30.11.2013

Joensuun Taitokortteli

Aluksi muistutus duo-living -arvonnasta! 
Muista osallistua 3.12. mennessä. *klik!*

Palasimme juuri kotiin Joensuun reissulta. Kävimme siellä kurkistamassa pohjoiskarjalaisiin joulutunnelmiin - Popedan keikalla näkyi jo muutamia tonttuja, mutta varsinainen jouluvire kutkutteli keskustan Taitokorttelissa. Jo ennakkoon saimme ystäviltämme vinkkiä Taitokorttelista, joten se oli shoppailupäivämme odotetuin kohokohta.


Ihastuimme Taitokorttelin sydämelliseen tunnelmaan ja miljööseen, joten haluan omistaa sille nyt muutaman sanan.

Taitokortteli on Joensuun keskustassa toimiva matkailu-, käsityö- ja kulttuurikortteli. Puutalokorttelista löytyy muun muassa tunnelmallinen kahvila, monia pieniä myymälöitä, näyttelyitä ja taitokeskus. Eniten myymälöitä löytyy Mustosen talosta, jossa tunnelmalliset käytävät on somistettu räsymatoilla, joukukuusiasetelmilla sekä käsityöteoksilla. Käytävien varrella on vanhoja, narisevia, ovia, joiden takaa löytyy huone toisensa perään ihanasti somistettuja pieniä puoteja. Useimmissa myydään käsitöitä, mutta ilahduttavan monesta putiikista löytyi myös suloisia piensisustusesineitä; nimenomaan sellaisia uniikkeja tuotteita, joita ei ketjuliikkeistä saa. Tyhjin käsin korttelista ei tietenkään (ja onneksi) pääse pois!


Mustosen talon nurkkauksessa on ihana kahvila, jossa pääsee entisajan salonkifiilikseen. Kauniit tilat on sisustettu maalaisromanttiseen tyyliin - naposteluhetkensä paikan voi valita joko vaalean, ison salin tai kahden pienemmän kahvitteluhuoneen väliltä, joissa vanhoja esineitä ja huonekaluja on käytetty taidokkaasti silmänruokana. Herkkutarjonnassa puolestaan näkyy kodinomaisuus sekä karjalaisuus. Me valitsimme aamupalahetkemme paikaksi isoimman salin. Punaisista mukeista kahvia hörppiessä ei voinut olla iloitsematta siitä, että tällaista miljöötä pidetään yllä.
 Kuva: Taitokortteli

Joulukuussa Taitokorttelin piha-alueelle nousee Joulukylä, jossa pienet punaiset mökit täyttyvät paikallisista myyjistä. Vielä myyjiä ei näkynyt, mutta mökit olivat jo heitä odottamassa. Jos Joensuun suunnilla liikkuu alkavan joulukuun aikana, on Joulukylä avoinna 6.-8.12., 14.-15.12. ja 21.-22.12.2013. Jos et pääse livenä paikalle, voi Taitokorttelin tunnelmia käydä vilkuilemassa täällä
 Kuva: Taitokortteli
 

Oletko sinä jo käynyt Taitokorttelissa tai menossa sinne? 
Mistä muualta löytyy vastaavia miljöitä?

4 kommenttia:

 1. Oi oisinpa saanut olla mukana ;)

  VastaaPoista
 2. Kiva oli kyllä käydä tuolla, toi pintaan kutkuttelevan joulufiiliksen! :)

  VastaaPoista
 3. Tämä on kyllä kiva paikka, myös kesäisin! Itse olen päässyt tuolla pyörimään ihan työaikanakin, kun siellä on nuorten kanssa käyty ihastelemassa.. :)

  VastaaPoista
 4. Jäi kyllä miellyttämään tuo paikka niin paljon, että pakko päästä katsomaan kesähulinoitakin. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...