17.11.2013

Turun sisustuskaupoilla

Välillä on hyvä haastaa itseään ja ottaa askeleita tuntemattomalle reviirille. Vaikka tätä lausahdusta voisi soveltaa sisustamisessakin, kyseinen alustus ei liity nyt ollenkaan kotiin ja asumiseen, vaan työkuvioihin. Koska aihe on itselle ajankohtainen ja innostava varsinkin kuluneen viikon osalta, sivuttakoon sitä hitunen täällä blogissakin.

Olin siis tällä viikolla kolmipäiväisellä työreissulla Turussa. Lähdin taannoin mukaan alueelliseen kehittämisryhmään, jonka tehtävänä on edistää opettajien täydennyskoulutusmahdollisuuksia. Kävimme nyt ryhmän kanssa hakemassa ideoita Turussa pidetyssä Osaava-forumissa ja saimmekin uusia eväitä hankesuunnitteluun. Aluevaltaus on itselle täysin uusi ja reissussa tuli roppakaupalla ennenkuulumatonta tietoa ja näkökantoja erityisesti hankeprosessin osalta. Yövyimme Caribia-hotellissa, joten intensiivisen tiedonhakemisen ja verkostoitumisen lisäksi pääsimme nauttimaan kylpylässä pulikoimisesta ja hotellin muhkeista aamiaisista ja lounaista.

Jotta matka ei mennyt täysin työaskareissa, piti tietenkin pujahtaa sopivassa välissä tutustumaan kauniiseen Turkuun. Oma mielenkiinto kohdistui luonnollisesti kaupungin sisustusputiikkitarjontaan. Seuraavassa sananen kohteista, joissa tuli tutkimusmatkailtua.


1. Duo-living | Kauppiaskatu 11 | www.duo-living.fi


Duo-living löytyy aivan Kauppatorin tuntumasta. Se on upeasti somistettu pieni myymälä, jonne tekisi mieli jäädä pyörimään useammaksi toviksi. Liikkeen valikoimasta löytyy mm. Bloomingvillea, GreenGatea, House Doctoria, Lexingtonia ja Tine K:ta. Mielestäni tämä oli koko kierroksen ihanin putiikki! Jos kukkarossa ei olisi nyörejä, olisi koko valikoiman voinut ostaa kotiintuomisiksi. Omaan matkaan lähti kuitenkin tällä kertaa vain Bloomingvillen tähtitekstiilejä. Tänne tulee palattua varmasti seuraavallakin Turunmatkalla.


2. Moon River Interior | Humalistonkatu 14 | www.moonriver.fi

Moon River on hyvin omalaatuinen putiikki, jonka punainen lanka on rosoinen maalaisromantiikka englantilaisilla ja ranskalaisilla vivahteilla. Tuotevalikoima on nostalgista, osa jopa isoäitimäisen pitsimäistä ja ruusuista. Moon Riverin kautta voi tilata huonekaluja, jotka huokuvat rouheaa country-henkeä - oma silmä ihastui erityisesti rottinkisiin ja puisiin kalusteisiin.


3. Avelia | Käsityöläiskatu 7 | www.avelia.fi


Valkoista, harmaata, mustaa, puuta ja metallia. Avelian yleisilme on eheä ja kaunis; myymälässä kannattaa pyörähtää jo pelkästään hakemassa silmänruokaa. Tuotevalikoima on eurooppalainen ja merkeistä ovat edustettuna mm. Beach House, Io, Balmuir, Nordal, HK-Living ynnä muut - täältäkin löytyy Bloomigvillea ja House Doctoria. Tarjonta on ihanan rouheaa ja poikkeaa massasta, mutta harmittavasti omaleimaisuus lisää numeroita hintalappuihin.

4. Pentik | Yliopistonkatu 26 | www.pentik.fi

Pentik ei sen kummempia esittelyjä kaipaa, mutta kaksikerroksisessa Outlet-myymälässä kannattaa ehdottomasti piipahtaa.


