12.10.2015

Pieni eteispäivitys

Kun avaa meidän etuovemme, on vastassa ensimmäisen kuvan näkymä. Laatoitetulta eteisalueelta aukenee reitti olohuoneeseen. Vasemmalla tervehtii teknisen tilan ovi ja sitä seuraa WC. Näiden kahden oven välissä meillä on ennen ollut naula mustaa peltitähteä varten, mutta nyt nostin tähden veks ja vaihdoin tilalle yhden omista printeistäni. Kuvaksi valikoitui CONE valkoisilla kehyksillä ja se muutti eteisen ilmettä huomattavasti. Valkoiset kehykset korostavat nyt uudella tavalla eteisen vaaleanharmaata seinää ja käpykuvio maittaa paljon paremmin kuin aikaisempi tähti.

Ulko-oven oikealle puolelle jää peilillinen liukuovikaapisto. Istumatilaa meillä ei heti tuossa ovensuussa ole, vaan kengännauhat voi sitoa vähän lähempänä olkkaria, Ikean Sigurd-penkin päällä. Se ei nyt näihin otoksiin päässytkään, mutta näkyy esimerkiksi tässä postauksessa. Oven kapea pystyikkuna on koiran myötä päässyt tehokäyttöön: se on Armakselle loistava vahtipaikka odottaa kotiintulijoita. Repliikki "Iskä tulee  kohta!" saa pikkuisen säntäämään heti ovelle ja kärsivällisyys riittää tuossa jopa vartin tarkkailuun.

Jos ja kun tulevassa taloprojektissa tekee jotain toisin, on eteisen osalta mielekkäämpää varata ovensuuhun isommat neliömäärät. Tällainen kapempi eteinen kyllä toimii, mutta ei ole kätevistä kätevin. Sisustaakaan sitä ei kummemmin voi, vain tuon taulupaikan ja mahdollisen maton verran. Jatkossa en myöskään sijoittaisi vessaa näin keskeiselle paikalle, vaan tyrkkäisin sen mahdollisimman lähelle sivunurkkaa.

Ja mitä tulee siihen seuraavaan taloon, niin kiitos tonttionnitteluista! ♥ Olin edellistä postausta kirjoittaessani niin kovin hötäkässä, etten muistanut mainita olevani nyt syyslomalla. Suurempia reissuja meillä ei ole tarkoitusta tehdä, sillä miehellä on ihan normi työviikko muutamaa ylityövapaata lukuunottamatta. Toinen niistä on tänään, ja lähdemmekin piipahtamaan päiväseltään Kolilla. Kansallismaisemavisiitistä on tainnut pikkuhiljaa muodostua jokasyksyinen tapamme, sillä tämä on jo kolmas syksy kun teemme reissun Kolille. Ensin kipuamme katsomaan maisemia, sitten lillumme kylpylässä ja lopuksi syömme itsemme ähkyyn ravintolassa.

Onko siellä muita lomalaisia? 

Mukavaa päivää!

6 kommenttia:

 1. Kaunis eteinen teillä on :) <3 tuo printti on kyllä ihan omiaan tuossa paikalla :) aivan ihana :)

  Leppoisaa pikkulomaa teille <3

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis eteinen! Sinä se tiedät mitä teet <3

  Oikein ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
 3. Kaunis eteinen ja kaunis talo muutenkin! Olen kiinnostunut tuosta CONE julisteesta, mutta en ole löytänyt tuollaisia valkoisia A3-kokoisia kehyksiä mistään! Mistä sinä olet ne hommannut?

  -Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mari! :) Heh, nuo kehykset ovat vähän tuunattu versio - ne ovat alunperin mustat Ikean Nyttjat, mutta maalasin ne vanhalla seinämaalilla valkoiseksi. :D Hassua, ettei tällaisia kovin helposti löydä valkoisena - itsekin päädyin maalaamaan kun en muuten haluamiani löytänyt.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...