10.6.2018

M A K U U H U O N E

Hoplaa! Blogissa taas! Edellisestä postauksesta hurahtikin aikaa vajaa pari kuukautta, vaikkei pitkä päivitysväli ollut erityisemmin mikään tarkoitus. Meidän pesueella on huhti-toukokuun vaihde aina erilaisia juhlia täynnä, joten telkkuhuoneen esittelyn jälkeen meni viikonloppu toisensa perään juhlahumussa. Olemme myös saaneet säännöllisesti kahvitella uutta kotia katsomassa käyneiden ystävien ja sukulaisten kanssa, mikä on ollut hirmuisen mukavaa. 

Toukokuu on minulla aina erityisen kiireistä aikaa koulutöissä, joten paineita vapaa-ajalle en ole halunnut ottaa - blogihommat ovat olleet tietoisesti höllemmällä ajatuksella. Toisaalta olen tarkoituksella halunnut opetella raksanjälkeisiä peruselintoimintoja: rauhallista päivärytmiä, asioiden priorisointia uuteen järjestykseen ja turhien paineiden karsimista. Tässä olen omasta mielestäni onnistunut aika hyvin ja levon myötä tuli viimein olo, että nyt on oikea aikaikkuna postata meidän makuuhuoneesta.

Makkarin eväät ovat hyvin selkeät ja yksinkertaiset; sängyn lisäksi huoneesta löytyy muutama kaluste, mutta erityistä, laitettua piensisustusta siellä ei tällä hetkellä ole. Sisustuksellisia yksityiskohtia toki ovat nuo tutut isot tyynyt, yöpöydän lamppu, matto ja iso lattiakori, mutta ne kaikki ovat löytäneet tänne tiensä funktionaalisten tarpeiden vuoksi.

Mitään uutta ei makuuhuoneeseen ole tarvinnut hankkia, vaan tämänhetkinen kokonaisuus on koottu tekstiileitä myöten entisessäkin kodista näkyneistä aineksista. Yöpöytinä toimivat samat vanhat, ukin tekemät reikätuolit. Mustaksi maalattu lipasto toimitti sängynpäädyssä TV-tason virkaa aiemminkin. Musta kaappivanhus löysi paikkansa pienen kalustevalssin jälkeen; kokeilimme sitä ensin eteiseen, olohuoneeseen ja keittiöön, mutta paras paikka paljastuikin tästä. Toistaiseksi on tuntunut nihkeältä ajatukselta lähteä täyttämään sen hyllyjä asiakseen - luulen, että kaappi tulee jatkossa säilömään ylimääräisiä torkkupeittoja ja tyynyjä, kunhan saan seulottua niitä mökin parvivarastosta talolle.

Makuuhuoneessakin meillä on korkeat ikkunat, jotka antavat järvellepäin. Täällä näkymäsuuntaus on kuitenkin vähän erilainen kuin muissa tiloissa, sillä kulmaan sijoitetut ikkunat ohjaavat katsetta enemmän etelän suuntaan. Tämä oli suunnitteluvaiheessa tietoinen valinta ja itse olen tykännyt ratkaisusta hurjasti.

Minulla on koko kodin suhteen odotettu sisustuskooma päällä: en haluaisi tehdä tai hankkia kodin sisätiloihin nyt mitään, vaan nautin selkeydestä ja avaruudesta täydellä sydämellä. Makuuhuone tekee kuitenkin yhden pienen poikkeuksen; tämä tuntuu kaipaavan sängynpäätyä. Iisalmen kodissa tykkäsin valtavasti tekemästäni mustasta päädystä (*klik*) ja yhtä massiivista ratkaisua haaveilen tännekin. Vastaavalla sängynpäädyllä oikeuksiinsa pääsisivät myös valkoiseksi maalatut seinävalaisimet, jotka odottavat käyttöä vielä varastossa. Väriä olen kuitenkin pohdinut hieman eri silmällä ja tänne voisi istua paremmin hieman haaleampi versio, sellainen rauhoittavan tummanharmaa sävy. Näen silmissäni myös jonkinlaista feikkipanelointia... No, antaapa ajatusten kypsyä.

Rauhallista sunnuntaita!

P.S. Arkisempia, päivittäisiä kuulumisia löytyy meikäläisen Instagram-tililtä, nimimerkin @_korkalainen_ takaa. Jos et kuitenkaan käytä sovellusta, mutta haluaisit silti kurkata Instan puolelle, pääsee kuvapäivityksiä katsomaan selaimenkin kautta, tästä - kuvaa klikkaamalla avautuu sitä koskeva sepustukseni. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...