25.5.2013

Pihakalusteunelmointia

Emännän kesäloman alkuun on jäljellä enää viikko. Loman käynnistyessä ohjelmassa on pihan valmistelua kaivinkoneen vierailua varten. Kiviä pitäisi kerätä ja lajitella sekä lautakasoja siirrellä pois koneen tieltä. Ei ole ollut viime aikoina sellaista päivää, jolloin pihavisiot eivät olisi pyörineet mielessä. Ajatusleikkejä on kehkeytynyt jos minkälaista, ja alitajunta ruksuttaa pihan suhteen koko ajan. Viimeisimmät mietinnät ja ideaihastelut ovat liittyneet pihakalusteisiin. Terassia ja laatoitusta pihaan on tarkoitus näpräillä, ja niiden täytteeksi olisi kiva kehitellä kutsuvia paikkoja.

Unelmointi on nyt enemmän kuin sallittua! Pihalle olisi kiva tehdä tai hankkia jonkinmoinen riippuvuode. Sellaisen voisi puuhata joko terassille tai pihalle oman katoksen alle. Meillä vuode voisi riippua etupihalle tulevan oleskelualueen luona.


Polyrottinkikalusteet ajavat ulkona hyvin asiansa. Meiltä löytyy entuudestaan tavallinen polyrottinkinen ulkoryhmä nojatuoleineen, sohvineen ja pöytineen. Sen lisäksi olisi hauska lekotella kesäpäivää kutsuvasti muotoillussa kesäpedissä, jossa itsessään voisi olla hieman varjostava lippa tai katos.


Perinteisempi ja edullisempi kalustepiristys voisi olla riippuva korituoli, jollaisia näkee nykyisin lähes kaupassa kuin kaupassa. Muotoja ja värejä tuntuisi löytyvän montaa sorttia.


Myös maahan laskettu korituoli rahin kanssa vaikuttaa kivalta. Sellaiseen voisi uppoutua mielellään lötköttelemään.

Etupihan puolelle kävisi harmahtava ulkoruokaryhmä, jossa olisi yksittäisten tuolien sijaan ympärillä pirtinpenkit, hieman modernisoituna versiona. 


Pihan suhteen tulemme varmaankin pysymään uudenkarhealla linjalla, mutta miksei siellä jotain vanhaakin voisi olla. Vanha lypsyjakkara pihlajan alla tai jokin muu nostalginen esine sopivassa paikassa voisi tuoda ihanasti kontrastia ympäristöön... Vanha maitotonkkahan meiltä löytyy jo nyt terassilta.


Kyllä tämä haaveilu on mukavaa. :) Jännä nähdä, millainen piha meille loppujen lopuksi kehkeytyy.

Lopuksi sporttiaiheinen kuva - tämä viikonloppu polkaistiin nimittäin voitokkaasti käyntiin isännän jalismatsilla. Meidän yksi yhteinen kesäharrastuksemme liittyy jalkapalloon; isäntä pelaa kentällä ja emäntä hoitaa cheerleading-osaston katsomossa. Peliporukka on mahtavaa sakkia, joten matseja ja jälkipuinteja odottaa ilolla. Tälle kesälle olisi ainakin parisenkymmentä peliä kierrettävänä, joten jännittäviä hetkiä on vielä paljon tiedossa. 


Alkuperäiset kuvalähteet tähtien takana: * * * * * * * 

3 kommenttia:

 1. Hei kertoisitko tuosta teidän laminaattilattiasta tiedot. Onko se mielestäsi luonnossa enemmän rusehtavan vai harmaan sävyinen? Onko TODEALLA vaalea vai miten luonnehtisit?

  Meille on tulossa uusi lattia. Sisustus on todella paljon valkoista ja ripaus mustaa ja väriläiskiä.

  VastaaPoista
 2. Moi!

  Lattia on Upofloorin laminaattia, nimeltään valkoöljytty saarni. Numerokoodia en enää valitettavasti muista. Luonnossa lattia ei taita ruskeaan piirunkaan vertaa, vaan se on todellakin vaalea, vaaleanharmaaseen vivahtava. Olohuone-postauksen kuvista saa aika hyvin käsityksen lattiasta, luonnossa näkymä on aikaslailla sama. Kuviin erona ehkä se, että kun päivänvalo tulee ikkunoista ja kimpoaa lattiasta katsojan silmään, laminaatti näyttää hitusen vaaleammalta ja valoisemmalta kuin kuvissa.

  Ollaan kyllä tykätty lattiasta tosi paljon, se tuntuu kivalta jalan alla ja kuvioinnin ansiosta liitoskohdat eivät näy - lattia näyttää siis koko alaltaan yhtenäiseltä. Ja vaalea lattia saa tilat näyttämään suuremmilta. :)

  VastaaPoista
 3. moikka! tiiätkö mistä saisi tuollaisia valkoisia riipputuoleja?

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...