5. Stockmann | Yliopistonkatu 22 | www.stockmann.com


Täältä pohjoisemmilta leveyksiltä ei Stockmannia löydy lähimailta, joten tavaratalokäyntiä ei voinut jättää välistä. Kolmannen kerroksen kodinosastolla saisi aikaa kulumaan rutkasti, jos antaisi itselleen luvan jäädä joka hyllylle ihastelemaan ja hypistelemään. Stockmannin oma Casa-merkki oli uusi tuttavuus, joka viehätti heti: mukaan lähtikin kolme jouluaiheista tyynynpäällistä. Tavaratalon jouluosasto oli ihanaa katseltavaa. Hypisteltäviä, kauniita esineitä oli hyllymetreittäin ja niistä useimmat olisi halunnut kahmia omaan ostoskoriin. Söpö hilekauris pääsikin matkalle Savoon.

6. Ottomaani | Linnankatu 9-11 | www.ottomaani.fi

Ottomaaniin tuli tutustuttua melko nopsasti, mutta se on silti maininnan arvoinen. Sisustuksen erikoisliikkeeksi itseään luonnehtiva putiikki panostaa tuotteissaan laatuun ja muotoiluun. Myymälästä löytyy merkkititoiselle muun muassa kalusteita, tekstiilejä, mattoja, valaisimia ja tauluja.


7. Sisustuksen Koodi | Linnankatu 6 | www.sisustuksenkoodi.fi


Blogimaailmassa Sisustuksen Koodi on niittänyt mainintoja, joten pitihän myymälä katsastaa. Liike jakautuu useampaan kerrokseen, joissa myydään muun muassa pienempää sisustustavaraa, kankaita, tapetteja, huonekaluja ja valaisimia. Merkit ovat tässä putiikissa keskiössä ja tuotteiden kyljissä vilahteleekin nimiä kuten Muuto, Hay, Pappelina, Kartell, Muurame, Mulberry ja Norman Copenhagen. Suurin osa tuotteista aiheutti samoja tunteita kuin No thanks -postauksen teko, mutta löytyi sieltä eräs ihastuskin: Etch-kattovalaisin. Jokin kuitenkin jäi natsaamatta ja Sisustuksen Koodista syntyi itselle hieman jähmeä kuva.

8. Heirol | Kauppiaskatu 4 | www.heirol.fi

Lopuksi on mainittava Kauppiaskadun Heirol, joka kutsuvalla punamustalla ulkonäöllään houkuttelee shoppailemaan ei varsinaisesti sisustusta, vaan keittiövälineitä. Kattaukseen ja kokkaukseen tarvittavia tuotteita löytyy laidasta laitaan, niin tyyristä kuin edullisempaakin. Myymälässä myös järjestetään silloin tällöin ruoka-aiheisia teemapäiviä ja -tilaisuuksia.


Mitä muita sisustuskauppoja Turusta löytyy? Seuraavaa reissua varten lisävinkit ovat tervetulleita. :)

2 kommenttia:

  1. Olitpa tehnyt mahtavan postauksen! Nyt kyllä tunnen häpeää koska en ole moista kierrosta tehnyt ja täällä päin kuitenkin asun. Noita liikkeitä olen usein katsellut mutten kaikissa käynyt. Duo-living kuuluu kesto piipahdussuosikkeihin sekä Pentik ja Stockmann tietty mutta moni on jäänyt kiertämättä. Koodin valikoima sopii monille, mutta meille en osaa myöskään niitä tuotteita hankkia. Muilla tosin voin niitä ihastella. Minun suosikkiliikkeet ovat Raisiossa oleva Putiikki Vanha-Vanto, Ruskolla sijaitseva Loviisan Aitta sekä Paimiossa oleva Adalmiinan Helmi. Niihin tarvitsee vain käyttöönsä auton... mutta suosittelen!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos monista vinkeistä, Laura! Noihin pitää kyllä ehdottomasti päästä käymään, kunhan liikutaan Turun suunnilla omin kyydein! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...