8.11.2013

Tools for Dad

Gantin pusero, Bossin tuoksu, Cartierin kello, Björn Borgin kengät... Juu ei. Näin isänpäivän alla sivustolla jos toisellakin on kollaaseja ja listoja merkkituotteista, joita suositellaan isälle lahjaksi. Tämän kannustamana muodostui palo toisenlaisen lahjalistan laatimiseen. Meilläpäin (lue: korpitaivalten takana) kun ei merkillä, asulla tai asusteella ole niinkään väliä ja periaatteet elämiseen ovat muutenkin erilaisemmat kuin ruuhka-alueilla. Tai siis, merkillä on ehkä väliä, mutta tässä yhteydessä hieman toisenlaisessa käyttötarkoituksessa.

Nyt puhutaan siis vanhemman sukupolven isistä - "jäpäkyöristä", joiden aatteena on tehdä kaikki mahdollinen itse - ja heidän lahjatarpeistaan. Täälläpäin lahjalistojen kärkikastiin hupsahtavat kylpytakkien ja pörrösukkien sijaan työkalut, koneiden osat, metsätyövälineet, traktorilehdet ja muut vastaavat. Seuraavassa siis viitteellistä, huokeamman kastin lahjalistaa toimeliaalle tee se itse -miehelle. Kuvat on napattu Verkterin tuotevalikoimasta, joka on työkaluihin erikoistunut verkkokauppa.

1. Pyörösaha Bosch | 2. Halkaisukirves Fiskars | 3. Kulmahiomakone Metabo | 4. Vesuri Gerber | 5. Tarvikesarja Black&Decker | 6. Pora/ruuvinväännin Makita

Nämä uppoaisivat ainakin meidän isiimme - miehiin, jotka tuntevat sukumaat läpikotaisin, koluavat metsissä raivaten ja sahaten, korjaavat niin koneet, tavarat kuin paikatkin ja jotka pitävät kiinni käsillä ja itse tekemisen perinteestä. Taitaville isille. 

P.S. Tällaiset välineet voisivat upota myös meidän varastomme täytteeksi. Joskus aiemmin on tullut mainittua, että raksa-ajan rimpuilimme läpi ilman suurempia työkaluhankintoja - lapioista vatupasseihin kaikki lainattiin... Ehkä olisi aika hankkia omat. :)
8 kommenttia:

 1. Mua on huvittaneet nuo isänpäivälahjakollaasit, mitä blogeista nyt löytyy. Ei todellakaan mitään meille sopivaa. Meillä mies on vuosikausia hokenut vuokrakämpän pihaa kolatessaan, miten hyvä taloyhtiön Mikko-kola on ja miten sitten joskus pitää omalle pihalle hommata samanlainen. Nyt talo valmistuu jouluksi ja isänpäivälahjaksi hän saa Mikko talkkari lumikolan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin vain tuntuu, että isät haluavat mieluummin käytännöllisiä lahjoja kuin merkkituotteita. Lumikola voisi hyvinkin olla täälläkin listalla! :)

   Poista
 2. Minäkin olin viittä vaille ostamassa porakonetta lahjaksi. Kun en sitten tiennyt millainen sen olisi pitänyt olla, en uskaltanut investoida vaan ostin ihan jotain muuta. Mutta keskusteluissa jälkeenpäin kävi ilmi,että kone olisi todella tullut tarpeeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin aina vähän arveluttaa, onko työkalujen malli sellainen kuin pitää.. Onneksi on tarkat korvat kuuntelemassa vihjeitä - yleensä isät osaavat hyvin pulpauttaa ulos lahjatoiveitaan... :)

   Poista
 3. Taitaa olla tosiaan niin, että eri paikoissa asuvilla miehillä on eri toiveet.. Meillä mies on toivonu kirjaa Simo Häyhästä (juu, mun piti ainaki googlettaa että kuka?).. Meinasin ostaa uuden letkun kompuraan, nykysessä on jossain reikä.. Mutta olinki niin klisee.. Eli 3xB: Boss, boxers, book. Jouluksi onki tilattu jotaki ihan muuta :D Ai niin, mähän sain viime äitienpäivänä lahjaksi.. Epäkeskohiomakoneen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tyrskähdin tuossa epäkeskohiomakoneen kohdalla! :D Oma äiti sai joskus lahjaksi bensaa moottorikelkkaan, joten taitaa välillä naisetkin saada osansa. x) Pääasia, että lahja sopii saajalleen. <3

   Poista
 4. Isäni pyytää joka isänpäivä, joulu ym juhlapäivä uusia työhanskoja, enkä halua tuottaa tänäkään vuonna pettymystä :) omalle miehelle tärkeintä on saada lapsilta jotain itsetehtyä. Multa taas loppuu ideat mitä itse antaisin lahjaksi kun merkkijuttuja ei meilläkään lahjaksi ole toivottu.. jotain pientä vaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä isä on joka vuosi toivonut uutta traktorilehteä. Tällä kertaa hän saa hitsauskypärän, joten toivottavasti pettymys ei ole kovin suuri. :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...