1.11.2013

Candy canes & päiväkaakaot


Viikonloppu käynnistyi punavalkoisissa tunnelmissa, kun omaksi piristykseksi tuli aseteltua tällainen potpuri päiväkaakaon seuraksi. Samalla oli kiva testailla syvyysvaikutelman luomista kuviin. Canonin PowerShot A810 -pikkupokkarilla sellaista ei saa tehtyä, mutta onneksi kuvankäsittelyohjelma tuo jonkinlaista apua. 

Täällä fiksaillaan kuvia Paint Shop Pro -ohjelmalla - ikivanhalla kutosversiolla, joka on kulkenut koneelta koneelle jo lähes vuosikymmenen. Ihmeitä silläkään ei saa aikaan, mutta kuitenkin jonkinlaista muutosta peruskuviin. Oma silmä häiriintyy herkästi siitä, kun muokkaillessa valkoiset värit muuttuvat liian kirkkaiksi ja kun optimaalisista määrityksistä huolimatta kuvia ei saa niin teräviksin kuin haluaisi. Ehkäpä tähän on lähiaikoina tulossa helpotusta, sillä tonttujen kuiskinnasta on paljastunut, että pukinkontissa saattaisi olla tulossa hieman avitusta kuvaushommiin... Hirmuinen kytö olisi kyllä opetella kuvausta paremmalla kameralla, nimenomaan tuo syvyysvaikutelma on tällä hetkellä omissa ja muiden kuvissa itselle se mielenkiintoinen TOP1-juttu.

 

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Näitä oli pakko hamuta matkaan, kun sattuivat reitille paikallisessa Pentikissä. :)

   Poista
 2. Kauniita kuvia ja luonnollisia, ei paista kuvan käsittely "läpi". Hienon syvyysvaikutelman sait aikaan! Netissä on ladattavissa ilmainen kuvankäsittelysofta Gimp, melkein yhtä monipuolinen kuin ammattilaisten käyttämä Photoshop :) Minäkin olen haaveillut uudesta kamerasta, kun pokkari tuntuu vähän liian kevyelle, katsotaan toisiko pukki meille molemmille järkkärit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Syhi! :) Hei, kiitti vinkistä, täytyypä ehdottomasti tsekata tuo Gimp! Täytyypä muistaa meidän molempien olla oikein extrakilttinä (ainahan me?!), jotta käy hyvä tuuri pukintuomisten kanssa. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...