösestä kahteentoista, eli niillä kattaa sekä vauvan ensimmäisen elinvuoden sekä isomman lapsen synttärit aina teinivuosien kynnykselle saakka.
Itse olen liimannut printatut numerot kiinni tukevampiin korttipohjiin, jotta ne eivät ole rypistyneet kuvaustilanteissa. Romeon kanssa olemme käyttäneet milestone-korttien lisäksi nallea rekvisiittana. Se on toiminut hauskana mitta-asteikkona ja eri kuukausikuvien välillä on ollut mielenkiintoista tehdä vertailua, kuinka nallen koko kutistuu suhteessa pikkumieheen.

Kahden viikon kuluttua meillä on tiedossa kuvaukset numero kuutosen kanssa. Kuutosen! Se tarkoittaa sitä, että vauvavuosi on ihan kohta jo puolessa välissä! Olemme pikkuhiljaa aloitelleet istumatreenejä, sillä Romeon oma pyrky kohti istuma-asentoa on ollut voimakasta. Postiin pitäisi saapua näillä näppylöillä uusi syöttötuoli, joka edesauttaa istumisen harjoittelua. Sen kasattuamme sanomme sitterille bye bye.

Puolivuotiaan vauvan kanssa on ihastuttavaa havaita, kuinka hän alkaa ymmärtää jo tuttuja sanoja. Ja millainen huumorintaju alkaa puskea esille! On hauskaa, miten jo näin pieni ihminen osaa vitsailla ja pitää hauskaa - myös omasta aloitteestaan. Ai että.Jos sinulla on käyttöä tällaisille milestone-korteille, voit ladata ilmaisen PDF-tiedoston täältä. Lataa tiedosto tulosta-napin kautta, älä lähetä siitä jakopyyntöä. :)


Aurinkoa syyspäiviin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...