6.11.2016

Moderni joulukalenteri

Sunnuntaihuomenta! Nyt pukkaa peräkkäin toinen postaus mustavalkoisilla grafiikkakuvilla - yleensä ripottelen väliin muitakin aiheita, mutta tällä kertaa ei pysty. :') Olen nimittäin kovin hotäkässä, sillä tällä viikolla sain lähetyksen, joka sisälsi suunnittelemiani joulukortteja ja nämä joulukalenterit. Korteista tuonnempana, nyt huomio kalentereihin. 

Olenhan kertonut teille, että meillä on joulukuussa jos minkälaista seurantavälinettä: DIY-versio miehellä, minulla perinteinen suklaakalenteri ja pankin Hippo-kuvakalenteri (älkää pyytäkö tarkempaa selitystä, heh) sekä Armaksella koirien oma suklaakalenteri. Halusin kuitenkin kehitellä näiden rinnalle vielä mustavalkoiseen teemaan sopivan, modernin joulukalenterin. Selkeän ja yksinkertaisen, joka sopii skandityyliseen sisustukseen. Ja tällainen siitä tuli!

A4-kokoisen kalenterin idea on hyvin simppeli: avattavia luukkuja ei ole, vaan eletyt päivät merkataan siihen itse. Vaikka rastittamalla tai värittämällä. Itse suunnittelin värittäväni punakynällä kunkin palleron valkoisen alueen. Vielä en tosin tiedä, valitsenko meille itsellemme musta- vai valkopohjaisen version.

Joulukalenteri on painettu 350 g/m²-vahvuiselle offset-kartongille, joka on melko tuhti materiaali. Näissä kuvissa valkopohjainen versio ei kosketa tuohon mustaan pulloon ollenkaan, vaan liippaa vain toisesta ylälaidastaan neulasiin. Kalenteri pysyy siis hyvin pystyssä, jos sen haluaa laittaa nojailemaan vaikkapa hyllylle. Itse taidan käyttää esillepanossa hyväksi havaittua, klipsillistä pahvialustaa.

Olenko muuten koskaan kertonut tuon vanhan matkalaukun tarinaa? Se on ukkini siskon vanha ja oikeasti kovassa käytössä ollut. Mukana kulkeneessa nimilapussa lukee omistajansa nimen lisäksi Emäntäkoulu, Runni. Emäntäkoulu perustettiin Runnille 50-luvulla, ja veikkaan ukin siskon olleen sen ensimmäisten vuosien oppilaita. Laukun kylkiosat ovat pahvia, ripa nahkaa ja lukot ja kulmat metallia. Oikeasti laukku oli ruskea, mutta maalasin sen vuosia sitten valkoiseksi. Aivan ihana aarre; minusta juuri tällaiset asiat ja tarinat tuovat kotiin sielua.

Kalenteriin palatakseni: jos tällainen miellyttää, löydät omasi täältä. Minua vähän huvittaa selata kaupan valikoimaa tällä hetkellä... Huomaa, että sen puotipuksu on hieman jouluhöppänä. *<|:)

Kaunista päivää!


12 kommenttia:

 1. Kaunis kalenteri. Tuo värittäminen tuo joulun odottamisen konkreettisemmin varsinkin lapsille, kun näkee kuinka monta "palloa" on vielä nukuttava, ennen sitä H-hetkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit - värittäminen tuo nimenomaan konkretiaa! :)

   Poista
 2. Ihana kalenteri, just sopivan simppeli!

  VastaaPoista
 3. Tuokin on aivan huippu idea! <3 Ja kuvat ovat kyllä ihania! <3

  Täällä innolla odotetaan, että päästään täyttämään diy kalenteria! <3

  Ihanaa uutta viikkoa! <3

  VastaaPoista
 4. Ihana kalenteri! Ja ymmärrän täysin valinnanvaikeuden värin suhteen :)

  VastaaPoista
 5. Kaunista grafiikkaa. Ehdin jo linkin kautta ihastelemaan joulukorttejakin. Upeita :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...