28.11.2012

Kohta valetaan!


Huomenna ohjelmassa on yksi odottamistamme etapeista, lattiavalu. Viime keskiviikkona putkimiehet olivat talolla vetämässä putkia ja viemäreitä. Homma näytti valmistuvan ripeään tahtiin ja torstaina heidän osuutensa olikin jo valmiina. Putkarit vetivät käynnillään myös IV-putkitukset kattoon. Loppuviikosta lattia täytettiin styroxeilla ja teräsverkoilla. Eilen ja toissapäivänä sähkömies teki valun sisään jäävän sähköisen lattialämmityksen vedot valmiiksi, joten kaikki on valmiina huomista varten.

Putkimiehet kaivuhommissa:

Sisänäkymä tänään:

Valun sisälle jäävät teräsverkot ovat Dekon vakiotoimituksessa nelimilliset. Valvojamme kuitenkin vaati, että verkkojen tulee olla kasimilliset. Mietintöjen ja venkslausten jälkeen hankimme vahvemmat verkot, vaikka omasta mielestämme ne ovat turhan jykevät. Lähes kaikki tapaamamme rakennusalan ammattilaiset ovat olleet sitä mieltä, että ohuemmat verkot olisivat riittäneet – jos ei nelimilliset, niin sitten kuusimilliset. Valvojamme perustelee jykevien verkkojen hankintaa esimerkiksi sillä, että niitä käyttämällä lattia ei pääse halkeilemaan laattalattian alla; heppoisemmassa verkossa tämä riski kuulemma olisi olemassa(?!). Alun perin linjamme oli tehdä raksalla kaikki riittävän hyvin – ei huonosti muttei ”liian” hyvästikään (lue: kalliisti). Nyt olemme kuitenkin joutuneet joustamaan alkuperiaatteestamme, ja se pistää hieman mietityttämään. Verkkojen lisäksi suurempi menoerä on ollut pohja ja sisätäyttö, jotka tehtiin kokonaan sepelillä. Kivahan se on, että perusta ja lattia ovat varmasti kestävät, mutta lisäkustannukset eivät ole liiemmin pistäneet ikeniä hymyilyttämään…

Kattopeltien asentajat ilmestyivät raksalle viime viikon loppupuolella, ja nyt talon kruununa on tummanharmaa pellitys. Kunnon kuvaa katosta ei vielä tällä hetkellä ole, sillä ehdimme raksalle arkena yleensä vasta niin hämärään aikaan, ettei kunnon kuvia enää saa. Katto näyttää kuitenkin juuri siltä kuin toivoimme ja odotimmekin.

Allekirjoittanut kävi eilen ja tänään yhteensä neljä tuntia siivoilemassa lauta- ja roskakasoja. Puut ja jätteet tuli eriteltyä viimeisen päälle, eikä tontilla pitäisi olla nyt levällään mitään, mikä jäisi hankalasti lumen alle. Roskapuuta on tullut yllättävän paljon – ylijääneillä puilla lämmittää takkaa kerran jos toisenkin.

2 kommenttia:

 1. HEI!

  Olemme keväällä aloittamassa samaa projektia Deko153b. Olisiko mahdollista käydä perheen kanssa katsomassa taloanne?
  Asumme iisalmessa.

  -antti-

  VastaaPoista
 2. Moikka!

  Kyllähän se vaan passaa, laittelepas postia osoitteeseen kkorkalainen@hotmail.com, niin sovitaan tarkemmin!

  -Kristiina

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...