8.1.2018

Loppusuoralla

Lämpöinen kiitos kaikille teille, jotka kommentoitte edelliseen vuosikoosteeseeni - olette kultaisia. ♥ Haluan uskoa siihen, että kevät tuo mukanaan auringon ja voimautumisen. Sitä varovasti odotellessa otetaan taas kurkistus talolle. Edellisen kerran postasin varsinaisia raksakuulumisia vähän ennen joulua, kun kalusteasentajat olivat käyneet hommissa. Välipäivinä työt taas etenivät, kun kolmen hengen sisustustiimi kävi urakoimassa paikoilleen ovet, lattiat ja listat. Niiden myötä talolla alkaa jo näyttää todella valmiilta ja tässä ollaan oikeasti jo alettu arvailemaan öitä muuttopäivään.

Lattiat näyttävät kauniilta, mutta sydän pamppailen jännitin, miten Armas niihin suhtautuu. Suojien päällä ei suostu askeltamaan, mutta ihme ja kumma, varsinaisen laminaatin päällä on kyllä vilistänyt eteisestä keittiöön! Voi olla, että pikkuinen saa vielä jarrut anturoihinsa kunhan matot ilmaantuvat aikanaan paikoilleen, mutta ensikohtaaminen antoi onneksi positiivisia viitteitä.

Sisäovet meillä ovat yksipeiliset, paitsi telkkuhuoneeseen valitsimme ruudullisen pariovikaksikon. Pariovista muodostui heti oma lempparinäkymä, joten kovin mieluisat ovat. Ulko-ovea pitää kuvailla vielä tarkemmin, kunhan smyygilaudat löytävät paikoilleen - vaikka kävimme hangen alta läpi jokaisen puupinon, ei smyygitarpeita löytynyt riittävästi, minne lienevät piiloutuneet.

Valitsimme kaikiksi listoiksi normia leveämmät vaihtoehdot, mikä antoi listoittamiselle haastetta. Leveys yhdistettynä vinosti kohoavaan sisäkattoon ei ole ammattilaisellekaan helppo nakki, mutta tiimi teki näiden kanssa kyllä upeaa työtä. Ei paista raot mistään kohti, joten viisi tähteä lopputuloksesta! :)

Muutamia pikkumokia oli muutaman listan lähetyksessä, kun olivat tulleet paikalle liian kellertävinä vaihtoehtoina. Lattian tasolistat ja kattoharjan keskilista nakutellaan vielä paikoilleen kunhan oikeanvärinen tavara saapuu raksalle.

Telkkuhuone on tällä hetkellä täynnä laatoittajan tarvikkeita ja nyt odotellaankin, milloin viimeisetkin laatat mahtavat löytää paikoilleen. Odottamattoman paljon on tullut laattojen kanssa viivästystä, mutta jospa tämän viikon aikana päästäisiin eteenpäin. Sitten olisikin tiedossa enää LVI- ja sähköasentajien käyntipäivä, jonka jälkeen talo on luovutus- ja käyttöönottokunnossa, voitteko kuvitella?


Ajatus muutosta huvittaa hieman tavaroiden puolesta, sillä varsinaisia muutettavia huonekaluja on meillä melko vähän. Edellistä taloa tyhjentäessämme jätimme useampia kalusteita sen uusille omistajille ja osan uudelleensijoitimme muualle. Meiltä puuttuu kaksi sohvakalustoa (sekä telkkuhuoneeseen että olkkariin tulee omansa), lähestulkoon kaikki matot, jonkinlainen lipasto ja vierashuoneen sängyt. Sohvat olemme jo saaneet päätettyä ja tilattua (hitsi, mikä revohka oli kartoittaa vaihtoehtoja!), mutta muut hankinnat ovat vielä suunnitteluvaiheessa. Jos muistatte meikäläisen mustan kaappivanhuksen, niin sen kanssa olen jo tehnyt ajatuksissa useamman pyörittelykiekan. Vähän pelkään, että kaappi on liian massiivinen sille alunperin suunnittelemaani paikkaan... No, nyt taidan kiiruhtaa jo asioiden edelle. Kannetaanhan ensin tavarat sisälle ja pyöritellään niitä sitten.

Aurinkoa viikkoon!


P.S. Huomasitteko, että olen ottanut tämän postauksen kuvat kahdella eri objektiivilla? Huonompaa kittilinssiä joudun käyttämään silloin, kun haluan isomman kokonaisuuden kuvaan. Pöljäke kuitenkin pullistaa suorat linjat kalansilmämäisesti ja luo pienen tynnyrivääristymän. Pitää laittaa näköjään uusi objektiivikin hankintalistalle jos haluan tästä talosta kunnon kuvia!


13 kommenttia:

 1. Wau, teillä näyttää siellä oikeinkin valmiilta. Odotan mielenkiinnolla millainen sisustus teille muotoutuu, varmasti tyylikäs niin kuin edellinen kotinnekin. Tsemppiä loppumetreille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! <3 Sisustuksesta on omassa päässä ollut jo pitkään tietynlainen mielikuva, katsotaan miten ja milloin saan toteutettua sen käytännössä... :)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää, loppusuoralla jo! Huiman urakan olette tehneet, ja niin hienoa jälkeä <3 Tsemppiä loppurutistukseen!!

  Jos se kaappi on teille liian massiivinen, niin täältä löytyisi yksi rakastava koti sille! Just sellaiselle olisi tarvetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora! <3 Hihii, minä pidän kaappivarauksen mielessä! :')

   Poista
 3. Ei enää paljon, jaksamista loppuhuipennukseen! <3 Olen lukenut postauksesi, vaikka en aina jätäkään kommenttia, täällä ollaan silti. Kamala raksakuume vaivaa, heti kun löydämme täydellisen tontin niin taidamme aloittaa uuden talon rakentamisen (hiki tuli jo ajatuksesta). Eikö ole ihanaa, kun ei ole paljoa tavaraa muutettavana, sehän tarkoittaa että pääsee shoppailemaan! Tulee niin upea koti, että silmät melkein tippuu. En malta odottaa, että näen uutukaisen sisustuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Syhi! <3 Tuutte sitten katsomaan lopputulosta, saatte majoittumiseen koko saunamökin. ;) Ja ou nou, hiki tulee minullekin tuosta sinun raksakuumeesta! Itsellä on nyt sellainen olo, että onneksi ei tarvitse enää koskaan rakentaa mitään asumusta! :')

   Poista
  2. Kiitos kutsusta, tullaan mieluusti! Vaikka heti kesällä tai milloin vain teille sopii :)

   Poista
 4. Ihanalta näyttää! Ja muutto jo niiiiin lähellä! ♥ Ootte olleet tosi ahkeria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sally! <3 Heh, muuton jälkeen tiputan kyllä rukkaset useammaksi kuukaudeksi! :)

   Poista
 5. Valoa ja vaaleutta, näyttää tosi hyvältä! Muuttoa odotellessa :)
  Ihanaa tammikuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja! :) En kyllä malttaisi enää odottaa muuttoa!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...